Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 36 167
  • 440
  •   1
Отговори
# 420
Можеш отстрани да я шприцоваш със сметана, а отгоре нека си остане с карамела. Така като гледам е тъничък и не мисля, че ще е проблем децата да го хапнат. Или да шприцоваш и отгоре някоя и друга розичка.

Друг вариант е да я покриеш от всякъде със смлени ядки, каквито си ползвала в блата.

# 421
  • под тепетата
Можеш да я облепиш с пурички и завържеш с панделка. Няма ли да се разтопи карамела над сметаната?

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 19:37 от bilqna_69

# 422
Благодаря, момичета, ще помисля още малко и утре като стегне ще я мисля. Ще я режем привечер. Ще й се съберат около 30 часа, надявям се да са достатъчни да омекне и да се доовкуси.

Биляна, разтопи се Joy С пурички и панделка ще стане много красиво, но се дърпам заради децата 🙈

Имам, не знам как се нарича точно, златен прашец, но май се комбинира с шоколад по-скоро. Бях го взела за торта Опера, но се отказах заради кафето.

2в1, изобщо не се справям със шприцоването, не знам защо така. А и само при мен ли някак се хаби много материал, който остава по шприца?

# 423
Опера ми е една от любимите торти, може да я направиш с безкофеиново кафе (правих я веднъж и не беше нещо различно) или да добавиш само аромат на кафе.

# 424
Барбалена, с шприц е по-трудно, че хем трябва да го държиш, хем да натискаш. Купи си пош, може и такива за еднократна употреба. С тях е лесно.

# 425
На мен пък ми е по-лесно с шприц, хич не ги долюбван тези пошове.
Според мен недей да измазваш със сметана - не става добре.

# 426
Весела Коледа, момичета и момчета (Пейч) Heart

2в1, спрях се на предложението ти за покриване с орехи, защото не исках да вкарвам още захар със сметана, кремчета и розички. И уж нямаше да слагам декорацията от Тему, но не се сдържах 🤷

https://i.postimg.cc/W1022mVd/IMG20251224155100.jpg

Обаче, аз съм в шок колко беше сладка тази торта. Захарта според мен можеше да се намали поне с 30%, да не кажа наполовина за нашия вкус...

# 427
Чудесна се е получила, Барбалена Hands Thumbsup.

Честита Коледа на всички Christmas Tree.

# 428
Благодаря, 2в1 Hug Благодаря от сърце на всички за съветите през всичките тези 5 години 💜💜💜🎂Без вас щеше да ми е много по-трудно 🙈

# 429
Страхотна е тортата, да сте живи и здрави!

# 430
  • In transit
Барбалена, чудесна торта! Heart Eyes

Честита Коледа!

# 431
Благодаря, момичета! Hug Нищо кой знае какво, но поне е по-красива от първоначалния вид Blush

Май ще се налага да се отказвам от китайската украса, защото доста ме глождеше дали са безопасни, все пак влизат в контакт с тортата. Измивам ги с гъба и препарат за чинии преди да ги използвам, но според чат гпт притесненията ми са основателни.

А да питам, когато рецептата съдържа, примерно, 1 с.л захар  - с връх или без се има предвид?

# 432
  • под тепетата
За мен е равна. Тортата се е получила страхотна!

# 433
При мен не бяха с най-високия връх, но не бяха и равни. Като цяло не обичам рецепти без точни грамажи... Иначе с орехи сякаш най-ми хареса египетската торта. Орехи-бадеми-лешници ми е класацията.

# 434
Рецептата за Египетската торта, която аз имам също не е в грамажи. За блата спазвам рецептата, но кремовете си ги нагаждам по наш вкус откъм сладост. Де факто единият си е обикновен сладкарски крем, а другият е разбита сметана. Спокойно захарта и при двата може да варира.

Общи условия

Активация на акаунт