За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 547
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
Жената, както и да го съхраня, ми се вмирисва. Grinning В добре затворен буркан, както съхранявам и останалите зърнени храни. Последният, който изхвърлих си беше в оригиналната опаковка. Разпечатах да го ползвам и ми замириса. С други продукти не съм имала такъв проблем. Явно не ми е писано да ям булгур. Joy

# 121
  • София/Испания
Здравейте! Правя кекс и изсипах малко кокосово брашно, от което падна молец. Обрах го от сместа веднага, обаче сега се чудя дали не е останало нещо в кекса и дали ще е опасен за ядене? Тъп въпрос, но страх, какво да правя 😁
Няма страшно, печи си кекса. Simple Smile

Здравейте, имам 2 кутии със суров кадаиф. Но, сега като ги погледнах, видях, че срокът им е бил до 14.09... много ме е яд, така да го обичам... Според вас дали им има нещо или мога да си го направя, въпреди изтеклия срок?
Благодаря ви предварително Simple Smile
Дали има нещо... ами виж де, ако няма  и не мирише необичайно... какво ти дреме за срока на опаковката.
Още повече, че "най-добър до..." , значи че и след това си е добър, само не  "най-добър".
Както много пъти съм казвала тук, не хвърлям ако не е за хвърляне (отварям - гледам, помирисвам, ако не ме лъхне смрад още при отварянето Wink ), пък каквото ще да пише. Simple Smile
Аз много обичам кадаиф,купувам суров от Лидл и го замразявам и когато ми потрябва ,го ползвам.
Ако кадаифа,който имате не е мухлясал,можете да го ползвате.Останалият замразете във фризер.

# 122
  • София
Натуся, май обърка темите. Hug
Вярно Sweat Smile
Дали модераторите ще преместят поста или да го изтрия?

# 123
natka такива картофки съм яла от батат и наистина стават супер. Много ги харесвам. И носят на потправки. Може и да опитам с тиква. Днес успях крем супа от тиква с тъмен хляб. До тук.

# 124
natka такива картофки съм яла от батат и наистина стават супер. Много ги харесвам. И носят на потправки. Може и да опитам с тиква. Днес успях крем супа от тиква с тъмен хляб. До тук.
На мен сладките картофи и без това ми наподобяват тиква на вкус, пробвай смело сега в сезона на тиквите. Стават и пържени, и печени във фурната, и в еърфраера.

# 125
Преди месец варих пълнозърнеста юфка. Още като я изсипах във водата, усетих неприятен аромат. А когато тръгнах да я отцедя, видях, че отгоре плуват и някакви дребни буболечки. И разбрах, че неприятната миризма при варенето, не е, защото е пълнозърнеста. Пликът не беше отварян.

# 126
  • При децата ми
Донесоха ми такава паста от Италия:

Моля за рецепти как е най-добре да се приготвят? И разбира се да са най-вкусни! Simple Smile

# 127
  • In transit
Hrispa76, това е нормална паста реално.

За да усетиш вкуса на различните цветове, ти предлагам три рецепти, като двете са за салати.

Салата с паста, чери и моцарела

Средиземноморска салата от паста с лимонов дресинг

Паста със зеленчуци

# 128
  • Sofia
Донесоха ми такава паста от Италия:

Скрит текст:

Моля за рецепти как е най-добре да се приготвят? И разбира се да са най-вкусни! Simple Smile
Със сос - Болонезе или с друг.  Сметанов например - https://morrennaa.blogspot.com/2022/05/blog-post_23.html

# 129
  • Варна
За да се откроят красивите цветове и вкусове на тази паста ще подхождат леки и светли сосове. Дори само масло/зехтин с малко чесън, лимон и зелении ще е ОК.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 17:00 от Пеева

# 130
  • Sofia
Е да,  за да се виждат цветовете (които при варенето за жалост избледняват)...  маслен сос със салвия е... божествено! Simple Smile
Просто формата на пастата е за сос, сос и пак сос.  Simple Smile

# 131
  • При децата ми
Не ми е важно да се открояват цветовете, искам да е вкусно! Simple Smile

# 132
  • In transit
Значи не я скривай в тежки сосове, защото няма да усетиш вкуса на пастата. А това също е важно.

# 133
Хриспа, както Мики те е посъветвала,  съставките които ще използваш би било добре да са възможно най-семпли. Тази паста не просто е разноцветна, а всеки цвят е с различен вкус- домат, спанак, цвекло и др. Аз също бих я влагала в салата или просто със сос от крема сирене и пармезан.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 17:49 от Krotinia

# 134
  • София

Предварително се извинявам за обърната снимка.....
Това е чиийзкейка по рецепта на Пейчев, много се хареса и този път не стигна, та въпроса ми е :идея за десерт за дете на 6 и друго на 2г да има в него маскарпоне и течен шоколад

Общи условия

Активация на акаунт