Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 817
  • 853
  •   1
Отговори
# 135
То не е баш игра, детето (като е толкова малко) има за цел да си похапне 😁 Просто предразполага към омазване, че порцията е голяма 😆

Но трябва да се има предвид, че не всички деца проявяват интерес. Не, че тортата няма да се изяде, просто да няма разочарование, че не е станало като по снимките на другите.

# 136
  • София
За първи рожден ден не сме правили нищо освен да направим домашна торта и обяд с баби и дядовци и надухме 2-3 балона за настроение.
Иначе децата и сами ще се забавляват и ще играят. Аз бих надула няколко балона, надпис ЧРД, торта, някакви хапки за родителите и по-големите деца и това е. То този рожден ден си е за вас, детето още известно време няма въобще да помни тези дни.
Аз също съм против смаш кейковете. За мен също е разхищение на храна и тотално излишно.

# 137
Ама защо разхищение? Тя тортата си става за ядене, какво като е бръкнало детето с ръчички вътре. Не разбирам.

Не, че убеждавам "за", просто се чудя

# 138
Ама защо разхищение? Тя тортата си става за ядене, какво като е бръкнало детето с ръчички вътре. Не разбирам.

И аз не разбирам,като че ли вместо идеи получих някакъв хейт относно смаш кейка който сама мислех да си направя от банани моркови и яйца,с маскарпоне напълно здравословно и отгоре да надпиша името с плодове.Идеята ми беше да получа някакви съвети или креативни идеи ала уви...Бил празника за мене...Ами уважаеми майки след 20 години когато детето ми иска да се види,ще си каже ей мамо колко съм як и какво парти си спретнала в моя чест!И ще е още по хубаво като се види, отколкото обикновен ден с пижамите и сериалите пред вкъщи като посредствените хорица..

# 139
  • София
Никакъв хейт няма. Има идеи. Това, че на вас не ви харесват е друг въпрос. Явно вече сте измислила какво искате. Ние явно не сме достатъчно креативни, а сме отпразнували първия рожден ден по-кротко (тези, които писахме). Има много идеи и в интернет, и всякакви Инстаграм инфлуенсъри с партита, торти, фотосесии, които са тип вашето. За нас като семейство беше важно да отпразнуваме с най-близките, да си направим домашна торта, да си направим малко снимки и това е. И да, синът ми беше готино облечен, имаше балони и домашна торта с цифрата 1. Наснимах му и фотосесия в двора с хелий балон с 1ца и за нас това беше предостатъчно като празник. И хич не мисля след 20г ще се кефи ли какво парти е имал на 1г, защото така сме го чувствали към момента и така ни е било готино.

А идеята на смаш кейка е точна това - да се мачка, маже и т.н. (не е с идея да се яде) и се прави предимно по фотосесии за ефект.
Аз лично не бях я предложила после за ядене нито на децата, нито на възрастните (не го намирам за ок и затова за мен е разхищение на храна и не съм правила такова нещо).

# 140
Детето ще има още мноооого рожденни дни и когато наистина почне да ги разбира, ще осъзнаете какво ви казваме сега. Да, тези, които правим нормално семейно събиране, без да постваме 192882818 снимки и смашчета от рожден ден обичаме не по-малко децата си и деня не е по-малко специален за нас
С 2 думи не показността прави празника.

# 141
Като непосредствени хорица би трябвало да имате достатъчно идеи, а не да търсите такива от простолюдието. Мисля, че при останалия елит (Джулиана Гани ли ѝ беше името?) има много примери.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 09:30 от Enter Sandman

# 142

И аз не разбирам,като че ли вместо идеи получих някакъв хейт относно смаш кейка който сама мислех да си направя от банани моркови и яйца,с маскарпоне напълно здравословно и отгоре да надпиша името с плодове.Идеята ми беше да получа някакви съвети или креативни идеи ала уви...Бил празника за мене...Ами уважаеми майки след 20 години когато детето ми иска да се види,ще си каже ей мамо колко съм як и какво парти си спретнала в моя чест!И ще е още по хубаво като се види, отколкото обикновен ден с пижамите и сериалите пред вкъщи като посредствените хорица..
Ехааа 🤔...
Ние също сме от "посредствените хорица"-събрахме бабите,дядовците и сестра ми.Поръчахме си торта, украсихме у дома с хартиени гирлянди,балони с хелий ,и се почерпихме.Спомням си,че малкият не беше спал добре вечерта заради зъбките и беше доста кисел по време на партито,но успяхме да се снимаме.След съня на обяд всичко си дойде на мястото,опита тортата и пак го снимах.
Става дума за декември месец (в разгара на вируси и грип).Запазихме се здрави и вместо с термометър и Парацетамол,посрещнахме Коледа в уютна онстановка!
Ужас, горките ние! 😄

# 143
  • София
И после вие сте получили хейт…
Чак сега видях последните 2-3 реда. Не знам как решихте, че сме посредствени и сме имали обикновен ден по пижами само защото не сме събрали половината квартал и не сме правили всякакви показни неща, а просто сме се насладили на деня без пищност и прочие. За нас пък си беше много специален ден, не сме били по пижами пред телевизора, детето беше с усмивка до ушите и си игра с един балон с часове, хапна торта, а бабите и дядовците са насладиха да го виждат толкова щастлив. И на второто бих направила пак така първия рожден ден и да, ще е за нас възрастните. Детето не разбира нищо.

# 144
  • до най-прекрасния мъж
И ние от посредствените хорица...Направих домашна торта, украсих с гирлянди и балони за общо 5 лв. Снимахме се с тортата и украсата, хапнахме, че и на детето дадохме, защото е домашна и можеше да я яде. После малката си поигра и всички бяхме доволни и щастливи. И да, празникът е за нас, детето даже не разбра какво става. Пък дали ще се радва след 20 години, че е имала или не рожден ден с модерно парти, като на всички останали деца на нейната възраст, зависи от възпитанието и ценностите, на които я научим през тези години.
То като отвориш ФБ и гледаш все едни и същи "модерни" украси, торти, смашкейкове и т.н. Като правени на конвейер, защото е "модерно да си оригинален". Пък то всичко еднакво, само участващите лица различни.

# 145
"Какъв си ти, бе?! Ти знаеш ли АЗ какъв първи рожден ден съм имал, а-а-а-а? Знаеш ли, бе?!"

# 146
Сутринта детето имаше разстройство и повръщане. Изхвърли всичко от корема и стомаха си. Хапнал е малко бисквитки... за вечеря дали мога да му дам варено пилешко с картофи?

# 147
  • Пловдив
Само картофи. Без пилешко.

# 148
Здравейте, момиче на 1 г 9 м. Не иска да върви за ръка и е голямо тръшкане. В секундата, в която я пусна, тръгва в съвсем обратна посока. Някакъв съвет при такива бегълци? Как да я науча да държи ръка?

# 149
  • гр.Пловдив
Здравейте, момиче на 1 г 9 м. Не иска да върви за ръка и е голямо тръшкане. В секундата, в която я пусна, тръгва в съвсем обратна посока. Някакъв съвет при такива бегълци? Как да я науча да държи ръка?

Не настоявайте и не я дразнете ,знам ,че е изнервящо,но има деца,които изобщо не подават ръка и не искат да са водени...със синът ми  я ядох тази попара,бях като октопод покрай него ,разходките и придвижванията ни ми костваха минимум главоболие..,но така и не пожела да се води..Аз лично не можах да се справя,но и не съм го оставяла да реве настоявайки в тази борба за надмощие..

Общи условия

Активация на акаунт