Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 021
  • 919
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Само едно входно съм видяла до момента - по история и има 6. Честно казано малко се изненадах, защото учителката е строга, а на него хич не му е любим предмет. Но беше учил и се е справил. В петък ще има още 3 входни доколкото разбрах, та още от неделя учи за тях.

Лятото махнахме всякакво ограничение върху екранното време уж с идеята като започне училище пак да го върнем. Обаче в крайна сметка се разбрахме да действаме според резултатите. Ако оценките са ок, няма забележки и му остава време да ходи на тренировки, нека си цъка.

# 151
Докато беше със стария телефон, през Фемили линк, имаше начален и краен час, през който телефонът беше отключен, както и всяко свалено приложение се одобряваше през нас. Сега е с друг телефон и Фемили линк е неизползваем. Постоянно й повтаряме, че висенето в нета или многото гледане на филми/сериали самопй пречат на ученето. Като цяло, ми се струва отговорна и не прекалява, т.е. тези занимания не са за сметка на ученето.

# 152
Ние стартирахме с 6 на входното по БЕЛ и 2 по немски на първото контролно. В шок е, но се надявам тази оценка да й дойде отрезвително и да разбере, че без усилия няма да станат нещата и вече не е в старото училище.
Не мисля, че двойката по немски е проблем ако това е нов език. И моя започна с отлични оценки на входните и довйка на контролното по немски. И не е като да не учи. Старае се учи думи, пише и повтаря по 3-4 часа на ден. Редовно го изпитвам. Но все още му е трудно, уж ги учи с предлозите пък в 50% от случайте не ги оцелва.
Първата седмица не беше схванал, че на глагола се учат трите форми. Е сега ги повтаря ама 400 дум
Как успявате да им органите определени приложения в интернет? Една психоложка ми каза, че тя има интернет зависимост и да търся специалисти в София.
Нищо не ограничавам.
Ползава телефона докато пътува в градският транспорт.
Снощи игра на плейстейшъна около половин час преди да си легне. От петък има новата Фифа, и игра в петък около два часа, и в събота с приятели още два.

Разбираемо е да ползва телефона, но ако само това прави и няма други интереси, най-вероятно си е зависимост. Не е сама със сигурност.
Везенков прави и онлайн семинари : https://vezenkov.com/article/ekranna-zavisimost; https://www.screenchildren.com/
Преди може би 2 години присъствах на един от тях, научих много неща. Никога не награждавам с време за игра на телефона, нито го използвам за забрана. Миналата година целият втори срок изкара с един телефон с копчета и без ПСП, обясних му че не го накзаваме а го правим за негово добро и му обещах, че в момента в който мине втората матура може да играе колкото иска... еми игра едни 3 часа Simple Smile
[/quote] Случайно да имаш представа дали детето трябва да е съгласно и да съдейства, както например иска всеки един психолог? Аз мога да питам и на онлайн консултацията, де. За психолог от година и половина я убеждаваме, но тя не иска, със зор попълни едни въпросници на училищната психоложка, на база на които тя изписа капки на Бах. Нямат особен резултат, тя и забравя да ги пие редовно. Като четох в сайта му виждам и други симптоми - отчуждаване от всички, проблеми с храненето, проблеми със съня и т.н... А беше най-поспаливото и лъчезарно дете като малка.

# 153
  • София
Е сега ги повтаря ама 400 думи за 15 дни хич не са малко (пише ги в приложение та от там знам бройката).
Кое приложение ползвате?

# 154
  • София
Е сега ги повтаря ама 400 думи за 15 дни хич не са малко (пише ги в приложение та от там знам бройката).
Кое приложение ползвате?

Не е към мен, но аз препоръчвам quizlet за учене на думи.

# 155
Кое приложение ползвате?

И при нас Quizlet Simple Smile

# 156
  • Някъде там...
В училище ползват телефон и  интернет в част от часовете, се оказва. По немски госпожата им е казала да инсталират две приложения, едното било за глаголите. По биология преговора и входното са били онлайн, през телефона.
Приключихме с входните ние, 7 на брой. Личи си кой предмет е бил интересен в 7 клас, къде учителят е бил любим, къде са карали през просото. Оценяването е различно, шестица над 90%, двойка за 50%. Подхванаха и редовите контролни. Ще е зор тази година, определено.
Има някаква носталгия по стария клас, приятелките там, учители, та дори униформата. Joy Но свикват, макар че още нямат близки приятели.
Desive78 и моята спортистка така по фвс, 6 на всички нормативи, 4 на топката, с две леви ръце е. Дано са приключили с тази скука и ги оставят да играят нещо интересно в часовете.

# 157
Жабче, кое е приложението за глаголите?
Снощи за първи път девойката остана да учи до 1, защото реши, че ще ползва Quizlet и седна да въвежда всички 600 думи в 8 вечерта, а днес имат тест. Като оставим това, се правя прекрасно с разпределението на времето. Както сама казва, тегаво е, но в същото време толкова лежерно не е било от 3 клас. Много здраво се учи, но истината е, че и аз не помня от кога не е имала толкова свободно време. Записа само една школа по математика и сега ще пише още 3 часа допълнителни немски. Навиците за учене от предишните години си казват думата.
Страх ме е , че английският ще избледнее много, въпреки, че тя чете всичко в свободното си време на английски. Но активното четене е нейният начин за усвояване на език и щом се почувства по-уверена с немския, ще премине на него. От лятото си е накупила любими книги. Тогава вече подозирам сериозни проблеми с английския.

# 158
  • София
Но активното четене е нейният начин за усвояване на език и щом се почувства по-уверена с немския, ще премине на него. От лятото си е накупила любими книги. Тогава вече подозирам сериозни проблеми с английския.
При едната ми голяма дъщеря не пречи гледането и четенето на немски на английският. Много рядко се случва ако се сети първо дадена дума и израз на единият език да не може на другият. Въпреки че немският и е първи език на нея, английският определено и е по-силен и по-лесен и немският по никакъв начин не пречи на него. Тоест винаги ако има избор предпочита да гледа или чете на английски, а това че чете и гледа на немски не пречи на английският.
Браво на твоята девойка за организацията и подготовката за новият език. Моите не са така за съжаление и трите.
Засега на Ели и е интересен френският и си сяда сама да учи, да видим докога ще се задържи. Все още и тя не е свикнала с новият клас.
За нормативите по физическо и тя с най-нисък резултат от всички дисциплини на топка ,но май само едно момиче има с по-добър резултат от нея. На останалите дисциплини е една от добрите, но все пак тренира лека атлетика. На входното по бел смята, че не  се е справила, днес ще имат входно по мат.

# 159
  • София
Привет и от мен Simple Smile ние стартирахме с две входни БЕЛ и МАТ съответно 5.35 и 6. Чакаме скоро първи оценките от езика (френски), нали все пак заради него сме там Wink  Странно е, че на НВОто оценките бяха точно наобратно, но все тая нали мина вече. Бързо се сработиха класа и е много щастлив младежа.
Успешна да е годината на всички Flowers Four Leaf Clover

# 160
  • ВАРНА
Ама това с нормативите по фвс е безумна глупост. Надявам се децата ви да не се впечатляват никак. И дано учителите им да са читави и да не създават излишна драма. На мнение съм, че по музика, рисуване и спорт не бива да има оценки.

# 161
Моя има две шестици по френски, обаче вчера разбрах, че на теста имало само 3 четворки, другото са 8 шестици и 13 петици , очертават се много силен клас. И нищо чудно, все пак са деца с НВО 80+точки

# 162
Това с високите оценки  или супер ниски по езика в момента много малко говори дали е силен или слаб клас.
Първо контролно по испански в Испанската за целия випуск. Масово двойки и тройки. Хахахах. Няколко оценки над 4 на деца, които са учили езика преди.

# 163
Моя има две шестици по френски, обаче вчера разбрах, че на теста имало само 3 четворки, другото са 8 шестици и 13 петици , очертават се много силен клас. И нищо чудно, все пак са деца с НВО 80+точки
Тази констатация е доста далеч от истината Simple Smile
В клас с оценки от НВО масово 90+ на първияр тест по езика са масово двойки Simple Smile
Всеки учител има различен начин на стимулиране на децата и преподаване. Едни пускат лесен тест за да изкарат високи оценки и децата да почнат да харесват език и учител. Друг пуска труден за да им покаже, че трябва да учат.

Миналата седмица говорихме с голямата за първият и тест в АК...чиста двойка та и следващите няколко. Пък випуска им наистина беше феноменален.

Ама това с нормативите по фвс е безумна глупост. Надявам се децата ви да не се впечатляват никак. И дано учителите им да са читави и да не създават излишна драма. На мнение съм, че по музика, рисуване и спорт не бива да има оценки.
Аз не съм на това мнение.
Проблема е че масово в час по физическо нищо не правят. И в един момент им мятат някакви нормативи и децата със заседнал начин на живот изобщо не се справят.
Физическото здраве на децата е също толкова важно колкото и знанията и уменията му по БЕЛ.
Естествено някой е добър в едно, друг в друго.

Жабче и аз бих искала да знам кое е приложението за глаголите.

# 164
Тази констатация е доста далеч от истината Simple Smile

OK , поживём увидим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт