Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 339
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте момичета, из4етох всички възможни теми от форума и реших и аз да споделя нашите патила. Преди три месеца дъщеря ми започна да вдига температура без абсолютно никакви симптоми, след като два пъти пи АБ в продължение на 1 месец аз се сетих че не е грип, както ме уверяваше лекарката и дадох кръв и урина. Както се досещате Е.коли >10^5. Запо4нахме супетролим, но след него пак същата картинка, и накрая отидох при Буева. Влязах в кабинета разказах и за 5 мин. какво се е случило досега и тя реши за 2 секунди без въобще да прегледа детето да ни вкара в болница. Съгласих се, трябваше да се намери причината. Стояхме в болница 7 дена, като си купувахме аугментина и си го пиехме, само сестите ми го носеха и то не в точните часове. Буева , за щастие на видя никакви аномалии на ехографа и реши че или има рефлукс или задържа урина. Насрочи микционна снимка. Когато тръгнаха да вкарват катетъра сестрите откриха че има огромно срастване на лабиите. Изгониха ни от ренгена да ходим на детски гинеколог в Майчин дом. Отидохме цепнаха детето и се прибрахме в болницата. Буева дойде и ми  се извини че не е направен обстоен преглед на детето при приемането в болницата от приемащата лекарка и ни изписаха. Всички са на мнение че проблемите идват от това срастване. Обаче 4 дена след като ни изписаха дъщеря ми пак е с Е.коли >10^5. Буева ми каза да изчакам още малко, да я кисна в смрадлика и пак да и взема урина. Резултата ще излезе утре а аз седя и треперя дъщеря ми да не направи пак някой пиелонефрит!!! Моля ви споделете ако имате някакво мнение.

# 166
  • София, "Младост 3"
Евва това срастване е много утежняващ фактор
наистина вярвам, че трябва време за да отшумят последиците
изключителна хигиена ви е нужна
мий детето с калиев перманганат
с риванол преди взимане на урина
кисния в смрадлика
тантум-верде
и чак след като седмица така се грижиш - вземи пак урина и тогава вече ако все още има проблеми се притеснявай
успех

# 167
  • София, "Младост 3"
и още нещо - не че защитавам Буева - но твоята педиатърка е ТРЯБВАЛО да забележи това срастване!!!!!!!
та това си е жива немърливост!
аз също не бих могла да предположа че за почти две години джи-пито не си е свършило работата! и Буева не е могла да предположи че такова нещо е останало незабелязано!
тя е нефролог - от къде да й хрумне гинекологично да преглежда детето
смени си педито! на всяка цена! това е повече отнемърливост!

# 168
  • София
знам че  педито е виновно, но по-скоро ме притеснява факта, че не ни насрочиха друг ден за снимка а ни изписаха. Ако се окаже че не само ципата е причинта???

# 169
Ева, аз  искам първо да започна че не обвинявам и не защитавам никой. Но доколкото знам е възможно да се получат бактерии от срастване. А относно прегледа на Буева - аз водя Мария при Анадолийска, мненията за нея са че е груба и ужасно. Но първото нещо което направи е да я види на ехограф и да я прегледа отдолу, а Мария беше на 3,5 при първият преглед там . За GP също нямам думи. Докато Мария беше малка нашата лична лекарка на всяка консултация я е преглеждала обстойно.
Относно снимката, мисля че ако детето продължи да има бактерии ще ви я насрочат наново, но може би докторката изчаква за да види ако действително проблема е идвал от срастването, дали ще се изчистат бактериите.  catnadeen ти е казала какво да правиш - задъжително седящи бани със смрадлика, стриктна хигиена, ...
Евва това срастване е много утежняващ фактор
наистина вярвам, че трябва време за да отшумят последиците
изключителна хигиена ви е нужна
мий детето с калиев перманганат
с риванол преди взимане на урина
кисния в смрадлика
тантум-верде
и чак след като седмица така се грижиш - вземи пак урина и тогава вече ако все още има проблеми се притеснявай
успех
Peace
Пожелавам ви успех и по-малко тревоги

# 170
Evva, може би трябва да мине време, за да се оправи детето от манипулацията на лабийките. Все пак ще и се поставя катетър за снимката и сигурно се опасяват да не стане нова инфекция, още повече, че самата "зона" е доста .....изтормозена.
Наде е права, че трябва да елиминираш всякакви възможни външни инфекции и замърсявания. Кисненето в смрадлика ще бъде особено полезно и за разлепените устни.
Успех!

# 171
  • София
Много ви благодаря на всички, да виждам че смрадликата я успокоява, затопля и тя направо обожава да се кисне. Мисля да продължа повече от 10 дена. Същевремено се амбицирах и да махна памперса но забелязах че се напишква на почти всеки 30 минути!!!

# 172
  • София, "Младост 3"
напишкването може да е от манипулационните рани
може и от др
но това често пишкане не е задължително да е проблем
днес с приятелка говорихме, че и нейната дъщеря е пишкала малко по-често и покойния Минков /мир на праха му/ е мислел дали да й дава нещо задържащо, но се е отказал
това не е задължително да е проблем

вдига ли температура детето?
следобед особено?

# 173
  • София
след като излязохме от болница ечер вдига до 36.9 и след 30 мин. е 36.6 мисля че няма температура но вече се побърквам, дано не се окаже че ги има тези бактерии в действителност че вече цяла седмица чакане ще стане

# 174
  • София, "Младост 3"
по принцип при пиелонефрит се вдига висока Т
при проблеми с бъбреците - също обикновено следобед - над 37.2 - но не толкова висока както при пиелонефрит

# 175
  • в мъжки прегръдки
А какво значи ако урината е безцветна?

Значи да си удариш дупето в тавана от радост:) Според мен това е признак за чиста урина. Навсякъде лекарите гледат дали е мътна, тъмна и прочие.

Евва, може би е правилно да не искат сега да правят микционна. И без това с катетъра се вкарват бактерии. Току виж вкарат нещо в пикочните пътища и ще берете по-големи ядове. Аз не знам какво точно ще гледат със снимката. Дали има задръжка на урина ли? Защо не поразпиташ за венозна урография? При нея вкарвта контрастното вещество през вената и е по-безопасно.

Наде, ти нали искаше учебника на доцента. Отказа ли се? Какво стана?

Момичета, ние ходихме днес на контролен преглед. Всичко си е в нормата. Поговорихме си с д-р Гайдаров. Еи много добре обяснява този човек. Направо ни преподава урок по урология като отидем при него. Аз го питам всякакви глупости дето не ми е работа - индекси, формули и прочие и той любезно обяснява и показва.
А и разбрах че там се правят операции на деца. Говореха със завеждащата на детското за едно детенцена годинка което лежа с нас и трябваше сега да му прави доцента втора операция на бъбреците. Та ще правят операцията. Д-р Гайдаров каза че се разбрал с някой си доц. Петров и д-р Не-знам-си-кой и операцията ще е по план. Говорехме и за нашата операция за хописпадията и той каза че ще оправи проблема с една операция. В Пирогов май все по две че и повече правят за този проблем. Само че ще изчака да се възстанови след тази операция за да не вкарат бактерии докато оперират пишока. Абе доволна съм от него. Беше извикал и две лекарки да им обяснява как се гледа с ехографа и като гледам доста добре се справя той с него.  Така че препоръчвам го с две ръце.

# 176
Здравейте майчета, аз съм Пепи и имам син  на 11 години и дъщеря на 9 години. Синът ми е с диагноза - нефролитиаза ( камъни в бъбреците) . ЗА мое огромно облекчение няма нарушения в отделителната система , а е наследствено обременен. Камъчето от десният бъбрек вече го изхвърли , но в левият си стои. Опитваме се да го разрушим с роватинекс и чай от липа, коса от царевица и мечо грозде. След 15 дни сме на контролно ехо за да видим  дали го е изхвърлил. непрекъснато ме притеснява мисълта дали вечно ще образува камъни. Винаги ли трябва да е на диета и на чай , защото ми е много трудно да го ограничавам непрекъснато от любимите му неща.. Моля , ако някой може да ме посъветва, или има подобен случай да ми пише...Предварително ви благодаря!!!!

# 177
Евва Вики близо година имаше бактерии, а нямаше причина за тях, изпи какви ли не антибиотици. Мислеха ,че е от пишлето. Цепнаха го и бактериите продължиха. Сега от 4 месеца урината е чиста. Правиха му микционна снимка и с катетъра му вкараха и потеус и направи втори пиелонефрит. Дано бактериите на малката са от това срастване, но да знаеш много са упорити.

# 178
  • София
Здравейте, днес носих пак урина в болницата.Вчера като говорих с Буева се оказа, че са изолирали 2 различни бактерии и първата урина и може би е била замърсена. Така че днес отново носих. Дано да е замърсяване!

# 179
Здравейте!Днес ви открих и бързам да пиша.Синът ми е на 4,5г. и от раждането до сега десния тестис не е слязал в торбичната.Водих го по много лекари,включително и при д-рАнадолийска,която му изписа Pregnyl 500 ампули.Същата ме увери,че до месец-два всичко ще си дойде на мястото,но уви от тогава минаха 2,5г.Четох в интернет,че крипторхизма(така се нарича забдляването)ако не се повлияе от хормонално лечение,е наложително операция.Моля всеки който знае нещо по темата да пише.

Общи условия

Активация на акаунт