През ЯНУАРИ радостта ми е голяма - станах вече мама!

• 12 671
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
  • София, Младост 2
В нова темичка сте и не ми излизате Laughing Пък и си имате няколко много опитни мами (Фрийсоул, Злати, Далала, Тинкърбел - а сигурно и други има), които също могат да ви дадат много ценни съвети, стига да им остава време от малките човечета Grinning
Клеми, стана ми много мъчно за мъничкия и за аспирирането. А обясниха ли ти как да храниш правилно с шише, за да не се получава давене и връщане - нещата не опират само до антирефлуксно мляко, а и до правилна техника на хранене с шише. Някак по дефиниция се счита, че всеки знае как да храни с шише и че няма нищо особено - но не е така, особено за бебета, които често връщат. За недоносени и бебета с проблеми има техника, наречена paced bottle feeding, която намалява давенето. Ако те интересува, мога да ти пратя някои линкове и обяснения по въпроса.
Цветето вече я успокоихме в кърмаческия, ама да кажа и за останалите - първият скок в растежа е на 10-тия ден, тогава бебетата се лепват за гърдата, ревливи са, искат да сучат постоянно и може да си изкарате акъла, че не им стига - но не е така. Просто човеците си правят заявка за повече мляко, че ще им трябва в следващите дни, нали растат много бързо Grinning Много е важно в тези моменти да не се дават добавки - иначе бебето няма да суче достатъчно често, няма да стимулира достатъчно добре гърдите и съответно няма да си `изработи` порцията мляко, която му е нужна.
Когато има съмнения за това дали му стига, най-разумно е да се гледат памперсите. Каквото е влязло, трябва да излезе - затова ако има 5-6 мокри памперса и на поне 2-3 от тях има акано колкото монета от 1лв, значи на бебето му стига ,както и да се чувстват гърдите и колкото и да успявате (или да не успявате) да изцедите Laughing
За бебетата, които връщат - матрачето на леглото се повдига най-лесно, като от страната на главата под матрака се сложи нагънато на няколко ката одеалце. Между другото това е полезно и като поотраснат бебоците и вземат да боледуват - при задна хрема, когато кашлят много нощем заради секретите от носа, пак това е спасението.
Ивонска, да ви е честит първия месец Hug Кога мина това време... Mr. Green

# 46
  • София
И на нас с кърменето ни е много трудно - много трудно му пуска, той цока по доста време, после като го премеря се оказва, че нищо не е изял и дохранвам с Ам.Ним ти по колко Ам даваш?

Преди малко говорих с педи и се оказва май, че по малко съм му давала- трябва вече 70-80мл поне(той е на 10дни), .....и малко е наддал, та сега ще му увеличавам папуто.....
Ядох тиква преди малко и май има ефект - появиха се капчици по зърната, което досега не се беше случвало.....

Ами педито ни каза да додаваме по 50 милилитра. Обаче ние се принудихме да правим по цяла доза АМ и давам колкото изяде. Понякога това са 30-40 мл, понякога 70-80, в редки случаи изсмуква всичко (тоест 100 мл). Дали наддава ефективно, ще разберем чаааак на 14.02, когато ни е първата консултация. Имаме и кантарче (механично), но е старо и не знам доколко е ефективно и чувствително. Пробно кърмене с него не мога да направя, не отчита нищо.

# 47
Здравейте отново!
Да ви питам кърмещи майчета - по колко време трае едно хранене при вас??? При нас - по час и отгоре и като го оставя уж заспал и доволен се ококорва и почва да търси гърда, давам му и така до безкрай. Почвам да се притеснявам дали правим нещата както трябва - на една линия са главичката и гръбчето, захапва и ареолата, суче доста силно, но не преглъща всеки път ...
А кг не можем да си позволим да губим - роди се 2850, 50 см и не е пухкаво бебе.
Моля споделете !!!!!!

# 48
Здравейте и от мен!
Да се разпиша на 23.01.2007г. родих едно прекрасно момчнце Калоян - 3250 грама и 48 см. Grinning

# 49
Честито на мами stefani29, Ехо82,  tina_cute  - да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват! smile3525  newsm51Добре дошла на free soul и малката Сияна!  love001
Ивонска, честита ви "месечинка" - нека малкият ви мъж расте все така голям и красив!  ura

# 50
Мами, дайте табличка за храненето, по колко трябва да яде бебето от първия ден нататък. Нещо не можем да се оправим с тази храна, Любо суче нещо от мен, дохранвам с около 60 гр. АМ. Човека един път е нахранен, друг път иска да яде след час. И повръща, не много, но не мога да разбера защо newsm78

Аз се ръководя от това:
Количеството мляко се определя от теглото на бебето. До 2-ия месец необходимата дневна храна възлиза на около 1/5 от теглото му или 200 мл на килограм тегло.

До 4-ия месец – 1/6 от теглото на детето – по 170 мл.

До 6-ия месец – 1/7 от теглото на детето – по 140-150 мл.

След 6-ия месец – 1/8 от теглото на детето – по 200мл.
от тук: http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=10&open_article=2236

# 51
А обясниха ли ти как да храниш правилно с шише, за да не се получава давене и връщане - нещата не опират само до антирефлуксно мляко, а и до правилна техника на хранене с шише. Някак по дефиниция се счита, че всеки знае как да храни с шише и че няма нищо особено - но не е така, особено за бебета, които често връщат. За недоносени и бебета с проблеми има техника, наречена paced bottle feeding, която намалява давенето. Ако те интересува, мога да ти пратя някои линкове и обяснения по въпроса.

Я я кажи че ние нали се храним и с шише Simple Smile

# 52
Мамчета, вече с Вики сме си вкъщи, вчера ни изписаха, уж сме кротки ама снощи 3 часа баба ни дондуркаше, защото плакахме. На тати му се къса сърцето и той плачи с нас, а мама забрави и болки и глад и умора. Много сме щастливи, поздрави на всички.

# 53
  • София
stefani29, Честит Калоянчо!   bouquet

Димова+Вики - добре дошли в къщи и във форума! Дано скоро се нормализират нещата у дома и ви виждаме по-честичко тук...  Hug

# 54
  • София
Добре дошли на Галя и Фрии Соул!  bouquet
Хедра, не са ми обяснили, дай инфо, ако можеш. Обаче за сега АР млякото "действа", защото от вчера не ми е връщал мляко. Praynig

# 55
Мами, дайте табличка за храненето, по колко трябва да яде бебето от първия ден нататък. Нещо не можем да се оправим с тази храна, Любо суче нещо от мен, дохранвам с около 60 гр. АМ. Човека един път е нахранен, друг път иска да яде след час. И повръща, не много, но не мога да разбера защо newsm78

При бебета само на кърма, които сучат, не може да се конкретизира точно колко кърма изпиват. Както се беше пошегувала Бу веднъж - гърдите ни не са разграфени на милилитри.  Wink Затова се препоръчва кърменето на поискване - когато бебето пожелае, дори да е през час, но не през по-големи интервали от 3,5-4 часа през деня, през нощта - ако спи, не е нужно да се буди. Ако се събуди - да се кърми.

Новородените са все още слабички и сукането ги уморява бързо. Сияна примерно има апетит през ядене - веднъж суче активно, следващия път - по-мързеливо, след него - пак е лакомия и така...Часовник почти не поглеждам, само ако се "успи" повечко през деня, внимавам да не прескочи 3,5 часа.

Повръщането при Любо предполагам, е всъщност "връщане на мляко" - нали се стича по устичката му, не връща на фонтан? При Сияна е така почти на всяко ядене. Не е притеснително, обикновено се дължи на уригване на бебето или на хълцане.

Но ако все пак се притесняваш - ето една таблица за нуждите на кърмачето, ако се храни с изцедена кърма (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0).

Въпреки това, съветът ми е да откликваш на всеки "повик" на бебето за кърмене, и ако желаеш - постепенно да намаляваш количеството добавка, докато я премахнеш и минете само на кърма. Най-вероятно бебето ще почне да огладнява по-често -нормално е, така ще стимулира и лактацията ти.

.......Да ви питам кърмещи майчета - по колко време трае едно хранене при вас??? При нас - по час и отгоре и като го оставя уж заспал и доволен се ококорва и почва да търси гърда, давам му и така до безкрай. Почвам да се притеснявам дали правим нещата както трябва - на една линия са главичката и гръбчето, захапва и ареолата, суче доста силно, но не преглъща всеки път ...
........
Нормално е сукането веднъж да продължава 20 минути, друг път - един час. Все още бебоците се усъвършенстват в сукането. По-късно ще се налапват за 5 минутки и ще има чуденки пък кога се е нахранило.

Преглъщане не е задължително да има на всяко засукване - нормално е да дръпнат няколко пъти, после да преглътнат. Когато са по-гладни, сучат силно, устичката бързо се пълни с кърма и преглъщат всеки път
.

Нашите ангели къде се дянаха?  newsm78 newsm78 newsm78 Защо ли ни изоставиха? Я колко въпросчета има за тях....  ooooh!

Предполагам, момичетата не могат да веднага да откликват.  Simple Smile
Съветвам за ваше улеснение да се допитвате директно до Кърмаческия форум, ако нещо ви е притеснило - така ще получите и повече отговори, а и Библиотеката съдържа обширна информация, която ще ви успокои.
Когато имам възможност и време, и аз ще отговарям, въпреки че не съм си опреснявала скоро знанията и не мога да се равнявам на Хедра по енциклопедичност.  Simple Smile

П.П. Мимоза2 и Клеми, благодаря! Simple Smile
galina_dimova, добре си дошла!  Grinning

# 56
Честити мами и бебета!   bouquet

Душице свободна,  Hug добре дошла на прекрасната Сияна! Чудесно начало за сработването в новата конфигурация! Не че съм се съмнявала, де. Heart Eyes 

И понеже имам един много настоятелен до мен, що го оставя и той да поздрави Сияна и другите нововъплътили се бебета:

яяяяддсдссксккккккккщщщшшшшишиееуу,ьяааоожжожгжжжжжжжжжгггггттттннввммчч                 оооооооо11111111111444444444777777722222222225555555558888883336666666969933666                 

Много ви здраве от Иван!  Grinning

# 57
Demetra, тенк ю!  Laughing
Ванка, и аз съм на същото мнение!
  Mr. Green

# 58
Галина, добре дошла!   bouquet

# 59
Free Soul , благодаря, но кърмата ми намалява Sad
Повръщането е както го описваш, не е като фонтан. Повдигнах матрачето, та да видим.

Общи условия

Активация на акаунт