За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 143
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Аз хладилника нямаше да нападна, но колата и с нея към Италия за едни спагети ..

# 601
  • In transit
Bella, ти си лесна, наблизо си...ние докато стигнем, ще сме умрели от глад. Grinning

# 602
вие ще се заредите със сиренце и кисело млякко за из път Simple Smile

# 603
  • Sofia
Ох как ме разсмяхте...

# 604
Извинявам се ,ако въпроса ми е тъп..,но на този ориз дали му има нещо,почти всяко зрънце е счупено/нахапано от едната страна?
Скрит текст:

# 605
  • Sofia
На мен добре ми изглежда, иначе нали има и начупен ориз. Simple Smile

# 606
  • In transit
Извинявам се ,ако въпроса ми е тъп..,но на този ориз дали му има нещо,почти всяко зрънце е счупено/нахапано от едната страна?
Скрит текст:
Идеален си е оризът.

# 607
  • София
Оризът не е начупен, просто е сортова особеност. Там се намира зародишът и оттам тръгва стъблото и пъката на новото растение, когато се посее.

# 608
Ако е за гости колко време предварително правите плодовата салата за да не увяхват и да не се оцветяват плодовете и за да се овкуси все пак.
Аз съм си намислила да изстискам еднин лимон, една мандарина и един портокал и с това да полея - за да не се оцветяват плодовете. Мисля също да сложа свежи листенца от мента ...
Това за което още се чувдя е да добавя ли накиснати в портокалов сок стафиди и дали се прави с натрошени орехи. Сметана няма да слагам .
Ако някой от гостите иска, може да ползва сметанов сладолед и да си сипва салатата отгоре.
Та колко време държи салатата без да омеква и без да се оцветява ? И стафиди би ли сложил някой ?

# 609
  • Варна
  Ами, полята с цитрусов сок може 2-3 часа в хладилника, добре затворена. Ядки при сервиране, а сушен плод аз лично не смесвам с пресен, но, що пък, пробвай.

# 610
Пеева аз си мисли първо да накисна стафидите в ром и да ги посипя отгоре, но има деца и ги накиснах в портокалов сок. Сега не знам дали да ги сложа.

# 611
  • Sofia
Аз слагам малко мед/кленов сироп/петмез в цитросовия дресинг на плодова салата, конопено олио или от гроздови семки, кардамон, инд. орехче, сока от пресен джиндифил.  Поръсвам с кокос (пресен е по-добре), кедрови ядки или настъргани орехи или други ядки,  шоколадови пръчици, коноп, сусам (черният е по ефектен), някакъв сос - шоколадов, плодов...  В затворена кутия съхранявам по твърдите плодове - 1-2 часа, по-меките добавям накрая, дресинга и обърквам внимателно, поръските по порциите.

# 612
  • Варна
  bella-ciao, опитай как са на вкус накиснатите стафиди и прецени. И всичко, що е хрупкаво, остави за накрая.

# 613
Morena мерси, но моето ще е семпло и няма да имам толкова сосове и сиропи. Ще има прясна мента и макс да запаря силна отвара от част от нея и да я оставя да изстине ... но повече не. Ако наслагам много сиропи рискувам някой да е на диета, друг на не яде сладко , трети да не обича шоколад ...
Пеева като гледам какво имам изменят си цвета ябълки, круши и банани. Другото е киви, грейпфрут, портокал, мандарина и лимете.
Имам и нар, но и там не знам кой как се отнася към семките и ще го спестя.

# 614
  • Mediterraneo
Слагай смело стафидите, аз много обичам плодова салата със стафиди и ядки.

Общи условия

Активация на акаунт