🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 60 352
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
От два-три дни не ми зарежда сайта за проверка на пътните глоби, а преди нямаше проблем.

При вас така ли е?

# 646
Здравейте. Предстои ми пътуване до Истанбул с организирана екскурзия за лалетата. Не съм ходила досега.
Препоръчайте ми качествен зехтин.

# 647
Момичета, моля за препоръки за хубав, но не много скъп хотел с хамам, за предпочитане в Каракьой, но може и другаде

# 648
  • на Мелмак
Здравейте. Предстои ми пътуване до Истанбул с организирана екскурзия за лалетата. Не съм ходила досега.
Комили, Таръш

# 649
  • Варна
Също Кристал, който за мен има същия вкус като този на Комили.

# 650
Здравейте отново, утре рано-рано сутрин тръгваме за Истанбул, толкова неподготвена за някъде скоро не сън тръгвала. Но се надявам, че всичко ще е О, все пак имам няколко въпроса.
прочетох за някакъв ХЕС код. Това само от времето на ковид ли е или трябва и сега?
Ще спим в района на Сикерджи как да се придвижим до Пиер Люти?
И последно за разходка с корабче по Босфора, да вземем от тези, които са като агенции или има някакви държавни, ти. Градски транспорт?

# 651
ХЕС код няма.
От Сиркеджи с трамвай 5 от Еминюню до Пиер Лоти , качвате на кабинков лифт Телеферик.
Ние съчетахме с корабче от Каракьой до българската църква ( на час са корабчета те пътуват до Еюп близо до Пиер Лоти) слизате на Фенер или Балат. После с трамвай 5 до Пиер Лоти. На връщане с автобус не помня кой номер беше. Ползвайте Гугъл мапс и
сайтът на Шехир Хатларъ.
За корабчета градски транспорт са Шехир Хатларъ. Ние от Еминюню до Сариеръ пътувахме с корабче, там хапнахме в заведението Ла Марина Сариеръ. Малко разходка по крайбрежната алея, защото вятъра щеше да ни отнесе.
Здравейте отново, утре рано-рано сутрин тръгваме за Истанбул, толкова неподготвена за някъде скоро не сън тръгвала. Но се надявам, че всичко ще е О, все пак имам няколко въпроса.
прочетох за някакъв ХЕС код. Това само от времето на ковид ли е или трябва и сега?
Ще спим в района на Сикерджи как да се придвижим до Пиер Люти?
И последно за разходка с корабче по Босфора, да вземем от тези, които са като агенции или има някакви държавни, ти. Градски транспорт?

# 652
  • София
За първи път ще ходим в Истанбул, препоръчайте ми храна, която ви е харесала. Тук срещам непознати за мен думи - балък нещо си и други. Какво представлява? Какво друго ви е любимо от турската кухня?

# 653
  • Карлово
За първи път ще ходим в Истанбул, препоръчайте ми храна, която ви е харесала. Тук срещам непознати за мен думи - балък нещо си и други. Какво представлява? Какво друго ви е любимо от турската кухня?
Балък екмек - рибен санвич с лук.

# 654
Важно инфо за пътуващите :

И за хапването. 😉 😜

За сутрешната закуска. 😉

https://www.instagram.com/reel/C3KUAL2ogfQ/?igsh=NmFteGkwa2UwYXJw

Геврекът се яде със сирене и задължително чай. 😂

# 655
Едно питане от мен, тъй като сутринта на PPT на границата не успяхме да си купим HGS стикер, защото било почивни дни, та питането ми е , прибираме се в понеделник, обясниха ни там някакви младежи, че можело да платим и директно на границата, вярно ли е това?? И ако да как става?

# 656
Едно полезно видео за Истанбулкарт

https://www.instagram.com/reel/C2UryNxtQP8/?igsh=MW5zNnIzdmJwNGlvMg==

# 657
  • Варна и...духом на Босфора
Язе многУ либя балък екмека соанлъ така,с много лучец,😁ще рече,трушийка и кърмъзъ сокчето трушиенУ,евет.

Сега Ники К,секой има предпочитания, взе сичкоту мезета либя,сичку патладжани,що има,пък агнешко,телешко..мммм
Бюреци....ах...
Обаче Must-
Симит,чай,пилаф,бюреци няколко вида,поачи,езме,за кебап - аз обичам искендер кебап,маклюбе,локум пилаф,
Пилаф също опитайте,от уличната храна,мидие долма,пиде,
Десерти-тавук гююсю,казан диби,Suprangle,сютляш,кешкюл,
Халка татласъ.
За баклава и локум не знам каква харесвате,тука съм много махната,затуй опитайте сичку/ ако можете де☺️/
Язе само джевизли и сютлю баклавалибя,и локумец самУ сааде и гюллю.☺️

Аз букнах хотелче,да видим
Иншаллах 🍀🍀🍀

# 658
Комили, Таръш
Екстра върджин ли са? Кристал също?

# 659
Екстра върджин ли са? Кристал също?
Имат и екстра върджин.

Общи условия

Активация на акаунт