Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 109
  • 919
  •   1
Отговори
# 255
  • Някъде там...
Нямам нищо против всякакви групи, комуникация да има.
В старото училище имахме вайбър група на родителите, отделно имахме група на родителите с класната и госпожата по математика.
Класната държеше да я уведомяваме за отсъствията своевременно, да й пращаме снимани бележките ако не можем да ги занесем. Комуникация през школо основно, макар че ми е писала и във вайбър, и ми е звъняла по телефона вечер след мое съобщение в школо, на което не е успяла да отговори през деня. Страхотна e и децата много я обичат и тъжат за нея.
Сега пак имаме вайбър група на родителите в класа. Класният си даде телефона на родителската среща и каза, че няма претенции къде ще му пишем. За момента е изключително ангажиран и децата много го харесват. Вече два похода на Витоша, посещение на театър се организира. Децата пък си имат тяхна вайбър група с класния и госпожата по немски.
За отсъствията, ако не се лъжа, в нашето училище е задължително да има потвърждение от родител.

Иначе още миналата година си спомням, че класната спомена, че им е забранено да комуникират по вайбър с родителите, а трябва да се минава през школо.

# 256
На мен вайбър комуникацията ми е сред най-неприятните за ползване. След петото включване ми се губи нишката.
Миналата година си спомням една колективна забележка как ни беше пренесена за разясняване във вайбър. Малко като да не било компютри, а компоти. И накрая имаше силно обидени родители, че информацията била изтекла. При такова куцо администриране там си беше нарисувано.
След две подобни случки прехвърлих общуването през Школо. Налагало се е да говоря по компетентност дори с чужди учители. Затова училището ми има нужните данни.
Децата вече са големи. Да се научат да си ползват умно местата, които ползват за комуникация.

# 257
  • София
Vaiza, много странно, че приложението не Ви дава да пращате съобщения .
То е малко особено - цъка се на бутонче Дискусии и после знак плюс, тогава вече може да си изберете учител.
Приложението е доста по-гламаво от сайта, но се свиква.

# 258
  • София
Мон-човците какво ги интересува къде ще комуникираме или искат да направят някакво нововъведение, за да могат да отчетат дейност? Винаги съм имала телефоните на поне половината учители, защото те са си ги давали. За периода 5-7 клас съм звъняла два пъти на класната, по вайбър пиша, ако детето ще отсъства. Имахме и група с родителите, която беше като цяло неактивна, освен за събиране на пари за подарък на г-жата. Но при нас цялата необходима информация се получава на мейла, понякога и в школо пристига по нещо. Децата си имат група на класа във вайбър и група с класната също, имат най-страхотната класна, ще са й последния клас и се надявам да не я ядосват много много, за да не й се налага да прави група и на нас родителите Simple Smile
Някой може ли да ми разкаже какво се случва на олимпиадите по т.нар. разказвателни по текущата нова програма, където част от децата ги учат, а другата - не. Моята девойка пристигна доста озадачена вчера, че й дали на школата и материал от 9 клас. Пък на родителската казаха, че макар да имат по 1 час седмично химия, то материалът в учебника е структуриран като за два часа.

# 259
  • Sofia
Олимпиадите са по материал  за 8-9 клас. Нашият учител по география ги подготвя в извънкласни часове за нея. Каза, че класиране на областен кръг ни е целта само.

# 260
  • София
Пак не ми е ясно Simple Smile Гледам биологията в Природни науки, има задачи за 8 клас и други за 9 клас, т.е. на областен кръг са с различни задачи. Тези, които сега учат биология защо ще трябва да минават и учебника за 9 клас, догодина какво ще минават? Тя моята девойка ще се е отказала вероятно дотогава, защото толкова зубрене хич не е нейното, но това е друга тема. При вас по география общи ли са темите за 8 и 9 клас? Извънкласно какво значи, школа след часовете?

# 261
  • София
У дома вчера се потреби първата "електрическа" извинителна бележка. Синкото се прибрал още след първия час, боляло го много стомах. От няколко дни прихленчва. Разпоредих се да пише на класната по Школо (докато се натутка, тя ми се обади жената, казах, че го боли и си е тръгнал, но помолих да не му казва специално, че сме се чували, и да изчака той да си й напише, малко с възпитателна цел един вид, сам да свикне да се оправя), да види коя смяна е лекарката и да отива на преглед, макар и без час (следващ свободен час: другия вторник). Прегледала, направила бележката електронно, сега да видим успешно ли ще стигне до училище.
В новото училище за момента общуваме през Школо. Новата класна е на светлинни години от това, с което съм се сблъсквала до момента. Посрещна ни на родителската с еееей такава питка и сол, игра си да рисува и праща карти за ориентиация на учениците (все пак са в ново училище), тази седмица получихме подробно съобщение за впечатленията й от класа, абе само стискам палци да е жива и здрава.

# 262
На мен ми преведоха днес първите 150 лв. от помощта за ученик. Досега всичките класни на дъщеря ми са предпочитали да им се обадим преди детето да отсъства. Вярно сега вече са големи, но помня, че точно когато бях в гимназията някои съученици се правеха на болни и си вземаха бележки от поликлиниката без да знаят техните. Чак в школо не сметнах за нужно да пиша, нали така или иначе ще пристигне електронната бележка, звъннах по телефона. Миналата година дъщеря ми всичко 2 пъти е отсъствала по болест. Тази дано да е по-рядко.

# 263
Може ли да споделите децата, които изучават немски интензивно/разширено до кой урок вече са стигнали и по колко часа немски имате на седмица (с избирателните и факултативните).
При нас са вече на 6-7 урок, разширено изучаване по 14 ч. седмично, учебниците са на Menschen. Наложи ни се да търся частна учителка, която да помага с материала и тя каза, че и се струва, че страшно бързо се преподават уроците и затова било разбираемо, че детето не успява да се справи, та затова ми се искаше да чуя мнения на други родители.

# 264
  • София
Имат немски 18 часа седмично. Вървят бързо, но не по учебника. Учителката си има нейна система на преподаване. Дава и допълнителни листа с упражнения.

# 265
  • Пловдив
При нас се говори за групова застраховка на децата в класа.
Ние, родителите да си намерим оферта и да си сключим полицата.
И на първата, и на втората родителски ни се каза. Било хубаво.
Някъде нещо подобно да се случва?

# 266
И от 5 до 7 клас, и сега, правим групова застраховка за целия клас в Армеец. Досега плащахме по 2.50 на дете, в новия клас избрахме по-високо покритие и е малко над 5 лева.

# 267
  • София
При нас на родителската направо събраха по пет лева за застраховка, така и не разбрах подробности.

# 268
Може ли да споделите децата, които изучават немски интензивно/разширено до кой урок вече са стигнали и по колко часа немски имате на седмица (с избирателните и факултативните).
При нас са вече на 6-7 урок, разширено изучаване по 14 ч. седмично, учебниците са на Menschen.
Сега питах детето - със същия учебник са, но с 18 ч.седмично, на 6-ти урок са. Каза, че вземат и доста неща, които не са по учебник, но госпожата е сметнала, че трябва сега да ги научат.
Допълвам - застраховки не са правили още, предните години една майка от класа събираше парите и правеше застраховката. Нещо от порядъка на 2-3 лв.беше сумата.

# 269
При едното дете груповата застраховка е 9 лв, при другото - 7 лв. При втората покритието по спомен беше 2000 лв.

Интензивно изучаване на френски обаче, което не мисля, че е от значение - 1000 думи взети до сряда тази седмица. Не се върви по учебник. Според преподавателя усвояването на 80% от лексиката е за отлична оценка и към това трябва да се стремят децата.

Общи условия

Активация на акаунт