Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 204 608
  • 2 261
  •   2
Отговори
# 540
  • София/Севлиево
Silver pearl мисля,че не мога да ти отговоря.По-скоро другата дама, с която коментирахме ниацина ми се видя доста запозната.
Моят цикъл от ученичка е на 36-42,че и повече дни понякога, лошото че след първата инвитро стимулация отключих много тежък ПМС и ме държи по 2-3 седмици.Докторът ми януари ми изписа една добавка та с нея вече е на 32-36 дни.

# 541
  • Варна
Включвам се само да кажа, че сте много хубави всички, които видях вчера и днес. Two Hearts

А, и също, че открих при пренасянето някаква тубичка от Орифлейм, някой ми го е подарил това вероятно. "Ecollagen" за околоочен контур. Изненадана бях, какъв прекрасен ефект има. Не дразни, не омазнява, изпъва фини бръчки.

# 542
Мими, вземи таурин 500 мг или около този грамаж, за да ти е по-лесно да го приемаш. Моят е съвсем обикновен, марка на дрогерията, от която си го набавям.
Ако имате Holland & Barret в Бургас, провери какво предлагат.

# 543
Мими, вземи таурин 500 мг или около този грамаж, за да ти е по-лесно да го приемаш. Моят е съвсем обикновен, марка на дрогерията, от която си го набавям.
Ако имате Holland & Barret в Бургас, провери какво предлагат.
Не знам да имаме, но ще погледна он лайн!
На мен нито ашваганда ми действа, нито мелатонин. Аз имам безпокойство и ускорен пулс. От скоро личната ми изписа бизогама и сякаш с нея и спя по добре!

# 544
На мен нито ашваганда ми действа, нито мелатонин. Аз имам безпокойство и ускорен пулс. От скоро личната ми изписа бизогама и сякаш с нея и спя по добре!

Бизогамма си е сериозен медикамент с рецепта, би трябвало наистина да действа. Обикновено го изписват за хипертония или исхемична болест на сърцето.

Мими, а опитвала ли си габа? При мен точно тя се оказа ключова. Комбинацията ашваганда + габа ми бе препоръчана от магистър фармацевт с много сериозни интереси и дълбоки познания по фармакогнозия и фитотерапия. Много, ама много съм доволна.

# 545
Бизогама си е много сериозен медикамент, майка ми пие по половинка сутрин, предписан с рецепта - има болно сърце....

# 546

Бизогамма си е сериозен медикамент с рецепта, би трябвало наистина да действа. Обикновено го изписват за хипертония или исхемична болест на сърцето.

Мими, а опитвала ли си габа? При мен точно тя се оказа ключова. Комбинацията ашваганда + габа ми бе препоръчана от магистър фармацевт с много сериозни интереси и дълбоки познания по фармакогнозия и фитотерапия. Много, ама много съм доволна.
Да, сериозен е, с рецепта, и за ускорен пулс и вдигане на кръвно. Няколко пъти се хващам с високо кръвно, пускахме изследвания, всичко е наред със сърцето, явно на нервна почва. И на мен е изписана половинка от най-ниската доза.

# 547
За ускорен пулс съм пила ивабенор/ивабрадин и симпатил. Второто е билково.

# 548
Не съм Агент, но да се изкажа Smiling Imp имам случаи в които ме тресе, без да имам температура. Като втрисане, но от нерви. Нервно ми е, но не знам защо...
Аз бях така от предозиране с милгама...
^^^ а баш! Мерси, Пенева, точно за това говорех! И при мен без да има предозиране и при различни брандове!

В началото на лятото търсих информация за женшен, понеже ми беше препоръчан за кожен проблем и тогава попаднах на статия за различните видове и как се приемат. В нея пишеше, че само американският вид - Panax quinquefolius се препоръчва за прием през лятото при високи температури, тъй като останалите видове криели риск от прилошаване и дори припадък при повишена чувствителност към вещество, което присъства в другите видове. Това за треперенето на Агент. Не съм запазила статията, за съжаление.
Нещо друго ще е при мен, Силвър, защото пия различни корейски женшени без проблем, ползвам козметика със червен и черен женшен, но определено интересно и заслужава 20 мин ровене по въпроса някоя безсънна нощ! Мерси!

Ниацин
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559137/#:~:text=The%20well … er%2060%20minutes

Харпа - точно защото намерих връзката между виното си и ужасното качество на съня ми (и ранното будене след уж нормално заспиване) съм си спряла виното вкъщи - бюджета ми за други глезотии значително се повиши Wink Но все още мога да пия читаво просеко без да имам тези последствия!

Видях абсолютно шеметни бивши девойки!  Hug

PS Когато не мога да заспя поради нерви/натрапчиви мисли най-често чета или гледам нещо неангажиращо и достатъчно елементарно, че да не ми държи вниманието. Корейските драми са перфектни Wink толкова ме дразнят, че чак забравям за какво се притеснявам и заспивам!

PS Рускоговоряща, която поживя доста време в Италия и която добре си монтира и илюстрира обзорите... няма нужда от слушане за да се види какво ще има по магазините и накъде завива популярната естетика Wink
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 18:17 от Agent Provocateur

# 549
Аз също като захванах отслабването спрях алкохола, понякога лятото си позволявам бира през деня, защото от нея се вдига кръвно...преди пиех вечер вино, сега, не!

# 550
Вместо вино пия чайoве вечер Simple Smile например:

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 17:49 от Agent Provocateur

# 551
  • тук-там

Да, сериозен е, с рецепта, и за ускорен пулс и вдигане на кръвно. Няколко пъти се хващам с високо кръвно, пускахме изследвания, всичко е наред със сърцето, явно на нервна почва. И на мен е изписана половинка от най-ниската доза.
Мими, твърде вероятно е да е хормонално. На тази възраст хормоналните промени често се преживяват именно с тревожност, ускорен пулс и най-разни подобни неврологични симптоми. Ако нямаш сърдечен проблем, пробвай с добавки. Момичетата дават идеи.

# 552
mtz, определено и ЕГНто влияе. По трудно вече понасям стреса,...а как ще е до 105 години, докато се пенсионираме, не знам! Joy
АГ то определено не се изказа ласкаво за добавките за хормоналните промени и не препоръча нищо! Дано го изтърпим...

# 553
Аз си мисля, че не виното, а количеството е важно. Въпреки, че имаше времена когато можех да изпия и цяла бутилка, и пак си спях доволно. Не съм фен на просекото, но италиански вина най-често се консумират у дома и ги намирам за много по-леки, и пивки от българските. Може и да съм предубедена Simple Smile, но глава не ме е боляла от мноого отдавна. За съжаление с бирата не се разбирам вече, а как я обичах като млада.
Хубави есенни момичета видях отново. Аз все така с пърполетка и тениски ходя, и се надявам поне още месец да не се нуждая от връхна дреха. Но вече не се налага да пускаме климатик в спалнята, че ми беше писнало да ми е запушен носа цяло лято. Отворени прозорци и тънък чаршаф спасяват положението - обичам го този месец, защото и цветята ми все още цъфтят изобилно.

# 554
АГ то определено не се изказа ласкаво за добавките за хормоналните промени и не препоръча нищо! Дано го изтърпим...

Мими, извинявай, ако ставам досадна, но понеже съм във фарма бранша от 15 години, си позволявам тук-там да пиша наблюдения от опит.
Принципно голяма част от лекарите не са големи фенове на добавки, освен ако нямат сериозен интерес от тях (да получават бонуси от компаниите, за да ги изписват). Не са само АГ, а много други специалности също. Някои смятат добавките за "слаба ракия", т.е. че не вършат работа, а други не ги препоръчват от користни причини - защо да изписва добавки за поддържане на зрението, като печели много повече от операциите в очната клиника, от изписаните очила и т.н.
Но добавките, ако са правилно подбрани и съобразени с твоите индивидуални особености, вършат отлична работа. За щастие, има и лекари, които оценяват по-мекото им, но ефективно действие.
Все пак това е храна, концентрирана храна. Страничните действия не могат да се сравняват с тези на медикаментите в терапевтични дози, а ползите са много, особено при лека до средна тежест на "случая".

Общи условия

Активация на акаунт