За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 187
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Отдавна не съм се отчитала,но ви следя редовно. Най- после ми дойде вдъхновение да показвам моите" творения".
Ориз на фурна и телешко с лучено-сметанов сос.

Леща с манатарки

Дундьо с квас.

Киш с пилешко и гъби

Баница

# 106
Натуся, май обърка темите. Hug

# 107
Възможно ли е да се направи паниран карфиол в еър фрайър?
Всякакви панирани неща съм правила, трябва да стане и това. Ако говорим за класическо паниране с яйце и галета, минавам върху галетата със спрей с олио да се омасли леко и оставям да дръпне за малко преди да влезе във фраера. За мен това е най-близкото като резултат до нещо панирано и изпържено. Дори и виенски шницел или кордон бльо стават супер по този метод.

# 108
natka става. даже ме подсети да направя и аз

# 109
Сигурна съм че ще стане. Аз толкова го обичам карфиола, че бих го яла всякак и не си играя да панирам, само леко омаслен на розички и пак в еърфраера ми е идеален. Аз и без това 1/3 от тях съм ги изяла още докато са ми сурови в ръцете Joy

# 110
И при нас така . Никога не купувам само един карфиол, защото голяма част отива суров в купата за салата . И не мирише чак като боколито при варене. Броколито ми идва в повече, но децата го харесват и се примирявам.
Сега ми е на мен времето на тиквите и новото вино.
Даже се бях замислила за рецепта за панирани тънки парченца тиква на принципа на карфиола.

# 111
Пробвай тиквата на "картофки", ако не си до сега, интересно става. Носи и подправки, и настъргано сиренце също, поне за моя вкус.

# 112
Morena, много ти благодаря Simple Smile
И аз искам така да правя, но съм зле с мириса. Ако не видя мухъл, не мога да различа разваленото. Трябва да е много гадно на вкус, за да усетя и вкуса Flushed
Редовно хвърлям с изтекъл срок, без да опитвам.
Ако имаше къде да намеря суров, бих хвърлила стария и купила нов. Но рядко го пускат. Simple Smile
Но все си мисля, че кадаифът е предимно тесто и няма кой знае какво да му стане, нали така? Не е опасно като развалено месо примерно.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 11:09 от aDream

# 113
Тези сухи макаронени продукти когато отвориш пакет може и да не усетиш неприятен аромат, но когато ги свариш , ако вече не са ок , се усеща мирис и вкус на старо, гранясало и така или иначе няма да ти е вкусно и ще поемат правилния път към кофата 😉

# 114
  • Sofia
Въобще не са сравними тесто и месо. Simple Smile
При кадаифа ако няма нищо видимо и не мирише - добре си е. Така е, рядко се намира, да се чудиш защо.

# 115
Тези сухи макаронени продукти когато отвориш пакет може и да не усетиш неприятен аромат, но когато ги свариш , ако вече не са ок , се усеща мирис и вкус на старо, гранясало и така или иначе няма да ти е вкусно и ще поемат правилния път към кофата 😉

от какво ще има вкус на гранясало, като няма мазнина?
суха паста може години да седи и ѝ няма нищо, даже не съм виждала развалени никога.

# 116
Споделям личен опит -  вкусът от сварени стари макарони на това ми заприлича и за това така го описах. Обществен форум е, може да съм полезна на някого, не съм документирала с лабораторни изследвания , за да имам доказателства.

# 117
  • In transit

от какво ще има вкус на гранясало, като няма мазнина?
суха паста може години да седи и ѝ няма нищо, даже не съм виждала развалени никога.
Ами в самото зърно има някакъв процент мазнина. С времето старее и замирисва, дали на старо или на гранясало. Факт е, че с паста от твърда пшеница не съм имала проблем, обаче наскоро изхвърлих един пакет пълнозърнесто брашно от твърда пшеница, с изтекъл срок беше, но запечатано и допълнително вакумирано. Как миришеше на старо, ужасно. Спрях да купувам булгур, редовно ми гранясва. Различни видове, марки, опаковки...

# 118
брашното не е с дълъг срок на годност, така е. добива гаден дъх на старо.
но ние говорим за суха паста, което е съвсем различен продукт. то идеята му е да е дълготраен.
може да е била с яйца, затова да е имала такъв мирис.
това пък с булгура е много странно, как го съхраняваш?

# 119
Поне веднъж годишно изхвърлям булгур. Купувам ,рядко ползвам и стои затворен в буркан.

Общи условия

Активация на акаунт