Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 012
  • 919
  •   1
Отговори
# 165
Моя има две шестици по френски, обаче вчера разбрах, че на теста имало само 3 четворки, другото са 8 шестици и 13 петици , очертават се много силен клас. И нищо чудно, все пак са деца с НВО 80+точки
Тази констатация е доста далеч от истината Simple Smile

OK , поживём увидим Simple Smile

Във випуска на дъщеря ми децата са с НВО точки 95+ и имат средна оценка от първото контролно по испански 3+.
Хахахах
Та какво да живеем, какво да виждаме? Grin

# 166
  • София
Ох, моят оплеска красивото до вчера Школо с една чудна червена оценка. Пустата история. Но на нищо не ги учеше учителя в основното, някакви презентации на дъската, които уж да преписват. И това беше.
И химия не се преподаваше, не знам как ще са нещата.
Останаха още входни.

# 167
Тези нормативи, тези нормативи. Някои учители наистина много се вживяват. Не знам как ще е в настоящето училище, но в старото учителите по физическо бяха разбрани и срочна и годишна оценка зависеше много малко от нормативите. Гледаше се дейното участие в часовете, дали си подготвен с екип, а не по дънки, имаше даже и теоритична част веднъж в годината. Моята девойка е с ниско тегло, 33 кг на височина 162 см, ами тя раницата не може да си носи, какво остава да хвърли медицинската топка. От 1. клас та до 7. клас медицинската топка я повличаше назад в момента, в който я вдигнеше над главата си. Нормативите за скачане от място - ами за да ги покрие за 6, трябва да тренира лека атлетика, ама тя ходи на танци. Не се вживявам, обяснила съм и на нея, че не ми е важна оценката по физическо (е на нея може и да ѝ е важна вече за стипендия да речем или за дипломата, ама да се постарае по другите предмети. На мен ми е по-важно да е здрава.). Но още от мое време мразя покриването на нормативи, добре че тогава часовете бяха само със зачита се. Часовете трябва да са за двигателна активност и трябва да се гледа дали имаш напредък спрямо твоите резултати в началото на годината, а не в кой клас си, че даже и години не гледат, ами щом си в 8 клас, значи си на 15 и покриваш тези нормативи, ама какво да се прави.
Входните нива - вече има оценка от БЕЛ (по-силният предмет), неочаквано пълен брой точки. Тя мислеше, че се е издънила, защото въпросите били зададени много завъртяно. По немски стартира с 5 на думи, грешка се наказвала с 0,25. Тя имала една дума, която била дадена като записвам, а я били записали в речника като водя записки и цялата група не направили връзката, въпреки че я знаели уж, 2 объркани определителни члена и 2 множествени числа, в които е пропуснала умлаутите, та явно не са счетени за цяла грешка, а може би половина, защото петицата си е твърда от 40 думи. Не знаеше как са останалите.

# 168
Моя има две шестици по френски, обаче вчера разбрах, че на теста имало само 3 четворки, другото са 8 шестици и 13 петици , очертават се много силен клас. И нищо чудно, все пак са деца с НВО 80+точки
Тази констатация е доста далеч от истината Simple Smile

OK , поживём увидим Simple Smile

Във випуска на дъщеря ми децата са с НВО точки 95+ и имат средна оценка от първото контролно по испански 3+.
Хахахах

Не разбирам на какво се присмивате , действително това е само едно начало . Как скочихте само всички Joy
Хайде останете си със здраве !

# 169
Не сме скочили. Просто няколко пъти и няколко човека обясниха, че тези първи оценки абсолютно нищо не означават. Нито за подбора, нито за силата на класа, нито за нищо. Даже Хоуп и го разясни подробно. Аз аз го илюстрирах с цифри. Аз разбирам колко удовлетворяващо е за родителската амбиция да видиш 6 на първо контролно по нов език, но честно казано силно се съмнявам в обективността и нивото. По-скоро ще го приема, като поощряващо действие от страна на учителя. Надявам се сега разбирате?

# 170
  • Sofia
Аз бих изкоментирала, че когато оценките са толкова високи, по-скоро нещо не е наред - или е лесно контролното, или в скалата има нещо. И повече се радвам на добра оценка на сина ми , когато я сравнявам с другите, а не сама по себе си.

# 171
  • София
Гимназията е един изцяло нов етап в образованието и развитието на децата, и лично познавам деца, които бяха страхотни в началото и средни в края, и обратното. Средата е от една страна, пубертета от друга, характера, учителите, дали ще се запази личната мотивация, гаджето, приятелите и т.н. Само за пример - като се отвори която и да е отчетна на гимназисти е пълно с  'моето не отваря, но има само 6-ци', което означава само едно - критериите на учителя в оценяването са твърде ниски, а знанията на съответното дете ще се изпарят яко дим след теста. Боря се сега с малкото ми дете да продължава да учи не за оценки (макар че в нейното училище оценките са достатъчно показателни, заради добрите учители), а за знания. От една страна , за да има достатъчно добра обща култура, а от друга, за да може да си избере с какво би искала да се занимава след това. Относно езиците открай време казвам, че никой не го интересува какви оценки имаш или си имал, в един момент ти трябва да знаеш този език, така че да говориш на него свободно. Ако преписваш, шемекеруваш, може да изкараш 6, но после на теб ще ти е трудно, а езикът е едно средство само, да мисли какво иска да учи, това е по-важното. И силно се надявам тези намилания влизайки през едното ухо и излизайки през другото, докато очите се въртят с досада, все пак да стигат и до разума за малко Simple Smile

# 172
Още никакви оценки по английски, но по физическо похвали и шестица. Обаче, за нормативи не пише Школо, а само за бадминтон.

# 173
..............

Хахахах

Интересно ми е как имате наблюдение върху целия випуск....
Дъщеря ми е в Испанската и без да е учила езика до сега има 6 на първото контролно. Доколкото знам не е единствена в класа.

# 174
..............

Хахахах

Дъщеря ми е в Испанската и без да е учила езика до сега има 6 на първото контролно. Доколкото знам не е единствена в класа.

Школо след нанасяне на контролното беше достатъчно красноречиво(сега ситуацията е различна, заради нанесени още оценки). Освен това предполагам знаете, че в различните класове, различните учители по испански имат различни критерии за оценяване. Същото, за което обясняваме по принцип до тук на госпожата.
Ако искате мога да навлеза в подробности и да посоча и имена?!?!?! И различия в трудност и критерии за оценяване. В едни класове контролно с едни грешки е за 6, а в друг клас със същите грешки е за 3. Принципно, ако погледнете групата на децата(ако ви дадат да погледнете), съобщаваните оценки там са между 2.5 и 3.5. Бих се притеснила, ако детето ми има 6 на точно това първо контролно.

# 175
Бих се притеснила, ако детето ми има 6 на точно това първо контролно.

Предполагам, че родители които не са учили език в гимназияра очакват именно 6.
Аз съм учила, английски, френски и немски.
Английския в ЕГ, почти всяка седмица имах по една двойка в началото в края на годината нещата се подобриха.

Може пък контролните да са някакви нови модели Simple Smile

# 176
  • ВАРНА
Като човек учил в езикова гимназия, френски език, собствен избор, целодневно обучение (сутрин на училище, следобед задължителна занималня) , 24/7 - в подготво оценките ми по френски се въртяха между 2 и 3. То нямаше научаване, нямаше изплуване. Мъглата се раздига към края на подготво. След това в осми клас частни уроци по два пъти в седмицата и нещата полека-лека започнаха се изясняват и да си идват на мястото. Всичко това го пиша с цел да успокоя ако някой се притеснява от стартиране с ниски оценки по език Simple Smile

# 177
  • София
Аз искам да повдигна отново въпроса за приложението за учене на глаголи. Може ли някой да каже името му?

# 178
..............

Хахахах

Школо след нанасяне на контролното беше достатъчно красноречиво(сега ситуацията е различна, заради нанесени още оценки). Освен това предполагам знаете, че в различните класове, различните учители по испански имат различни критерии за оценяване. Същото, за което обясняваме по принцип до тук на госпожата.
Ако искате мога да навлеза в подробности и да посоча и имена?!?!?! И различия в трудност и критерии за оценяване. В едни класове контролно с едни грешки е за 6, а в друг клас със същите грешки е за 3. Принципно, ако погледнете групата на децата(ако ви дадат да погледнете), съобщаваните оценки там са между 2.5 и 3.5. Бих се притеснила, ако детето ми има 6 на точно това първо контролно.

Сигурна съм, че всеки един от шестте учителя си има собствен подход, но целта е една и не вярвам в това да се съмнявате.
Знам какво учи дъщеря ми, видях и контролното и въобще не ме притеснява 6-цата ѝ (5,70 за по-точно). Правиха и диктовка, на която има 34,5 от 35 точки. И това не ме притеснява. Радва ме ентусиазма и желанието, с които учи новия език.  
По много въпроси имате категорични мнения.

# 179
  • Някъде там...
Като се приберат децата, ще ги попитам как се казват приложенията. В момента едната е на тренировка, а другата на английски.Joy

Общи условия

Активация на акаунт