Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 824
  • 853
  •   1
Отговори
# 150
Аз при тръшкане казвам Прибираме се! След няколко опита и последващо прибиране вкъщи, доста намаляха тези моменти.

# 151
  • до най-прекрасния мъж
Аз държа за ръка при пресичане на улица или в магазин/на други места, където не трябва да пипа или ходи сама. Където е безопасно, оставям да върви сама. Ако тръгне в другата посока, казвам Чао, аз си тръгвам и тя веднага идва. Но това го практикувам на места без опасност да я сгази кола/велосипед/тротинетка. Иначе, гоня, връщам и ми се изприщва езика да обяснявам. Но необходимо ли е да върви за ръка, не отстъпвам, въпреки всяческите й опити да се налага и да реве. Говорене и настояване, иначе лесно решават, че ако реват достатъчно, ще получат всичко, което желаят. Включително и свобода да правят каквото желаят, без оглед на безопасността им. Като цяло не се трогвам особено от ревове и поставям граници такива, каквито считам за добре. Често водим спор с баба й не тема - Ама детето реве, дай й Еди какво си. Сега започва усилено да се пробва докъде може да стигне и докъде ще й бъде позволено да стигне. На 1.10 г е.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 22:57 от blue.angel

# 152
  • София
Държах за ръка само при опасности. Иначе беше кауза пердута да е постоянно хванат и където беше ок го пусках да търчи, аз след него. В даден момент просто почна да дава ръка за по-дълго, сега вече сам иска да го хващам и като излезем от вкъщи директно си подава (3г1м).

# 153
Какво ще подарявате на децата за Коледа?

Събирам идеи по-малки и по-големи подаръци, че бабите и дядовците вече ме разпитват. Имам чувството, че всичко си имаме... За протокола, на 2 години и 8 месеца ще е по Коледа.

Засега само подаръкът от мен и баща й е поръчан - колонка за слушане на приказки без екран (toniebox), като ще й запишем приказки, песнички, включително и как ние самите й четем, мисля, че ще й хареса много. В краен случай това ще го донесе дядо Коледа, ако не си измисли тя друг подарък от добрия старец, но четири "комплекта" баби и дядовци ще държат да й купят по нещо, а не знам какво да е.

И да съм полезна с идеи за хората с малко по-малки от моето деца - между миналата Коледа и сега, когато е на 2 и половина, много си играе с дървено влакче с релси, дупло животни, плеймобил (водни животни в банятя), детска кухня, кукли бебе с количка и бебешки принадлежности, Пепа пиг дървена къща с прилежащите й обитатели, едни феи на Early learning centre, разни дървени "образователни играчки" на Мелиса и Дъг, прости настолни игри тип Shopping list, плей доу, кинетичен пясък, рисува с моливи и пастели. За навън - тротинетка, баланс колело, шейна.

Някак имам чувството, че е повечето интересни неща вече са за от 4 години нагоре, не е узряла да играе с тях, а за нашата възрастова група покрай всички празници и поводи имаме всичко... Като прочетох списъка с налични играчки, чак се засрамих колко много сме накупували, но повечето са били под роднинско давление и аз просто съм изпълнила нечия заръка да купя на детето нещо.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 23:30 от Макарон

# 154
Ние не сме мислили, но може би колело. Няма много играчки, и аз мисля че повечето интересни неща са за над 4. Иначе от ЧП на Хиполенд поръчвам подаръци и после бабите само ми дават парите.

# 155
Аз залагам на дребни подаръци, които влизат в употреба като дрешки, книжки за оцветяване или четене, пъзели, пастели. Не желая нищо обемно, няма нужда от нищо, както всяко съвременно дете.

# 156
  • Пловдив
Вече категорично отказвам подаръци играчки, само стоят и трупат прах. Разчистих стари играчки, оставих минимално неща и пак не играе с почти нищо.
Моето е на 3г2м в момента и най- много се занимава с пъзели, задачи от занимателни книжки, едни магнитни пъзели на Magneti Book, , различни книжки. Също играем с едни пъзели от този тип:
https://www.orangecenter.bg/obrazovatelen-pyzel-headu-ecoplay-ka … n-vi-tryabva.html

А, също обича да играе на купуване/ продаване и ресторант.

# 157
Здравейте,къде мога да открия чиния с вакум ,която да е на достъпни цени в интернет откривам някакви за 30-40 лв чинията ,все едно е от злато,просто не виждам смисъл да дам толкова пари за 1 чиния

# 158
  • София
Озон и подобни сайтове? Нашата беше в комплект чиния, купичка и чаша и беше около 40-50лв. Абсолютно си струва. Ползват се нон-стоп вече 2г и не са мръднали. Имаме и един по-евтини, които много се надраха, вакуума не хваща хубаво и общо взето сега ги ползва само за плодове, но мисля да ги засиля към кофата и да си ползва други.

# 159
той си има  персонализиран комплект с име чашка Купичка има и чинии,но ги обръща щеше ми се да купя някаква еденична чиния ,благодаря все пак

# 160
Купичка с вакум съм купува от Хиполенд. По спомен беше под 10лв. Може да видиш там дали имат чинии.

# 161
за коледа още не сме измислили всички подаръци. на 2г. и 9 м. ще е. за момента сме взели комплект книжки от издателство, което харесвам и коледно лего дупло.  ще има разни дрешки и лакомства. и разни дреболийки с любими герои. смятам да поръчам и някакви крафт комплекти със стикери, тъй като в момента това й е много интересно. иначе и аз се оглеждам за идеи, но постоянно й се купуват разни неща и имаме и без това прекалено много 'играчки'.

# 162
Аз вече поръчах маратонки за дъщеря ми и Дупло за сина ми. От баба му и дядо му ще поръчам писта на Little people, но ще чакам черния петък. С брат ми и сестрата на ММ си разменяме символични подаръци и за тази година по идея от темата реших да са бурканчета с подправки. В квартала има страхотен магазин с всякакви, както и кафе и ядки и ще купя бурканчета, ще вържа коледен етикет и ще ги направя сама. За майките най-вероятно ще взема някой серум на The ordinary. Остава ми свекър ми, на него не мога нищо да измисля, може би някоя топла дреха.

# 163
Ехе,много от рано сте започнали. Аз имам момче на 1,2 месеца за коледа ще е 1,4 м и той като цяло се интересува само от колички та сигурно някаква кола ще е ,не съм решила още

# 164
  • София
Нямам идея още за коледни неща, най-мразя да ме питат какво да му вземат Grinning. Той буквално е затрупан и постоянно гледам да разчиствам и ротирам играчки. Като цяло коли, влакове, релси и строежи го интересуват, но вече не искам да чуя да му се купуват играчки (не че някой слуша де). Дрехи - има всичко нужно вече за сезона, ако решат за пролет/лято казвам да е.
Нашия подарък към него ще са…дървени релси за влак. Имаме вече едни и искаме да увеличим комплекта. И ще доремонтираме стаята, това ще получи тази година. За второто е доста голям ентусиаст и само чака да донаредим мебелите и да ходи натам.

Общи условия

Активация на акаунт