Във дома, но не в живота

• 11 812
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
В която и държава да си, има ли желание има и начин. Първоначално можеш да почнеш почасово.
Децата са малки, но не са пеленачета. На колко трябва да станат за да работи майката, особено в положението на авторката?
В Италия съм, кой знае каква помощ няма. Със сигурност жилище няма кой да ми даде. Сама тук като стандарт ще имам един и същ като този, който бих имала в България с разликата, че няма да имам близки, няма да имам най-близките си приятели.. Първо, че жилище на самотна майка много трудно ще дадат под наем, второ, че като платя сметки, останалите разходи и ще съм кажи речи колкото да избутам месеца.
Скрит текст:
Имам опция да си закупя свое жилище в България, но и там има условия, за които ми трябва време. Бащата в българин, ние си имаме генерални пълномощни, аз неведнъж съм се прибирала сама с децата. Той при някакви разговори е казвал, че няма да ми даде без бой децата(което адски ме озадачава на фона на това, че в ежедневието не ги поглежда), и от там идва и другата ми дилема дали изобщо да водя разговори а мирно и тихо разделяне, или просто да си взема децата и докато е на работа да замина. Което пък може да ми доведе правни проблеми и също трябва да та искам.
Той така или иначе е на периоди. Драмите ни не са всеки ден, може би е хубаво да го бях уточнила. Единственото постоянно е нежеланието му изобщо да изгради връзка с децата, да се занимава с тях. Скандалите и обидите съответно не са ежедневно. Дори не се караме често.  Нещата ескалират когато на мен просто ми кипне от поредният ден, в който съм майка, баща, чистачка, готвачка, и т.н. и му кажа в очите какво не ми харесва, кажа му, че имам нужда от помощ, че имам нужда да е татко и т.н. . Критиките и истината не му понасят и това отключва изблиците. Ако не казвам нищо просто си живеем мирно и тихо. Разбираме се дори, имаме общи теми, съвсем нормално семейство. Но аз просто не съм щастлива, изтощена съм физически, психически, емоционално - всякак и съответно не мога вечно да мълча. И щом повдигна темата колелото се завърта. Аз също отвръщам на вербалната му агресия и това също не ми дава мира. Просто от безсилие и изтощение не успявам да се сдържам..
П.С. С почасова работа няма да мога да си покривам нуждите, тук жилища не предлагат, не и на Европейски граждани..
[/spoiler]

Който иска да прочете останалата част от поста, пък може да предложи и генерално решение с щракване на пръсти.

# 196
Генерално решение няма, но когато ти се дават опции, започват да се задвижват едни процеси в главата на човек. Ние не можем да я хванем за врата, да я назначим на работа и направим щастлива. Но можем да посеем мислите в тази насока. И не забравяйте, че темите се препрочитат от много потребителки в годините, които са в сходна ситуация. Ако отворят тема пълна с хокане и квалификации в едно, ако прочетат реални насоки, друго.

# 197
В "изостаналата " България има добри условия за отглеждане на деца.Най дълго майчинство в Европа,ясли и детски градини работещи лятото и да 19ч. Роднини малко да помогнат.И  пак масово мрънкат.
Но не за това е темата.На авторката се дадоха най-различни опции и съвети.Чакам един път автор да дойде и да пише,че е посредвал някой съвет и какво е произлязло от това.
Нали това е целта  на писането.Аз също като чета темите ,намирам много поучителни неща.

# 198
Аз съм с едно четиригодишно, ходещо на градина, с баба на разположение и активно участващ баща, и пак се изнервям и мрънкам...
Авторката получи достатъчно подкрепа, упреци, съвети, може би е добре да се включи да каже какво мисли да направи, иначе може да си пишем до безкрай.

# 199
Радева, колко насоки и опции се дадоха. Ти изобщо прочете ли мненията? Ако да, то тогава щом те са хокане и квалификации, да видим ти какво предлагаш. Освен засяване на пшеница в мочурище.
Авторката има 1 извинение за да не предприема нищо в посока по-добро, а именно финансово - някой да я издържа и да и осигурява стандарта, на който била свикнала. А децата са само предтекст, за жалост.

И аз отглеждам деца, но за мен боя не е нормален, а ти прескачай думите на авторката.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 09:32 от ЕлиСБ

# 200
Е, кво мисли да направи... Нищо. Ще продължи да си седи вкъщи с децата, дебела и депресирана, и да си го изкарва на мъжа си, който пък от своя страна също ще отвръща на скандалите и обидите с все повече дистанцираност от нея и децата , ако има още на къде, и така, докато децата пораснат. После вече или той ще й бие шута, или тя ще си стъпи на краката и ще се изнесе, или по взаимно съгласие ще се разкарат, след толкова злоба и негативизъм, натрупани през годините. Сама пише, че скандалите не са чести, само когато тя избухне и се развика примерно!!! - Абе прасе, що не си си вдигнал чинията, той й отговаря - Ама, свиня, а ти какво правиш по цял ден, само лежиш и ядеш, виж се на кво си заприличала... И скандала готов. И на него сигурно не му е много кеф само да бачка и да живее с такава мрънкаща жена, и за това я наказва с игнор. Има и такива семейства, цял живот са като куче и котка...ми и двамата нямат особен избор с две деца, без образование и пари, сами в чужбина, освен да се напаснат по някакъв начин.

# 201
Много трудно било с породени деца. Хубаво, затова повечето си правим сметката дали можем да имаме две (породени или не) деца и ако не можем да се справим, имаме толкова, с колкото можем да се справим.
Авторката е преценила, че може да се справи. А после - ау, каква изненада, колко е трудно! А дори няма ангажимент да ги издържа тези деца.
Да се справя.

# 202
Радева, колко насоки и опции се дадоха. Ти изобщо прочете ли мненията? Ако да, то тогава щом те са хокане и квалификации, да видим ти какво предлагаш. Освен засяване на пшеница в мочурище.

И аз отглеждам деца, но за мен боя не е нормален, а ти прескачай думите на авторката.
Съвсем конкретно написах на авторката какво може да направи и не, да сее пшеница не е мой съвет. От тук насетне не мога да се ядосвам или да я обиждам затова, че в момента не иска или не може да ми разбере думите.
За "боя", не е правилно да си изпуска нервите и да плесне децата. Това я прави неспособна да си сдържа емоциите, но не и бияч в смисъла, който се опитвате да му придадете. Вероятно ако реши да последва някой съвет, ще почне да се справя с емоциите си и да успява да се контролира. И да, с времето ще става по-лесно, защото по-големите деца, чисто като физическа грижа изискват доста по-малко усилия от 2 малки деца, които да храниш, обличаш, къпеш, приспиваш, бориш се стях да пият лекарства и т. Н

# 203
Да бе знам, че според потребителите бияч е този, който пребива от бой. Другото я от нерви, я с възпитателна цел. Но това само в полза на техните мнения в конкретни теми, защото иначе не одобряват насилието.

# 204
По темата за насилието: Бащата ги хванал за врата, за да ги целуне, това не прочетохте ли?

Авторке, аз бях в дълго майчинство и бях почнала да изперквам. Социалната изолация е тежка, колкото и иначе е приятно да си с децата по паркове до обяд, да си ошеташ след обяд и пей сърце.
На теб май даже не ти е приятно, и защо тогава отхвърляш предложения (от нас, не от работодател) за почасова работа? Да, няма да можеш да се самоиздържаш, но ще се срещаш хора, ще правиш и друго, освен да стоиш до печката и с парцала.
Действително, че печката и парцалът после ще си те чакат, нали така, но това е ежедневието на много хора, не си ли съгласна?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 10:08 от Uncommon

# 205
Що ми се струва, че дори и мъжът в случая да започне да се занимава повече с децата,  авторката пак ще е недоволна и депресирана?
Иначе, от всички дадени съвети, според мен единствения, който би приела авторката, е да се прибере в България с децата при мама и тате. И после пак ще й е терсене...и ще почне да се моли на мъжа си да се съберат. Щото в България и секс няма даже да има...

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 10:22 от Прекрасная Василиса

# 206
Ами направо да й дадем медал, че има две деца, гледа ги и живее в Италия, една държава, където е много трудно да имаш и да отглеждаш деца. Опа, пак ме хвърлиха някои съфоримки в паралелния свят! Като ги заведе на детската градина какво прави тази жена, тази мъченица? И разбира се, че й харесва, щом не си потърси работа. Неквалифицирана работа има навсякъде.

# 207
Абе явно не й харесва, ама пък и да работи - съвсем. И аз това се чудя, децата докато са на градина, колко пък толкова домакинска работа има - цепи дърва, вода носи от кладенеца, животните на паша извежда, хляб меси, тъче и преде😂
Ми да почне да чете поне, или да плете, ако не й се чете.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 10:39 от Прекрасная Василиса

# 208
Защо почасовата работа да не е опция?
Сега прочетох мнението, което ЕлиСБ е копирала от авторката.
Така поне ще имаш някакви джобни и мъжа ти няма да беснее, че всичко трябва той да плаща.
Пък и като не се виждате толкова често може и да си оправите отношенията, кой знае. Прави обаче много лошо впечатление, че дори и почасова работа не искаш да захванеш. И аз да съм на мъжа ти и аз ще беснея... вкъщи всичко да чака на моята издръжка и жена, която дори почасово не иска да се хване някъде на работа докато децата са на градина.

# 209
Децата боледуват, едно или друго или двете.
 Според мен иска  съпричастност, заедност, но не е попаднала на такъв мъж. като няма - няма, справя се ,не е лесно ,никой не казва това, умирало ми се е да се отърва ,но оживях с две деца с 16 мес разлика. С пране на ръка, с готвене за всички , свекъри да мърморят, работа из двора  ,възложена ми, животни да нахраня, все не е така.
 Оцелява се.  Че  е тегаво, тъпо , нервно - да.
 Все пак  и сама да е ,няма да промени грижите,  а  и ще остане без финанси.  Търси начини да се справи ,да се отнася добре, то един трябва да почне да е мил, пък може да помогне, всичко е позволено в името на целта ,да накара мъжа да е баща,  грижовен. Малко по малко може да стане само с добро  и си струва жертвите, гордостта малко да почака , ако това не помогне - работа , пак работа и гледане на деца.
 Ядосала се, изби парата в свирката и това  е.

Общи условия

Активация на акаунт