Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес? Тема №3 за 2023 год.

• 23 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Днес обедно ще сглобя нещо набързо, че ще е само за мен. За довечера ще има пресни талиателе с чери домати, домашен босилек, сирене и чесън (тези запечени на фурна).

# 196
В крайна сметка тестото за пица изпържих на мекици и яйцата станаха на очи с боб в доматен сос

# 197
То и моята розова леща , която уж беше спец. за салата ... не омекна както исках и я задуших малко за да омекне. Което пък беше грешка защото си загуби розовия цвят и заприлича на обикн. леща . Така че и тя отиде при другата леща , заедно със зеленчуците и стана всичко на една вкусна леща в тенджерата Simple Smile
За днес съм планирала кремсупа от спанак и останалото ще е купено готово .

# 198
  • София
Днес за обяд мисля да панирам телешки салам и да го хапнем с картофено пюре от снощи. А за вечеря нещо ми се върти идея за пълнени чушки с кълцано месо, но ще търся рецепта (ако някой има изпробвана, да дава).

# 199
Тони, аз съм правила такива с кълцано месо, лук, настърган морков, гъби и дом. паста. Задушената до готовност плънка пълня в чушките, редя в тава, намазнявам ги с ръце и посолявам леко. Сипвам вода само 50 мл и пека на средата на фурната до готовност на чушките.

# 200
  • София
Идеално звучи, бих ги направила точно така! Чакам само да ми бъде одобрена идеята, че ММ е малко злояд и още не знае ядат ли му се гъби днес Joy

# 201
Значи без гъби!

# 202
Бананови палачинки,  боб яхния,  кюфтета на фурна,  слънчеви  краставички

# 203
  • Под звездите
Винен кебап с ориз.
Кекс който превърнах на торта с  крем от маскарпоне, за квасена сметана и карамелизирано кондензирано мляко.

# 204
Кашкавал на фурна
Патладжан на фурна
Купен хумус

# 205
  • Банско
Баница със спанак
Цезар салата
Крем супа от жълта леща

# 206
Днешната вечеря приготвих в мултикукър (за пръв път използвам уреда). Трябваше да са свински мръвки с лук и гъби, но се получи по-скоро яхния 😅
За десерт- ябълков сладкиш с бисквитки по рецепта от сайта supichka.com, супер се получи!

# 207
  • Бургас
Само салатка и мезенце

# 208
  • Някъде по Дунава
Печени заешки бутчета и картофено пюре.

# 209
  • на последния етаж
Спаначена супа, гювечета.

Общи условия

Активация на акаунт