Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 323
  • 316
  •   1
Отговори
# 150
  • в мъжки прегръдки
Мартисън, на нас Буева ни каза задължително 2 дни преде да даваме урина да правим бани със смрадлика и сутринта преди да пишка Теди пак да го изплакна със смрадлика и да попия със стерилна марля, а не с хавлийката.

Уф. Ако и днешната дето я дадох не е чиста ще давам и по вашия начин. Направо ми писна с тия урини. На всичкото отгоре от правителствена ми казаха че най-вероятно урината е замърсена при взимането. Обаче тези от лабораторията упорито твърдят че тези бактерии са патогенни и не могат да са от външно замърсяване. Питах е педиатъра, според него също е от замърсяване. Дано да е така и днешната да е чиста че едва караме Марти да се изпишка.

При вас сигурно е от зъб. Ако беше инфекция сигурно щеше сега да е с висока Т.

Меричери, изобщо ли не е гледана Мария на ехограф? Дано да не се окаже нещо сериозно и да се оправите бързо.

# 151
martisun, при последното боледуване и сега не е. Всеки си прави оглушки, и най накрая ще взема да я заведа при Буева в четвъртък .  Преди 2-3 сед. когато беше с пневмония направо не се усещаше детето като се напишка, ама нали била покрита от АБ и нямало смисъл да ходиме и на нефролог. Сега само  нощем се напикава, през деня просто пишка често. Тя сега изглежда добре, и няма температура , дори я водих на плуване. Ще видиме как ще е утре, ще изчакам урините които на 100% при нас са чисти и ще мисля какво да я правя. Айде и да си я похваля , да не се оплаквам само от детето - та вече плува сама, без плувки и дъска. Тя плува с брат си и с деца от първи клас и ги гони доста добре Simple Smile.

# 152
  • София
Здравейте момичета.
Искам да попитам,ако има някой който се е борил с Протеус мирабилис или е чувал нещо за тази бактерия,да сподели...
Вече 7 месеца не мога да се излекувам.Два пъти лежа в болница заради микробно число над 10^5.Провеждат лечение с антибиотици/инжекционни/и след колко време пак наново.
Поддържам скапана температура от 37.2 мноооого месеци вече.
И се чудя какво да правя.
В момента пия уростим и това е .Няма и месец след последното лежане в болницата- сега изследването на стерилната урина показва  под 10^3.Какво означава това.Май все още не съм се изчистила?Sad((((
Ще съм благодарна за някаква информация!  bouquet

# 153
  • в мъжки прегръдки
Меричери, сега като пишеш за плуването възможно ли е оттам да идва проблема? Брат ми се напикаваше до 5-6 годишен  и лекарите бяха казали на майка ми че му бил слаб кръста и настивал затова получавал цистити и се изпускал. Посъветваха нашите да го заведат на море и да го печат много. Още след първите дни на морето спря да се напикава и проблема приключи. Аз като водех големия ми син на плуване задължително му обличах после вълнено пуловерче под дрехите за да не ми настива.
Поздравления за плувкинята! Много е полезно и здравословно да плува човек. А и хубаво тялло се оформя. Стига само да не реши да тренира гребане:))))) Мъжа ми не пропуска два пъти седмично да ходи на плуване. А лятото задължително сме на море и всички вкупом ставаме към 6-7 и отиваме на плажа под строй:)

Исайкова, Мартин освен уростима който лекарите много хвалят пие цефаклор. Като чета и останалите деца с пиелонефрити пият задължително антибиотик в малки дози за да пазят отделителната система чиста от бактерии. Ти пиеш ли такъв антибиотик? Ние ще го пием поне 6 месеца а може и година.
При под 10 на 3 лекарите не смятат че е  нужно започване на специално лечение, но тази Т не е нормална мисля аз.

# 154
  • София
Благодаря ти.
Нищо не са ми предписали като допълнително лечение.Аз на своя глава си взех уростим.
Някакви чайове помагат ли в този случай-на Ламбрев ,Мечо грозде или друг?
А цефаклора за какво точно е ?

Температурата не могат да разберат дали е от протеуса или стафилокока Confused Rolling Eyesно продължава месеци подред.

# 155
Исайкова , незная при какъв специалист си ходил, но ми се струва че трябва да отидеш отново на уролог или нефролог . Намери добър специалист. За да има бактерии трябва да има и причина, не може прсто така да пиеш АБ след АБ.  Така наистина лекуваш временно бактериите, но не и причината за тях. Уростима и Мария го е пила, но според нейният лекуващ уролог  по добре е да и взема уроваксом. Чаят от мечо грозде няма да ти навреди така че си го пий спокойно. Можеш да правиш и седящи бани със смрадлика. И все пак най добре е да смениш специалиста който те лекува.Пожелавам ти успех и скорошно оздравяване.
 martisun , честно казано незнам дали изтива в басейна. По принцип родители в басейна не влизат. Но мене ме пускат за да я обличам и събличам. Аз си я поемам щом излезе от водата, изкъпвам я с топла вода задължително, гледам да я облека възможно най бързо Лошото е че колкото и да сушиме косата , тя все е влажна. А на Мария косата е много дълга и всеки път си тръгваме с влажна глава. Но иначе не мисля че изтива там защото аз наистина я следя. И ние ходиме на море всяка година. Нашият док . беше казал същото, много слънце и да се напече хубаво. А за басейна не е очарован, каза че била ,,рохко яйце,, Mr. Green, както и Анадолийска, ама казаха все пак да опитаме.
 Hug

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 14:16 от marychery

# 156
Меричери и аз съм скептично настроена към басейните. Там се  развиват какви ли не бактерии.
Исайкова на Вики му лекувахме протеуса повече от половин година с  различни антибиотици, но той не ми е вдигал температура/и при пиелопнефрита не вдигна при всеки е различно/. Бактериите са много упорити. На него му ги лепнаха при микционната снимка. Казват, че са вътре болнични бактерии.  Прави ли ли са ти някакви изследвания. Най-добре отиди и при друг специалист.

# 157
  • София
Здравейте, Теди пак има растеж в урината, която дадохме в понеделник в болницата. Говорих с Буева и утре ще се пак да ми каже какво да правим,че тогава ще излезе антибиограмата. Вече ми писна от тия бактерии. Теди продължава да е неспокоен нощем и то явно не само от зъбите.
Да ви се похваля - изби му първия кучешки долу вдясно. Сега ще чакам и другите. И дано избият по-скоро, че вече заспивам на бюрото в офиса.

Мартисън, пробвай следващия път да дадете урина след бани със смрадлика. Тя действително е със силно антибактериално действие.

marychery, честита плувкиня! Много добре си я насочила. Плуването е спорт, укрепващ цялостно организма. За съжаление басейните не се поддържат особено чисти и дано не хванете нещо там.

# 158
  • София, "Младост 3"
Ава, успех. ДАно при новите изследвания и след добър преглед и следене да се установи правилното и да се предприеме!и дано това не е операция

добре дошли на оперираните

# 159
  • в мъжки прегръдки
Здравейте. Новата урина е стерилна. Значи това е номера - хубаво измиване със сапун, малко киснене в калиев перманганат и с шишето пред пишока за да вземем от средата на пишкането.

Меричери, нека си ходи на плуване защото си е хубав спорт. Просто й взимай едно вълнено елече или пуловерче за да й топли на кръста. Или пък вълнени гащички. Едно време нали бабите плетяха такива. Много е важно кръста й да е топъл. А за косата шапка разбира се. Мъжа ми е голям човек с много къса коса, но след плуване задължително излиза с шапка или лента за глава. Лентата за глава си я носи в джоба и лятото. Зълва ми е боледувала от менингит точно след такова плуване и излизане с влажна коса и всички в семейството на мъжа ми  си имат едно на ум.

Исайкова, според мен имаш спешна нужда от нефролог или уролог. Как така имаш проблем а нямаш подходящ лекар.  Както каза една педиатърка от Правителствена - сменяй личния лекар. 
Цефаклора е антибиотик. Лекува бактериални инфекции. Най-вече на пикочните пътища. Ние го пием вече 4-ти месец в малки дози за да се натрупа в организма. По този начин пази организма от заразяване.

# 160
И нашата урина е стерилна. Но аз и не очаквах друго. Мария до сега не е имала бктерии и въпреки това си има възпаления. Днес вече няма и температура, пишка си нормално. Аз си запазих обаче час за петък при Русинов, не успях да намеря Буева, а и ми трябва фактура и касова бележлка след прегледа.
А естествено винаги след плуването сме с шапка и аз въпреки че е топло си и обувам и грейката. Дано плуването ни помогне да си израстем гадните болести, че вече и аз незнам. Днес една комшийка ме гледа и ми ми казва,, ооо, ама си побеляла.... Mr. Green'' Ами ще побелея я, как няма...
nadia1202 , съжалявам че пак сте с бактерии, много неприятно. Дано бързо да се  оправите.

martisun  поздравления за чистата урина.  bouquet

# 161
  • София
Много ви Благодаря!тОВА Е втори нефролог.Първия беше в Александровска болница,сега тази е в Токуда.
Предполагат че са ме заразили в Родилното с катетъра.Последния път ме вкараха в болницата освен за лечението и д а ми направят цветна снимка.Но явно са се отказали.
Какви може да са причините за тези бактерии?
И евентуално за лекар да попитам да ми препоръчате?
Много съм благодарна!  bouquet Hug

# 162
Исайкова , наистина може би най добре е да се направи цветна снимка, за да се види дали наистина  е замърсяване или има и някаква физиологична причина Аз за съжаление не мога да ти помогна с информация с уролог или нефролог за възрастни. В Пирогов има урологично отделение. Ако те интересува тел. има в началото на темата. Но мисля че се нуждаеш от добър специалист. Пожелавам ти успех и скоро да се отървеш от бактериите.

# 163
  • София
marychery ,Благодаря ти!В петък съм на лекар та ще я попитам какво мисли да правим...На ехограф било всичко нормално...оф незнам.Омръзна ми...
А какво значи ако урината е безцветна?

# 164
  • София, "Младост 3"
Исайкова здравей
мисля си, че цвета не е порблем
 - при някои заболявания урината потъмнява, но светлата урина май не е показател за нищо

възможно е да са те заразили - ти преди това не си имала проблеми по време на следенето на бремеността нали?
но това, че не се влияеш от антибиотиците... не е лошо да се направи цветна снимка да се видят нещата
иначе като те гледаха на ехограф - има ли уголемяване или въобще някакви изменения на бъбреците?

Общи условия

Активация на акаунт