Децата са малки, но не са пеленачета. На колко трябва да станат за да работи майката, особено в положението на авторката?
Той така или иначе е на периоди. Драмите ни не са всеки ден, може би е хубаво да го бях уточнила. Единственото постоянно е нежеланието му изобщо да изгради връзка с децата, да се занимава с тях. Скандалите и обидите съответно не са ежедневно. Дори не се караме често. Нещата ескалират когато на мен просто ми кипне от поредният ден, в който съм майка, баща, чистачка, готвачка, и т.н. и му кажа в очите какво не ми харесва, кажа му, че имам нужда от помощ, че имам нужда да е татко и т.н. . Критиките и истината не му понасят и това отключва изблиците. Ако не казвам нищо просто си живеем мирно и тихо. Разбираме се дори, имаме общи теми, съвсем нормално семейство. Но аз просто не съм щастлива, изтощена съм физически, психически, емоционално - всякак и съответно не мога вечно да мълча. И щом повдигна темата колелото се завърта. Аз също отвръщам на вербалната му агресия и това също не ми дава мира. Просто от безсилие и изтощение не успявам да се сдържам..
П.С. С почасова работа няма да мога да си покривам нуждите, тук жилища не предлагат, не и на Европейски граждани..
Който иска да прочете останалата част от поста, пък може да предложи и генерално решение с щракване на пръсти.