Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 840
  • 853
  •   1
Отговори
# 180
Казва, че просто не иска. Обичаше много кисели краставички, сега не иска и просто казва " не искам" .

# 181
Децата си променят вкусовете. Някои любими неща може да започнат изобщо да не ги искат и обратното, неща, които не са харесвали да им станат любими. Отделно за тях са характерни и периоди, в които може да искат постоянно да ядат едно и също нещо. Големият ми син беше така, яде нещо докато не му писне и после не иска да го погледне и минава на друго. Аз като ученичка карах сигурно над година само на картофена салата за вечеря и друго не ми се ядеше.

# 182
Майчета, как си надписвате дрехите на децата за детската градина? Поръчвах печат от Алиекспрес, но се отбелязва и на лицевата страна на дрехата. Сега пак загледах някакви дето се залепват с ютия. Някой пробвал ли ги е да каже дали стават? И други препоръки, ако имате, приемам.

# 183
Аз никак. Поръчах някакви етикети, но така и не ги залепих

# 184
  • София
Никак. Не са ни искали надписване. Дрешките им стоят в собствени шкафчета и се знае коя дреха на кое дете е.
Иначе печат бих слагала на някой етикет при възможност, а не на самия плат.

# 185
Никак. Не са ни искали надписване. Дрешките им стоят в собствени шкафчета и се знае коя дреха на кое дете е.
Иначе печат бих слагала на някой етикет при възможност, а не на самия плат.
Пробвах и на етикета да сложа печат, но се размазва и не се чете. В нашата детска градина групата е по-голяма и шкафчетата не достигат. Постоянно има объркани дрехи. Трябва да ги надписвам някак при всички случаи.

# 186
С перманентен маркер, маркер за текстил, ако успея да го намеря, или с обикновен флумастер. Сега дори не мога да махна тези букви, когато пускам в обращение отново дрехите за второто дете.

# 187
  • Германия
Аз лепя етикетчета с имената на децата, с печати не ми се занимава, а етикетите ставя и за обувки, шишета, нещата за училище…

# 188
Аз лепя етикетчета с имената на децата, с печати не ми се занимава, а етикетите ставя и за обувки, шишета, нещата за училище…
После като дрехите отидат за пране не падат ли? Или вие ги махате преди да ги сложите в пералнята?

# 189
  • Германия
Не падат при пране, не избеляват, и в миялната слагам неща с етикети на тях, с години не мърдат

# 190
Само пижамата с перманентен маркер

# 191
Здравейте,
Малката е на годинка и доста месеци наред вече се борим с заспиването в кошарата.Всичко започна преди около 4 месеца, когато се научи да се изправя в кошарата. В момента, в който я сложим да легне се започва едно лазене и изправяне и не заспива по никакъв начин, освен ако не я сложим в количката. Там заспива за секунди и след това я местим. Не разбирам на какво се дължи това. Ако имате някаква идея или съвети ще съм много благодарна. И съответно някой друг със същия проблем, ако е намерил решение.

# 192
Случило се е поради регрес в съня при нови физически умения. Спи ли спокойно след преместването?

# 193
Да, спи спокойно, но въпроса е, че продължава вече 4 месеца това.

Случило се е поради регрес в съня при нови физически умения. Спи ли спокойно след преместването?

# 194
Ако и не движите количката ще стане лесно
При деца около две години по принцип е доста лесно даже. Трябва ви да наваксате преумората ако има такава, да създадете стабилна успокояваща рутина, ритуали с предвидим край и ясен план за действие. На тая възраст само с тактики и убеждаване, сама да си избере чаршафи, приказки в които всички си спинкат в леглата, поощрение като легне там и тн. Първо от нощния сън почнете, след няколко дни в леглото и с дневния. Но ключа за бараката е рутината вечер и постоянството, лягане без превъзбуда и на време. Сънят има прозорец и ако го изтървете става по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт