Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 864
  • 853
  •   1
Отговори
# 255
Честно казано сигурна съм, че изобщо не го интересува какво ядат всички други, той все е наопаки. Като е решил да не близва нещо, няма как да го накараш. Това е една от причините да не го пусна и тази година,но от другата ще трябва... Ще яде цял ден хляб и плод Close

# 256
Честно казано сигурна съм, че изобщо не го интересува какво ядат всички други, той все е наопаки. Като е решил да не близва нещо, няма как да го накараш. Това е една от причините да не го пусна и тази година,но от другата ще трябва... Ще яде цял ден хляб и плод Close
След като го върнахте ,за да бъде поправен,колко време след това получихте известие каква е причината да не работи и въобще информация,кога ще ви бъде върнат или заменен евентуално?

# 257
Една позната кара нейното дете към 9 след като му е дала закуска вкъщи. Това е за да е спокойна, че е яло нещо, тъй като там не харесва храната.

# 258
  • София
То и моето не ядеше повечето неща преди да тръгне, а там казват, че яде без проблем и наистина като го взема не е гладен и не търси храна. Търси само нещо сладко, но имат дни, в които единственото сладко нещо им е плод. Племенницата ми е ужасно злоядо дете и яде 5 неща на кръст, а вече е на 7г. В градината не само ядеше всичко, а искаше и допълнително често. Като се гледат едно друго и всичките нагъват сладко сладко, та даже после и не помнят какво са яли.

За рожден ден - ние сега за 3 РД отпразнувахме в Мр. Пица на България. Децата хапнаха малко и после бяха постоянно в детския кът. Даже аниматорките имаха някаква програма - с момичетата правиха гривни, за момчетата дадоха да майсторят с пластелин, готвиха някакви вкусотии с всички. Програмата я има постоянно, не е специално за тогава. Общо взето други деца нямаше, явно така нацелихме деня. Не сме доплащали за къта и аниматорите (в други Мр. Пица сме доплащали за децата за всеки час). Даже едните гости толкова харесаха, че запазиха там за тяхното дете, което декември става на 4г.

# 259
Здравейте ,сина ми е на 1,
2 г пуснах пълна кръвна картина +желязо и феритин,чакам отговор от личната ,но ще се радвам ако някой разчете резултатите до тогава

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 14:48 от Radii :)

# 260
Много го мислиш и му трепериш. Ще се изненадаш как там се справя и яде съвсем прилично.

# 261
Е той вече нали не е заразен? За другите деца не се притеснявам, но за него ми е притеснено
Остави го поне 1 седмица във вкъщи.
Напълно да се възстанови детето.
Защо да не се притеснявате за другите деца.Ако никой не се притеснява то тогава всички деца ще ходят болни на градина.
Нека мине 1 седмица и пусни контролни изследвания и ако са добри тогава го пусни.

Тука не мога да си назнача сама изследвания, а контролни изследвания, само за да са спокойни родителите, тука не правят. По-скоро ще се съобразя с мнението на лекарите

Yan, ако не иска да закусва - ще навакса на обяд. Гладен няма да го оставят със сигурност. Гладно дете се гледа по-трудно. Моя примерно вкъщи супа не искаше, но се научи в градината - там по едно време само това искаше да яде

# 262
Ох,дано сте прави! Аз много държа да се храни хубаво, без кроасани,вафли и тн, и не ми се ще да стои там гладен, и после да търси боклуци като го взема. Дано се научи от другите деца!

# 263
  • Пловдив
В градината не дават кроасани и вафли.
И ще видите, че децата с доста адаптивни и със сигурност не стоят цял ден гладни. Не му треперете, а го пратете да свиква с установени норми и правила , тъкмо може да се “ пречупи” и да започне да яде повече неща.

# 264
Ради, това дете предимно кърмено или на Ам е било? Има анемия,но хематологът ще си ви изпише желязо.

# 265

Таблицата ми е от обучения с доц. Банчев. Може да видиш стойностите.

# 266
Ради, отива към железен дефицит. Зависи на колко е детето. Ако става въпрос за 6 месечно или 1 годишно дете, всичко е точно. Ако е по-голямо, ще ви изпишат тип "билкова кръв" за месец и ще се проследи. Няма нищо страшно, хемоглобина не е много нисък, феритина е нисък.

# 267
Говорих с педиатърката вече. Детето е на 1,2 г кърмен на поискване и до днес и ще продължим до като не прояде. Педито каза,че има желлязодефицитна анемия и предписа МАЛТОФЕР 2×15 капки за поне 1 месец каза

# 268
Как така докато не прояде? Нали се храни и с друго освен кърма?
Обикновено щом кърмено бебе е с анемия, вероятно и майката е. Може да се провериш и ти. Иначе и аз го пия малтофера, следи само да не го запече или разхлаби твърде много.

# 269
Как така докато не прояде? Нали се храни и с друго освен кърма?
Обикновено щом кърмено бебе е с анемия, вероятно и майката е. Може да се провериш и ти. Иначе и аз го пия малтофера, следи само да не го запече или разхлаби твърде много.
Майката може изобщо да няма анемия. Кърмените бебета и родените секцио са предразположени към железен дефицит и анемия

Общи условия

Активация на акаунт