Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 846
  • 853
  •   1
Отговори
# 210
Унтър, измийте се хубаво и повторете, ако пак има каквото и да е ходи на специалист, дори да не иска педиатъра да даде направление.

# 211
Зимният сезон намалявате ли срещи с други деца, занимални? Децата ми не са на градина, но ги пускаме по разни такива събития. Проблемът е, че влачат много бацили от такива мероприятия и в последните два месеца те, а покрай тях и аз изкарах КОВИД, някаква настинка и сега гнойна ангина. Искам да имат нормални социални контакти, но постоянното влизане от болест в болест много зле се отразява на цялото семейство.

# 212
Не намалявам нищо и не съм даже и в ковид пика.

# 213
Не намалявам нищо и не съм даже и в ковид пика.

По същия начин. Ние ходим на работа, децата - на ясла/градина.
По молове и детски центрове се ходи веднъж месечно най-много. Всички игри са навън, независимо от времето.

# 214
Голямата ми дъщеря (9г) не я спирам от курсове и рождени дни. Рядко боледува, дори да лепне нещо, минава много бързо. Малката (2г) обаче много добре обмислям къде и с кого я събирам. Категорично я ограничавам, всеки спестен сопол или повече са ми добре дошли. Има доста родители, за които не е проблем дете, което преди ден е било с температура или повръщане да бъде заведено на рожден ден например. По принцип в детски центрове никога не съм имала навик да ги водя, така че без значение сезона по такива не ходим, навън играят.

# 215
  • София
Не ограничавам. На 3г1м, е, ходи на градина. Среща се с други деца, по затворени детски центрове рядко ходим, предимно по рождени дни. Колкото по-малко започнах да го ограничавам, толкова по-леко и бързо започна да кара вируси и засега не мисля да променям нещата. Лятото изкарахме някакъв Ковид, детето беше най-леко (2 дни температура). Сега кара Коксаки, но общо взето ден и половина температура и съвсем лек обрив и като цяло това му е тази година на фона на миналата, когато се съсипа по 2 пъти месечно и 4 пъти антибиотик за есенно-зимните месеци (тогава държахме повече вкъщи).

# 216
Благодаря! Аз съм с близначки и много ми идват паралелните им боледувания. Също съм адски изтощена от всичко, което самата аз карам покрай тях. Наистина ми се реве вече.

# 217
Благодаря! Аз съм с близначки и много ми идват паралелните им боледувания. Също съм адски изтощена от всичко, което самата аз карам покрай тях. Наистина ми се реве вече.
И аз съм така с две малки, които боледуват едно след друго и съм на ръба на силите си. Затова и аз като вас исках да задържа каката вкъщи, колкото и да ми е трудно с двете деца, но мъжът ми не се съгласи и утре отново е на градина. Ще се опитам да почина малко докато ходи 3-4 дни там, защото после очаквам нова порция болести. Нямам решение за вашия и моя проблем, но исках да си се оплача, а и да ви кажа, че не сте сама. 😔🥴

# 218
Тео, и аз съм с близначки, много добре те разбирам. Особено като бяха по-малки,  от 1 до 3 г. примерно, беше кошмар като се разболеят и двете. И двете криви и мрънкащи, и двете искат мама, по цяла вечер съм се чудила на коя по напред да обърна внимание. Плачех при всеки сопол, при всяко покашляне. Януари ще станат на 4 и мога да кажа, че е една идея по-лесно. Пак си боледуват заедно, но поне по-лесно се разбираме, мога да ги разсея, ако трябва пускам два телевизора в две стаи, всяка да си гледа каквото иска, да кротуват и почиват. Пазех ги много, зимата е абсурд да ги закарам в мол или детски център, но ефект от цялото пазене не видях. Сега тръгнаха на градина и се опитвам да гледам по-леко на нещата, защото знам че ще е тежка зима и ако пак така се впрягам за всяко боледуване съвсем ще се побъркам.

# 219
Hope, аз не, че се тревожа кой знае колко за тях - на никого не му е приятно да вижда детето си болно, но гледам да не правя драми. Просто вече като добавим и моето разболяване, нещата отиват на кино.

# 220
Хора, предозирах детето с ибупрофен, вместо 3,75 му дадох 5 мл, защото обърках опаковката. Опитах се да го накарам да повърне. Обадих се на аптеката, казаха че като цяло не е кой знае колко опасно, но пак съм притеснена. На някого да се е случвало?

# 221
Нищо няма да му стане. Аз бих следила само да не се превишава дневната доза, макар че дори да я превишите с няколко мл. еднократно не мисля, че е проблем.

# 222
Не ограничавам нищо аз. Ходим навсякъде, ходи на градина, по детски клубове, молове.

# 223
Сиропа Парацетамол може ли да се дава по често от 6 часа?

# 224
  • Пловдив
Парацетамол е през 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт