Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 252
  • 379
  •   1
Отговори
# 225
vox, вярвах, че ще има защо да се похвалиш Hands V. Чудна е станала Аляската, а и поводът е много специален. И най-важното е, че на рожденика му е харесала.
Да ти е здраво момчето и да има много късмет в живота Flowers Four Leaf Clover.

MTV, много симпатично и тематично е станало с тези гнезда Hands Thumbsup.

# 226
Идвам с една неделна торта тип "почисти хладилника" Simple Smile
Освен красива се получи и вкусна, даже дъщеря ми я одобри и хапна с удоволствие! Изобщо не и казах, че е с червено цвекло. Grinning

Скрит текст:
Снимана отгоре

и разрязана

# 227
Страхотна тортичка! Сподели рецепта, с палачинки ли е?

# 228
  • In transit
Vox, красота!  Heart Eyes Ще те викам вече да разчистваш и моя хладилник, я какви чудеса сътворяваш.

# 229
Mikkey, не знам дали ще се престраша да готвя точно в твоята кухня! Kissing Heart

zenata, с палачинки е, да. Рецептата взех от тук, но удвоих дозата. Излезнаха около 15 палачинки с диаметър 17 см.

https://elija-cooking.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html?m=1

Пълнежа е както писах, каквото имаше за дообиране в хладилника. В случая имах крема сирене Филаделфия/голяма опаковка/ и малко заквасена сметана. Добавих смляни орехи и бадеми, една скилидка чесън, сол и зехтин.

С тази смес намазах палачинките наполовина, сгънах ги на две и пак ги намазах. Накрая ги застъпих леко и започнах да навивам, ето така.
Скрит текст:

Следващият път ще я направя в сладък вариант.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 20:42 от vox

# 230
Ами много са ти добре, чудесно се е получило. А щом е солено - ехеее, още пи-добре

# 231
  • под тепетата
Ау, красота! То да те е жал да я нарежеш! Аплодисменти, vox!
Аз имам въпрос - понеже не съм купувала готово мариновано цвекло, а си правя по рецепта на пеп-4о, та какъв е вкусът на това в бурканите? Какво трябва да постигна, че ми се мотае една глава в хладилника. И аз искам да си почистя хладилника Wink

# 232
bilqna_69, Hug

За червеното цвекло, аз използвах готово варено от Лидл. Защото не намерих сурово.
Скрит текст:

От утре съм решила да съм 3 дена на цвекло и кисело мляко. Уж за прочистване го дават, но ако сваля и някой грам ще е бонус. Simple Smile

# 233
  • In transit
Аз мисля да пробвам палачинките със сок от цвекло. Тъкмо имам един отворен в хладилника.

# 234
  • под тепетата
Т.е. мога само да го сваря без никакви подправки?

# 235
На това от Лидл, пише само "Червено цвекло, варено". Не пише да има никакви подправки.
Аз предпочитах да си взема сурово и да си го сваря, но не намерих.

# 236
  • под тепетата
Благодаря, че иначе го варя с вино и подправки.

# 237
О, на мен и това ми звучи много добре. Когато имаш възможност, може ли да напишеш по-точни указания? Бих пробвала и така да я направя тортата.

# 238
Тортата е страхотна, поздравления!
Аз цвеклото не го варя, а го пека на фурна (170 градуса с вентилатор, за около 40 минути - зависи от големината на цвеклото). Завивам всяко във фолио, като преди да го увия добре, капвам малко зехтин, посолявам  и толкова. После лесно се бели и мога да го съхранявам дълго. Предполагам, че обработено по този начин, ще е подходящо и за торта.

# 239
bilqna_69, Hug

За червеното цвекло, аз използвах готово варено от Лидл. Защото не намерих сурово.
Скрит текст:

От утре съм решила да съм 3 дена на цвекло и кисело мляко. Уж за прочистване го дават, но ако сваля и някой грам ще е бонус. Simple Smile

Офтопик - само не ги приемай заедно, защото млякото пречи на усвояването не желязото. Трябва ти нещо с вит. Ц.
Печенето с фолио не е най-здравослоеният вариант.

Общи условия

Активация на акаунт