Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 862
  • 853
  •   1
Отговори
# 240
Свекърва ми все ми разказва как едно време нас са ни пращали на градина с антибиотика и рецепта. Там са давали лекарства, а не по 3 седмици удома да стои детето.
Разбира се, рискът от ново заразяване го има, но за да се възстанови имунната система трябват около 2 седмици, а не 3 дни, така че ако толкова трябва да ги пазим не знам дали ще имат и 1 седмица посещение в месеца.
Изборът е ваш.

# 241
Основната драма с вечно белните деца е, че се връщат в градините недоизлекувани. Дете на антибиотик или е било серизно болно, за да го пие или го пие излишно, за да е топ за градина след само 4 дни. Вероятно до петък ще втаса пак, защото още поне 5 майки в групата ще са пуснали дете, което вчера е било с 38, но днес е супер.

# 242
Тук педиатрите са много внимателни с изписването на антибиотици, и взимат кръвна проба за да проверят за инфекция преди това. И винаги казват, 2 дена без температура - може да ходи на градина

# 243
Децата в градината се заразяват основно през инкубационния период. Има и такива случаи като на цитираните от Радева, но голямата опасност си остава инкубационният период, а него не можем да го разпознаем и предвидим.
Радева, моето дете винаги съм го пускала до пълното възстановяване, тъй като и в момента съм в майчинство и не ме притиска работодател, винаги се старая да дам време на организма да се възстанови. Изводът ми е е, че дъщеря ми е ходила 2 седмици откакто е започнала септември. Въпреки че я изчаквам да се оправи до 5 дни е болна пак. Не знам вече дали има смисъл това задържане. Но всяко дете е различно и преценяваме според неговото състояние.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 10:10 от Shanan4e

# 244
Има да, едно дете, което се е възстановило напълно, би се разболяло наново. Едно дете, което не се е възстановило, би стигнало до усложнение като му се насложи още нещо.
Пълното възстановяване е много, много важно. То не пази от това да не се разболееш наново, а пази от усложнения на недоизлекувани предишни инфекции. Едно е детето да повиши температура или само да подсмърча, съвсем различно бронхит, пневмония и т.н

# 245
  • София
То тук по-скоро задържане до изпиване на антибиотика и приключване на курса на лечение. Ако за 2-3 дни детето е ок, не значи, че е напълно излекувано, а че вече се е подобрило. А щом се изписва антибиотик в краен случай след изследвания (при синът ми също е така), то дори не трябва да се замисля дали да се пуска още в период на пиене на лекарството. Най-малкото понякога може да се получи реакция от антибиотик и много ще се ошашавят в градината (при мен се случи на 5 ден взимане на антибиотик и получих жестоко повръщане и болки, въпреки че вече се чувствах добре).

# 246
Е той вече нали не е заразен? За другите деца не се притеснявам, но за него ми е притеснено
Остави го поне 1 седмица във вкъщи.
Напълно да се възстанови детето.
Защо да не се притеснявате за другите деца.Ако никой не се притеснява то тогава всички деца ще ходят болни на градина.
Нека мине 1 седмица и пусни контролни изследвания и ако са добри тогава го пусни.

# 247
Дайте идея за хубаво място за празнуване на рожден ден през декември месец. На 3 г ще стават и ми се искаше някакви други забавления, а не семейно вкъщи. Понеже рожденния ден се пада около коледните празници и няма много деца налични тогава, ми се искаше да ги заведа някъде да се забавляват, но нямам идея къде.

# 248
Може ли някой да сподели какво дават в детската градина за ядене - сутрин, обяд и следобяд? Моето не ходи и нямам идея какво представлява едно примерно меню там...

# 249
# 250
Дайте идея за хубаво място за празнуване на рожден ден през декември месец. На 3 г ще стават и ми се искаше някакви други забавления, а не семейно вкъщи. Понеже рожденния ден се пада около коледните празници и няма много деца налични тогава, ми се искаше да ги заведа някъде да се забавляват, но нямам идея къде.
За кой град? Ние сме страшно доволни от Къщата на усмивките и догодина пак сме там за Рд

# 251
За София
За кой град? Ние сме страшно доволни от Къщата на усмивките и догодина пак сме там за Рд

# 252
Много благодаря за менюто! А как се процедира, ако детето не яде 90% от тези неща?може ли да се носи нещо от вкъщи? От цялото меню яде само филия с кашкавал,пиле и риба. Нито обича ориз,нито картофи, нито попара. Направо се втриса от попари и овесени ядки накиснати с мляко.... Излиза ,че нито един ден няма да закусва Grinning нито супи яде... Направо не знам как ще я караме.

# 253
Не коментираш нищо с детето, за да не му даваш наклон, че няма какво да яде там. Като отиде с още 20 деца, които се хранят, ще се изненадаш как сладко си хапва там, а вкъщи прави фасони. Храна от дома в България не е разрешено да се внася в детски заведения.

# 254
Ще се научи. Храна не може да се внася отвън освен, ако детето няма здравословни проблеми и/или алергии. То ако всеки родител внася каквото е по вкуса на детето му, ще стане манджа с грозде..
Не ги мислете толкова тези деца, гладни няма да останат.
Ей ме на, до 20тата си година бях изключително злояда, в градината ядах единствено лещата, която беше веднъж в седмицата (дори хляб не ядях, под никаква форма, за протокола). На 7 години съм била 18 килограма! На 28 години съм в момента, без здравословни проблеми, хемоглобина ми е като на мъж.

Общи условия

Активация на акаунт