Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 25 066
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Ох, аз сигурно поемам толкова алуминий от лекарствата си за стомах (за другите източници няма да споменавам), че от печенето на няколко глави червено цвекло веднъж на месеци надали ще ми дойде много в повече, но действително който иска, може да го избегне и да завие в друго, ако ще пече увито. Доколкото знам, алуминий се отделя от фолиото при готвене на високи температури и кисели продукти. Ползвам го само при печенето на цвеклото. Сега се замислих, че мама навремето имаше фолио, което от вътрешната страна беше облицовано с хартия и тя беше доста здрава - след готвене целостта й не се нарушаваше. Май такова сега не се предлага или?

# 241
Има си го това двупластово фолио. Аз ползвам това.

# 242
Благодаря! Чудя се как не съм го забелязала досега...

# 243

Когато най-много ме мързи, правя тирамису! Simple Smile Знам едно и по-мързеливо, но тъй като отдавна заглеждам на Mikkey варианта с Ками крем, реших да го пробвам. Стана божествено!
https://www.mycookingcreations.com/2009/12/tiramisu-veloce-con-c … my-cream.html?m=1

Като техническа грешка отчитам само, че май прекалих с напояването на бишкотите и загубиха форма. Но на вкус нямам забележки, тъкмо е по-сочно. Wink

Скрит текст:

# 244
  • In transit
Вокс, благодаря за доверието! Hug Направила си го, като Дзукото тирамису. Много ефектно се е получило! Heart Eyes

# 245
Mikkey, аз ти благодаря за хубавата рецепта! Hug
Сега видях какво е Дзукото тирамису. Без да знам съм го докарала на вид. Simple Smile

За следващия път имам и друга идея за оформянето, но вече  ми е леко неудобно да публикувам в темата.
Скрит текст:

Или всички пазите форма за лятото и само аз ще се срамувам на плажа.

# 246
  • In transit
Двете с теб ще се срамуваме. Grinning Тези дни и аз ще покажа торта, да не си сама.
Не знам защо ти е неудобно, такива красоти и оригинални идеи показваш.

# 247
vox, публикувай, колкото ти душа иска Simple Smile.

За другите не знам, но аз не е като да не правя нещо сладичко от време на време, но нито стигам до някаква специална украса и визия, нито до снимки.

# 248
  • In transit
Както обещах, да ви споделя една много семпла, но вкусна торта Аврора. Всички, които я опитаха, я харесаха много. Тортата е емблема на една от най-старите сладкарници в Милано.

# 249
Чудна торта, Mikkey Hands Thumbsup.
Докато четох рецептата направо си представих вкуса. Напомня ми на домашната торта на мама само, че тя не слага масло в пандишпана и за украса слага вишни от сладко.

# 250
Mikkey, с нетърпение чаках да видя, с какво ще ни изненадаш! Heart Eyes
Тортата изглежда невероятно елегантна и изискана. Сигурна съм че и на вкус е също толкова невероятна.
Благодаря за рецептата! Hug

# 251
Здравейте, идвам с въпрос- другия петък имам РД,но ще съм извън града и се прибирам в петък наобяд като за вечеря съм поканила гости и ще отдам вниманието си на приготвеня на вечеря.
Мислите ли,че е добра идея във вторник да направя торта с готови блатове и да я консумираме в петък? И какъв крем бихте ми препоръчали за вътре, като искам ванилова. При този вариант разбирам,че пресните плодове вътре отпадат и мога да ги добавя в петък за украса.  Благодаря Ви

# 252
  • In transit
Asq90, не бих препоръчала. Все пак ще е торта с крем. Освен да я сглобиш в деня, като се върнете.
За случай, като твоя е най-удобно да се направи някаква мусова торта, която може да стои във фризера и да я извадиш в деня на РД да се отпусне в хладилника.

2в1, vox, благодаря ви! Наистина прилича на тортите от едно време, но точно по-масления пандишпан я прави различна и още по-вкусна.

# 253
asq_90, и аз не бих препоръчала да направиш тортата във вторник. Щом ще я правиш с готови блатове мисля, че ще можеш да направиш още един компромис и да ползваш готови кремове. Взимаш два крема Оле Ванилия на Йоткер без варене. За разнообразие, единият може да е Страчатела, в който има шоколадови парченца или има един, който е с парченца малини. По рецепта се разбиват с 400 мл мляко, но ти ги направи с по 300 мл, за да е по-гъст крема и да не ти се разтича. Смесваш двата крема като към тях можеш да добавиш и една кутийка натурално крема сирене тип Филаделфия, което предварително разбиваш с пудра захар на вкус. Можеш да добавиш също и малко разбита сметана. Между блатовете можеш да сложиш и по няколко нарязани ягоди. Отгоре шприцоваш няколко розички от бита сметана, забождаш по някоя ягодка и за половин час си готова с тортата.
Правиш първо нея веднага като се прибереш, слагаш я в хладилника и си продължаваш с другите приготовления.

# 254
Благодаря Ви за отговорите и за идеите 🙂

Общи условия

Активация на акаунт