🌻Градината на Демет Йоздемир - Тема No. 6 за обсъждане - Казвам се Фара🧑‍🚀

• 76 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Фокс са безмилостни към ниски рейтинги, възможно ли е да спрат и нашия сериал?

# 121
За най- нетърпеливите като мене , озвучка и субки на последния епизод вече са на сайта на turkru.tv !

ЛилиFlowers Hibiscus, недей с лошото . Sad
Сутринта видях, че и Айлето е на същия хал, ама знам ли- Къванч може да се брои за недосегаем. Simple SmileFlowers Hibiscus

# 122
Най-кратко казано - всичко зависи от пазарлъка между канала и продуцентите Hands V

Рейтингът не е добър и няма много изгледи за подобряване в ден с мачове и любимецът на турците Осман. Както Flo отбеляза, никой не започва да гледа от 15 епизод, така че трудно могат да разчитат на нова публика. В същото време се подготвят n на брой нови проекти, които рано или късно трябва да влезнат в употреба... т.е. въпросът не е дали, а след колко епизода... надявам се, че ще им отпуснат добър толеранс, за да могат да си завършат историята подобаващо.

Важното е, че всички актьори направиха много силни роли, че сериалът дотук е интересен от първия до последния епизод и не на последно място, освен че Демет и Енгин изградиха невероятно партньорство, си изпълниха и договорите към Дисни.

От нас така или иначе нищо не зависи, можем само да се наслаждаваме на пътешествието, колкото и да трае то Kissing Face

Личното ми мнение е, че форматът на дизитата вече е неадекватен. Продължителността на епизодите е прекалено дълга, което неминуемо води до извращения в сценариите. Турската публика е разглезена, а и има специфичен вкус, така че никога не се знае какво ще хареса. Всички се стремят към международни продажби, но първо трябва да минат през цедката на вътрешния пазар. Със системата на снимки седмица за седмица се работи под невероятен стрес. Каналите (и продуцентите) се надцакват едни други и ако успееш да извадиш някой от равновесие за една или две седмици, после обикновенно започва свободното падане и няма връщане назад - идват следващите. По този начин хубави проекти се обричат на преждевременна смърт, докато други се влачат с десетилетия (за справка - Опасни улици) и актьорите, които играят в тях тъпчат на едни място.

В "Между мен и света" много добре беше засегнат проблема, когато Толга полудя, че n-сезона играе Баран. Ще дам пример и с другите сериали на Демет - No. 309 е един от най-успешните ѝ проекти като рейтинг, продължителнист и международни продажби, обаче аз съм гледала всичките 65 еп. само веднъж, при това някои на вентилатор. "Птичката" с 51 еп. ми е любима, но и там има епизоди, които знам наизуст и такива, които не бих погледнала отново, докато "Ягодите" със "само" 23 еп. съм ги изгледала няколко пъти, участието на Демет в "Курт Сейт и Шура", макар и кратко е много запомнящо се, докато DEK с 43-те си епизода става тегав за гледане от един момент нататък...

Изказах се Joy

# 123
  • София
Добре,но канала за момента няма по гледаем сериал.Ако спрат Фара,а новите не донесат очакваните рейтинги,вече не могат нито екипа,нито аудиторията да съберат отново.А самите продуценти сигурно имат възможност при отказ за излъчване от канала ,да се договорят за директни продажби в чужбина,където имат вече сигурни договори.Плащането ще се забави,но печалбата е сигурна.Мисля че е време вече  да разширят кръгозора си и се ориентират не само по турския рейтинг.До тук изглежда ,че нисък рейтинг в Турция е гаранция за признание извън нея и обратно.Дори и съседните и държави 1 сезон бе най гледаем от вносните им филми.Ако го спрат не само Ние ,но и те ще загубят.

# 124
Вторият сезон за сега е доста по-различен от първи за жалост, още не съм гледала с превод, но от това, което чета и прехвърлянето набързо без превод не съм сигурна, че този сезон ще е моето нещо. Thinking

# 125
Leddel-че, Фара беше най-гледаният сериал на Фокс, заедно със Забранената ябълка миналия сезон, този новите им проекти тръгнаха доста добре.

Относно темата на втория сезон на сериала - ще цитирам една новина от преди малко:

Иранската журналистка и активистка за човешки права Наргес Мохамади е тазгодишната носителка на Нобеловата награда за мир, съобщи BBC. Тя е отличена за нейната борба срещу потисничеството на жените в Иран и борбата ѝ за насърчаване на човешките права и свободата за всички хора.

В този ред на мисли, дано образът на Мерджан да е вкаран, за да покаже, че само чрез солидарност (особено между жените) може да се даде отпор на религиозното тесногръдие и тиранията, на която са подложени.

И още една умела препратка - страховете на Фара се сбъднаха.

# 126
Наргес Мохамади обаче е в затвора от доста време, а други доста по-важни активисти са обесени. Това с наградата е поредното западно лицемерие. Иначе ми харесва идеята Мерджан да прояви женска солидарност, харесва ми тя, искам да е добър образ и не искам да се влюбва несподелено в Тахир. Баща й също ми харесва, ако имаш солиден гръб винаги е по-лесно да имаш и голяма уста и смели действия 😅.

# 127
Аз не съм много “закачена” по турските сериали, но гледам всичко което ми допадне и определено избягвам тежко религиозни и традиционни сериали.
От моята гледна точка нещата трябва да се променят и да се заложи на повече колаборации с платформите.
Нетфликс е задоволително пълен с турски сериали и то на добро ниво, световно.
Като пример мога да дам Шивачът и един сигурно не толкова популярен сред вас - “От кого бягаме, мамо?”.
И двата са с нотка на психотрилър и в интерес на истината им се получават много добре психарските сюжетни линии и убийствата.

Съгласна съм, че епизод с продължителност два часа и половина става тегав за гледане, измисляне, запълване, а няма да коментирам колко тежко изглежда за превеждане и субтитриране.
Време е вече да си разделят проектите за външно и вътрешно ползване, защото индустрията там е огромна и има и талантливи хора, които искат да правят светски сериали, а на местна почва очевидно не се черпят.

И там вече става тясно и се надявам в следващите години да се случат кардинални промени.

# 128
Радвам се, че се заформи хубава дискусия и се включиха нови момичета Hug

Зеленушка, добре дошла в градинката ни Flowers Sunflower

Бързам да донеса рекламата за браунито:

# 129
Радвам се, че се заформи хубава дискусия и се включиха нови момичета Hug

Зеленушка, добре дошла в градинката ни Flowers Sunflower

Бързам да донеса рекламата за браунито:

Благодаря ❤

Това десертче се продава и тук, така че можем да очакваме рекламата и у нас Simple Smile

# 130
Ще се пробва десертчето, това е ясно Chocolate Bar Animal See No Evil

Няма да престане да ме изумява как умее да сменя регистрите Hands Clap Искам да я видя в ролята на някоя лошичка героиня Smiling Imp

Не забравя и с Фара да ни зарадва:

Мисля, че нарочно подсказва малко с кого са снимали днес Kissing Smiling Eyes

Тези са от Парлак:

Понеже на последната снимка се вижда малко от Хатидже Аслан, се сещам, че вчера някой от арабските сайтове беше писал, че са я питали дали се е познавала с Демет преди това. Отговорила е, че са се запознали преди доста години, когато е трябвало да играят майка и дъщеря в някакъв проект и сега като са се видели и двете са си припомнили този момент. Ето, че най-накрая са заедно на екран.

Оставям тук и едно видео зад кадър с каскадата на Енгин и Феяз от последната сцена с боя на строежа >>> https://twitter.com/i/status/1709998131880890755 Доста впечатляващо изглежда.

# 131
  • София
Опасни  снимки.В  1 сезон Демет снима сцените на балкона без дублъор,във 2 Тахир снима така.Изглежда,че са изградили добър отбор,не само като екранна двойка ,но и еднакво раздаващ се и търсещ достоверност.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 23:10 от Leddel

# 132
Имаме фрагмент от 17 еп.

Ето това се очакваше Animal Lion

# 133
  • Варна
Имаме фрагмент от 17 еп.

Ето това се очакваше Animal Lion
Леле, Фара направо ги попиля Heart Decoration
Ей,събудиха лъвицата, ей ..... браво Демет !!

благодаря за трея, super_katiа !!

# 134
  • Пловдив

Момичета, ето и 16 епизод на "Казвам се Фара" на български.
Превод и субтитри Barisea, с благодарност.

Тук: https://playtube.tv/watch/%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC-% … 9OeyntkTR1Qi.html

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/s2e16-PQFZ0SGc39poZkHW

И тук: https://drive.google.com/file/d/1Czaqm9lFPfctgWDJ8CNSYWohpBVNYxc … A79YdZHpZrGnYqPyA

И тук - втори линк: https://drive.google.com/file/d/1HfjM0R5nvKakAtpKSx1J0oTX6vgx8dx … f3t9XC92OP55gwJDE

И тук - трети линк: https://drive.google.com/file/d/1_gdeIaWMdPS7kgqXaE7r2G4HQfXaQNB … otL8C3TxtJBOsiaqw

"Казвам се Фара" - откъс от 17 епизод на български:

Тук: https://vk.com/id223680451?z=video223680451_456239623%2F4b86bfeb … pl_wall_223680451

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/17-1-GbCtK4yaWf2WoYTK

Общи условия

Активация на акаунт