Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 303
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
  • In transit
Не знам, не се наемам да кажа дали и как ще се получи. Мисля си, евентуално, ако сложиш малко желатин ще стабилизираш сладоледа и дори да се поразтопи, ще се запази във формата.

# 181
Сладоледът е мляко/сметана, а фонданът не се погажда с тях. Не виждам как ще я покриеш, ако няма блат, който да е като "изолация".

По едно време във форума беше доста популярна една торта с рула, която се правеше в купа - ето тази. Купуваш от готовите рула, а за пълнеж - сладолед. Дали ще я направиш в купа или в силиконова форма вече ти си решаваш.

# 182
  • In transit
2в1, точно това предложих и аз в другата тема, явно иска друго да прави жената.

# 183
Какъв сладолед извън фризер? Това ще е всичко друго, но не и сладолед. За топката отгоре ползвайте или такава от стиропор, или я направете като кейкпопс, т.е. ползвайте пълнеж за кейкпопс, за да може да я оформите лесно и да не ви се разтече фонданът после. Ръкавиците са ви казали вече - изрязвате си ги от фондан. Това да пълните домакински ръкавици, пък да замразявате - после как ще ги оформите да обгърнат топката? Ще ви се натрошат и ще се ядосвате само.

# 184
Момичета, здравейте! Ще правя торта. Пак се спрях на блатовете на най-вкусната шоколадова торта. Обаче се чудя какъв крем да направя. Оригиналният в рецептата не ми допада много. Става твърде шоколадов вкусът, а и малко пипкаво ми се вижда. Традиционно правя крем с маскарпоне и разбита сметана, но сега сякаш искам друг крем. Може ли да забъркам бял шоколадов мус, в който да сложа сладко от боровнки + свежи плодове? Мисля да украся тортата с лилави картонени пеперуди, оттам и идеята за боровинковия крем. Харесвам въздушни кремове, които се топят в устата. Чудя се дали да не се спра на намелака, не е въздушен, но се топи много приятно.

Имам въпрос и за измазването. Как се постига гладко измазана торта? Техниката я нямам изобщо, но поне кремът да е подходящ... Само с маслен крем ли се постига този ефект? С крема от маскорпоне и сметана не се получава нещо. Този път съм въоръжена с въртяща поставка и ей такова нещо Grinning

Скрит текст:

# 185
В това клипче дамата обяснява доста подробно какви грешки се допускат при измазването на тортата и как да ги избегнем.

Можеш да олекотиш малко крема като замениш част от маслото с крема сирене - Cream Cheese Frosting. Можеш да добавиш какао, за да стане шоколадов.
Или пък да пробваш с Swiss Meringue Buttercream. И такъв с добавка на шоколад.

За пълнеж на тортата съм заменяла понякога част от маскарпонето със заквасена сметана или крема сирене, добавяла съм и сладкарски крем. Слагала съм пресни боровинки, и малини, и ягоди, череши, банани, кайсии, ананас, манго, киви... Понякога сладко от тях. Общо взето кавото имам и каквото обичаме.

# 186
Много ти благодаря за подробния пост, 2в1 🌷🌷🌷 Само да приспя децата и ще изгледам видеата, че сега върви бял шум за фон. Нямам търпение да изгледам и видеото с грешките при измазването. Утре ще покажа какво се е получило Hug

# 187
  • Видин
Здравейте,търся рецепта за торта с крем от сладкарска извара.Мъжът ми е купил доста бройки от Полша и трябва да я използвам в нещо. Вече правих чийзкейк, но ми се иска и торта да направя,а и тъкмо имам повод.Чудех се дали мога да заменя крема сиренето в крем за торта с нея.Ще съм благодарна да споделите някоя рецепта.Blush

# 188
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте,търся рецепта за торта с крем от сладкарска извара.Мъжът ми е купил доста бройки от Полша и трябва да я използвам в нещо. Вече правих чийзкейк, но ми се иска и торта да направя,а и тъкмо имам повод.Чудех се дали мога да заменя крема сиренето в крем за торта с нея.Ще съм благодарна да споделите някоя рецепта.Blush

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_7.html

# 189
lavazza, спокойно можеш да замениш крема сиренето с тази извара в кремовете.

Можеш да пробваш и Покривчето на Наталина като замениш крема сиренето с изварата.

# 190
  • Видин
Много благодаря за идеите,ще пробвам довечера червено кадифе да направя с изварата.🙂

# 191
  • Бургас
Аз също съм правила торта с пандишпанови блатове и крем от сладкарста извара и кондензирано мляко. Малко следко от боровинки и... много вкусно.

# 192
Аз сладкарската извара вече няколко години я ползвам за морковена торта. Разбивам я с пудра захар + настъргана портокалова кора и за нашия вкус е толкова вкусно, че често правя дори само крем да си го ядем с лъжица Grinning

# 193
  • София
Здравейте, сладкари!
Имам нужда от съвет - откъде поръчвате фонданов принт. Искам да поръчам за торта и бисквитки. Бихте ли ми препоръчали и рецепта за маслени бисквити подходящи да целта. Уж не съм съвсем начинаещ сладкар, всяка година по Коледа правя по десетина вида сладки, доста торти са ми минали през ръцете. Но все за домашна употреба. То не, че тази торта и бисквитки няма пак да са, но много искам да зарадвам детето и да е щастливо от резултата. Благодаря ви предварително!

# 194
Правих бисквитки подарък за гостите на рождения ден на детето, и ме беше страх да ме оплескам нещо ползвах този готов микс. Станаха чудни, а фонданова хартия поръчах от https://boichka.bg/. Сложих допълнително подложка от фондан, за да се фиксира добре принта.

Общи условия

Активация на акаунт