Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 221
  • 379
  •   1
Отговори
# 360
Обикновен сладкарски крем- така най ги обичам.

# 361
  • In transit
Vox, перфектни са станали! Heart Eyes
Освен със сладкарски крем, вкъщи най-много ги обичаме с кремю с кафе и шоколадово кремю.
Могат да се замразяват с тези кремове и след размразяване запазват качествата си и вкуса.

Ако обичаш шамфъстък, този крем с шамфъстък е чуден за еклери и профитероли. Крем намелака също е много добър за пълнеж на еклери.
Ако предпочиташ сладкарския крем, може да го обогатиш с шоколад, какао, тахан от шамфъстък или лешници и да се получи различен вкус всеки път.

# 362
Чудни са станали еклерите Hands Thumbsup.

Сладкарски крем обогатен с малко масло е фаворитът в къщи. А, за солен вариант, ги пълня с руска салата или с крема сирене и сьомга.

Вариант за торта е Карпатка. Правила съм и с пандишпанови блатове, а между тях пълнеж от крем и малки еклерчета като кремът за тортата и пълнежът на еклерчетата е различен, за да има някакъв контраст. Веднъж си играх да слагам и по една вишна от сладко в еклерчетата.

# 363
Сигурна бях, че ще ми дадете добри идеи! Много благодаря! Heart Eyes
Сега пътувам към морето, но другия уикенд ще пробвам сладкарския крем и крема с шамфъстък. Харесах си и рецепта за торта Карпатка. Hug

# 364
  • Русе
Скрит текст:
Аз открих, че еклерите и пареното тесто от което се правят, не е нещо трудно и сложно. Simple Smile Даже мисля че добре се получиха, като за първи опит.
Крема го направих, както беше по рецепта от разбити 200 гр. масло и 300 гр. кондензирано мляко, но не ми допадна особено.
Ще съм благодарна, ако някой сподели сполучлив крем за еклери и за да сме по темата може да дадете идея и за някоя интересна еклерова торта. Simple Smile

Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_11.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html

# 365
И аз съм за сладкарски крем с масло

# 366
  • Euskal Herria
Мики, в кремю-то с кафе може ли маскарпонето да се замести с обикновено крема сирене?

# 367
  • нейде там, където ....
И аз съм за сладкарски крем с масло

Комбинацията от сладкарски с маслен крем се харесва в нас най-много за пълнеж на еклери. Около 60 грама масло, със съответното количество захар, за една доза от сладкарския с 1литър мляко.
Понякога слагам сметана в срема - течна, докато е топъл или разбита, за охладен. Преди употреба разбивам за 2-3 с миксера.

# 368
Аз имам предвид към крема да се добави чисто масло.

# 369
Да, и аз добавям масло винаги.

# 370
  • In transit
Мики, в кремю-то с кафе може ли маскарпонето да се замести с обикновено крема сирене?
Не съм пробвала, но не виждам причина да не стане. Вкусът ще е по-различен. Сподели, ако пробваш. Hug

# 371
  • Русе
Аз лично предпочитам крема на еклерите без краве масло. Достатъчно ми е само масленото тесто от което се правят.
Но всичко е въпрос на вкус.
Торта Карпатка е друго нещо. Там крема трябва да държи форма и затова в края го смесвам с краве масло. Това е полска рецепта и се придържам към нея.
Между другото миналата година в Краков опитах великолепна торта Карпатка. Дори повторих.

# 372

Скрит текст:

Шоколадова торта с крем от тиква и маскарпоне.  Случайна комбинация от наличностите в хладилника. Grinning

# 373
  • под тепетата
Ууу, много яко! Разкошна е станала! Какви са блатовете ? Може ли по- подробно и за крема , vox!

# 374
Това е оригиналната рецепта:
https://domashnivkusotii.com/retsepta/shokoladova-torta-s-tikven-krem/

Изцяло по нея се водех, само за крема пише да не се разбива с миксер, за да не се втечни маскарпонето, но аз леко го пасирах, за да стане по-хомогенен.

За тиквата-акцент, намачках с вилица печена тиква, добавих кондензирано мляко и натроших каквито бисквити имах. Разбърках всичко и оставих сместа в хладилника да стегне. После направих топки, които овалях в захар и оформих с клечка. Захарта бързо се овлажнява и като цяло ефекта е краткотраен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт