Скоро чух по телевизията, че само три марки кисели млека съдържали бактерията на киселото мляко. Останалите били смес със сухо мляко и други примеси и нямали същите полезни свойства като истинското кисело мляко.
Та въпроса ми е: Вие какво кисело мляко купувате? Кое според васе "истинско"?
знам, че най-истинско е домашно заквасеното, но за съжаление в София нямам откъде да купя домашно мляко, което да подквася.
В Банкя, съвсем близо до София, се продава страхотно овче кисело мляко, домашно заквасено. Искрено препоръчвам на някой, който държи на хубавото мляко, да си вземе оттам - една малка екскурзия с влак или кола примерно е хубав повод. Иначе и млякото на Clever, май вече писах за него на друго място, се оказа добро - случи ми се за 2 дни (в срок на годност) да вкисне и да надуе капачката както истинското мляко преди години - значи се прави с истинска закваска. Също и има една марка "Домлян", то е много хубаво. "Герма" май също се заквасва с истинска закваска - и то ми се е случвало да вкисне, а и прави нещо като "коричка" каквато се получава и на домашното ни кисело мляко.