Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 313
  • 316
  •   1
Отговори
# 135
  • в мъжки прегръдки
Герда, вие три урини наведнъж ли дадохте? Аз давам една и ако не е читава повтарям. Мнението и на д-р Гайдаров и на д-р Русева е че щом детето се чувства добре и няма болки и Т а пък бактериите са под 10 на 5 значи урината нещо не е читава.

Наде, кажи кога и къде и ще ти дам да го прегледаш. Виждам обаче че си доста притеснена и те предупреждавам че има неща които много ме изшашкаха като го четох. Слава богу след това имах разговори с доц. Минков които ме успокоиха а и сега продължавам да говоря по тези въпроси с д-р Гайдаров и д-р Русева и след техните обяснения нещата изглеждат по-добре. Така че ако ще четеш - чети разумно моля те. И задължително питай преди да изпаднеш в паника.

Моето лично мнение е че повече консултации с лекари не вредят. Пак ще повторя отличните си впечатления от д-р Русева и д-р Гайдаров които отговарят спокойно, търпеливо и компетентно на въпросите ми. Д-р Русева заминава другата неделя за 4 месеца в САЩ на специализация така че ако някой иска нещо да я пита или да ходи на консултация сега е момента. Аз лично се възползвах да си поговоря на дълго и широко за различните възможни проблеми и сега съм малко по-спокойна.

# 136
catnadeen, най-големите страхове са в нашите глави. Simple Smile Всъщност всички, с които сме говорили досега + Буева смятат, че положението не е толкова тревожно. А ние, след като премислихме и преспахме, гледаме маааалко по-ведро на нещата.   bouquet

# 137
Ава, какво каза Буева на прегледа? И аз мисля другата седмица евентуално да заведа Мария. Нещо пак се е разпикала, пишка много често и пак се напикава нощем #Crazy вече ми писна.

# 138
Priwet momi4eta!  (molq da me izwinite za latinicata, no sym w edna internet zala i ne moga da otkriq kirilica...)
BLAGODARQ ZA PODKREPATA NA WSI4KI WI!  Hug
Kak shte wi se otblagodarqwam neznam  Simple Smile Mnogo se radwam che se zapoznah sys nqkoi ot was -  djini, mumi, merycherry, i Bori_V  Hug Nati na teb syshto blagodarq za podkrepata! Dano uspeq nqkoga da wi se rewanshiram po nqkakyw nachin! Mislq che blagodarenie na vas prewyzmognah nepriqtnite previwqwaniq!  Hug
Inache sme dobre. Wse oshte sme na Tyrgowishte, dqdo ne e dobre ot 3-4 dena e na leglo, i towa me spira da trygna kym Shumen.
Operaciqta mina uspeshno. Nqmam mnogo informaciq kakwo tochno e praweno...no wednyj zabrawiha istoriq na zabolqwaneto wyw staqta, ta tam prochetoh che operaciqta e prodyljila 1 chas i polowina, che Wikito e bila sys ugolemen pikochen mehur sys zeeshti ureteri. Beshe pochti prez cqloto wreme sys katetyr. Sega maj pak si swikna sys pampersi ta po tozi powod sutrinta qde perdah  Crazy  Joy
Wijdam che za uslowiqta w Pirogow e goworeno mnogo. Gadni sa, no nali e bolnica...Kato hodite tam si nosete dezinfikacionni preparati za toaletnata zashtoto nikoj ne chisti a wseki polzwa... Wyw boksowete e naistina po dobre, no ne i w staite kydeto ima po 4-5 majki sys 5 deca...Nali se seshtate che decata boleduwat, powryshtat, nqkoj sa s diariq...i kakto gledash swoeto, gledash i chujdite...a nqma nachin da izbqgash. Za kapak na wsichko 3 dena predi na napusnem Pirogow, widqhme che ednoto dete ot nashata staq i majka mu imat wyshki...sumatoha...ama nikoj ot personala ne obryshta wnimanie kato nadignahme wyprosa  Crazy
Nadqwam se nikoga poweche da ne wlizame tam...no towa nikoj ne moje da kaje...
Za personala kakwo da kaja...ne sa loshi kato ne gi zakachash, w momenta w koito se nalovi da swyrshat nqkoq rabota i stawat netyrpimi. Az specialno nqmah koi znae kakwi razprawii s tqh.
Strashnoto i ADA w Pirogow idwat nai-weche ot detskata bolka...i plach...mnogo plach i pak bolka  Confused
Velaq na wsichki wi da ste zdrawi za da ne wlizate nikoga w bolnici...i dechicata wi nai-weche  Peace
Imam mnogo da pisha oshte, no nqmam mnogo wreme  Simple Smile
Shtom namerq wreme pak shte se wkliucha. Pak se izwinqwam za latinicata i che wi iztormozih da chetete na takyw wid pisane!
Krasimama me potyrsi w Pirogow, zapoznahme se. Tq e mnogo pritesnena, a az ne mojah da wzema nomera na telefona i za da i se obadq. Predpolagam che weche i tqhnata operaciq e minala. Krasi, mila stiskaj zybi! Znam che e trudno! No shte go preodoleesh! Ti si silna! USPEH!   Hug  Hug  Hug
Bori, celuwki za malkiq simpatqga!  Heart Eyes
Djini, merycherry, mumi - pregryshtam wi silno!  Hug
Uspeh na wsiki!  Simple Smile

# 139
Moje li niakoi da mi dade nomera na d-r Lilova?

# 140
marychery, Буева и тя е разколебана как да постъпим. Ако вярваме на ЯМР-то, което правихме през лятото, няма да има операция, а само следене. Ако вярваме на сцинтиграфията, значи някъде има стеснение, което трябва да се оперира, за да не прогресира увреждането на бъбрека. Тя предлага да направим още някои консултации, повторно разглеждане на резултатите от изследванията и тогава да вземем решение да се оперираме или не. Много объркана работа Sad

# 141
Ели радвам се , че Вики вече е по-добре. В болниците е наистина ужасно и ние с Вики бяхме и никога няма да го забравя.
Мартисън аз преди писъх за тези колектори. Цяло лято детето имаше някакви  /все различни/ бактерии и накрая спрях да ги използвам. Аз го слагам в един леген изправен и започвам да го поливам с вода и той се изпишква. Разбира се следя кога е било предното изпишкване. Последния път вияхме много зор, но пак става. Гледай да успееш без колектора.

# 142
  • Благоевград
Moje li niakoi da mi dade nomera na d-r Lilova?
тел. на доц. Лилова е 0888869480

# 143
Eleonora 76, izvini me  za pisaneto s latinitsa, no sym v Sofia  tazi vecher i se okaza, che nyamam krilitsa. Radvam se, che operatsiyata na malkoto vi sykrovishte e uspeshna, stiskah vi paltsi - nyama po - stpashno ot tova deteto ti da e bolnichko i po - hubavo ot tova da ozdravee. Neka vsichki maiki  s bolni dechitsa  da se padvat na dobroto im zdrame i  to v nai - skoro vreme. Mizeriyata e navsyakyde, i v bolnitsite, i v bezdushieto ili nevyzmoghnostta na meditsinskiya personal da oblekchi bolkata na detsata, dano rezultatite ot lechenieto sa pologhiytelni, ostanaloto shte se pozabravi s vremeto.
Ot syrtse poghelavam i dyado ti da se stabilizira!

# 144
  • Благоевград
Момичета, някоя има при представа какви са тези бактерии Klebsiella pneumonial. Ние имаме такива 10 на 5. Във връзка с тях и по повод температурата ходихме до Пирогов и се оказа, че все още бъбречето задържа урина. Докторката каза, че предвид големия размер на хидронефрозата, която имаше това не било стряскащо. Да ама мен ме стресна. Изписа ни Аугментин 10 дни, въпреки че до предишната неделя пихме Зинат 10 дни. До кога ли ще е това задържанеи дали наистина е нормално? А и за пръв път чух, че при децата се приемало за нормална температура до 37,1 и две и три, защото те се движели много. Т. се мерела след 5-6 минути покой, примерно пред телевизора или преди събуждане.

# 145
Здравейте
Ели много се радвам за вас! Пожелавам вързо възстановяване на малката Вики и дано мъките ви са приключили.
martisun ние винаги даваме по 3 последователни дни стерилни урини, за да се избегне чакането още една седмица, ако е от замърсяване.
Bory_V и нашите бактерии са Klebsiella, не мога да ти кажа подробности за тях, но на мен лекарите ми обясниха, че е нормално да си живеят в акото. Въпроса е да не се инфектира урината. При нас Ники направи два пъти  пиелонефрит, но през това време не е пила уросептик. След втория път пие пиелосептил и не е имало проблем, да чукна на дърво  Praynig и урината е чиста за сега. Но задръжка продължава да си има заради рефлукса /3-4ст/нефрозата /1 ст/. Не е ясно дали това може да се израсте. Пък и никой не ми казва категорично.

# 146
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.
Ели, добре сте си дошли. Радвам се че всичко при вас е минало успешно. Дано се възстанови детенце бързо и безпроблемно.

Бори,  Марти също задържа урина все още но в Правителствена казаха че подобрение ще започне да се вижда най-рано след 6-7 месеца. Иначе Т при пиелонефрит е много висока - над 39.

Герда, а вие защо сте спирали пиелосептила? Да не е била болна от нещо друго?

# 147
Герда, а вие защо сте спирали пиелосептила? Да не е била болна от нещо друго?
Пиелосептила го даваме след втория пиелонефрит, защото него го направи когато беше на 6 месеца, а преди това не могат да се дават тези лекарства. И всъщност тя затова е направила втората инфекция - защото не е пила никакъв уросептик.

# 148
Ава, дай боже всичко да се размине и да не се налага операция.
За Ели и Вики една голяма  Hug от нас.
И да се оплача, Мария пак е с температура вече трети ден. Подържа 37,2 - 37, 6. И пика на половин час, нощем пак се напикава. Гадна работа. Днес наша лична и пусна обикновена и стерилна урина, ама и аз се чудя какво търсиме там.При нас урината винаги е чиста. В сряда ако още сме така ще ни даде талон за да я погледнат  и на ехограф. И наче нищо и няма на външен вид. Дивее си както винаги.
Поздрави на всички майки и дечковци. Heart Eyes

# 149
  • София
Здравейте отново от нас с Теди!

Първо искам да изпратя голяма  Hug на Ели и Вики с пожелания за бързо окончателно оздравяване!

Днес пак занесох в болницата стерилна урина и силно са надявам да е чиста. Въпреки че Теди от петък е много неспокоен нощем, но може и да е от никнещия кучешки зъб.

Мартисън, на нас Буева ни каза задължително 2 дни преде да даваме урина да правим бани със смрадлика и сутринта преди да пишка Теди пак да го изплакна със смрадлика и да попия със стерилна марля, а не с хавлийката.

Общи условия

Активация на акаунт