Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 250
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
При Калина пиелонефритът протече по следния начин - изведнъж, както си беше жизенна и енергична, даже бяхме навън, започна много да плаче и по никакъв начин не можех да я успокоя. Прибрахме се в къщи и установих, че има температура - 38,5. После изведнъж започна да повръща и след това сякаш нищо вече й нямаше, но педиатърката ни прати още същата вечер в болница. Приеха ни и се оказа, че е остър пиелонефрит. Имаше и бактерии - Ешерихия коли. Всъщност, това беше първият път, когато беше с бактерии и веднага направи пиелонефрит. Беше на 8 месеца.
catnadeen, като я няма Буева, защо не потърсиш Анадолийска. За Лилова не знам изобщо къде преглежда в момента. Някой ако има инфорамция, да пише.
Стискам палци да е фалшива тревога  Praynig

Честита Баба Марта, момичета!
Желая на всички най-вече здраве!!!

Hug  bouquet

# 226
Честита Баба МАрта!

Лилова завежда детското отделение в Токуда.

# 227
Момичета,
Ако беше жив, днес доц. М.Минков щеше да празнува своя 45 рожден ден.
Нека си спомним с добро за него.
|Мир на праха му

# 228
  • София
Честита Баба Марта на всички вас мамчета и да са ви живи и здрави дечицата  Heart Eyes и по-скоро да загърбите здравословните проблеми!!!

Попрочетох доста неща от темите..но си признавам, не съм прочела всичко.
Питам ви по повод момченцето на моя близка, което е на 4.5г и има изкривена уретра (ако правилно се изразявам...криво е пикочното каналче в частта към изхода...нещо като буквата Г). Те са от Варна и са ги насочили към урологията в Пирогов. Четейки тук мисля да се консултират първо с д-р Чаначев, като специалист по долните пластики.
Някой имал ли е подобни проблеми, освен с Чаначев с кой друг от останалите уролози би било добре да се консултират...да чуят и второ мнение. За сега няма данни за други оплаквания.

Благодаря ви много, успехи на всички   bouquet

# 229
  • София
Честита баба Марта на всички мамчета и дечица. Много здраве на всички . Да сте румени, червени , весели , засмени. Grinning  bouquet

Аз лично съм значително по-доволна от д-р Момчилов от урологията в Пирогов , отколкото от Чаначев.
На catnadeen обърни се кън GP поне да пусне обикновена урина на детето, тя става по- бързо и показва има ли бактерии и  белтък .
Успех и дано е фалшива тревога !

# 230
  • в мъжки прегръдки
Момичета,
Ако беше жив, днес доц. М.Минков щеше да празнува своя 45 рожден ден.
Нека си спомним с добро за него.

ПОКЛОН ПРЕД ВЕЧНАТА МУ ПАМЕТ!
Често си спомням какъв прекрасен човек беше.

Наде, най-вече висока Т без кашлица, сополи  или други признаци на грип.
При Марти беше само много висока Т. Следобед вдигна 38 и нещо, спадна му от само себе си и през нощта вдигна 39.8. Свалихме я и спа спокойно. Сутринта пак вдигна 41 и нещо. Без никакви други признаци на болест.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! ДАНО ДА СА НИ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ ДЕЧИЦАТА!

# 231
  • София, "Младост 3"
фалшива тревога
за тези които могат да минат по нашия път
установяване на това дали висока Т се дължи на пиелонефрит при бактериоза и неготови нови стерилни урини
и при липса на ехографски преглед
- взеха ни кръв да видят как е кръвната картина
- обикновена урина
ако двете са на ред - най-вероятно не е пиелонефрит

# 232
  • София, "Младост 3"
чбм
здраве, здраве и пак здраве на нашите деца
другото - струд и упоритост ще го постигнем, както и с добри приятели

# 233
  • в мъжки прегръдки
Наде, а какво е всъщност? И спадна ли трайно Т?

# 234
   Здравей Катнаден. Дано си се поуспокоила.

# 235
здравейте майчета.сега изчетох всичко по темата и реших и аз да се включа.първо честита баба марта на всички и дано децата ни да са живи и здрави.вярно казват хората че докато се роди и проблемите започват.аз имам момиченце Деси на 6 мес.другата семица би трябвало да ни оперират, имаме стеснение ж горната част на уретъра.само че току що говорих с доц.кюркчиева и каза че нямало места.предствете си колко деца има.това е много жалко.бях започнала да стягам багажа и се чудя и мая какво да взема със себе си.за условията разбрах че са ужасни, но ще търпим.ние би трябвало да сме в бокс защото е малка.а прочетох че банята била обща.как ще став атогава къпането на детето или трябва да нося и легенче за нея , освен всичко друго.незнам какще се замъкнем.а вие смелите майчета които сте издържали всичко това какво правехте там, в смисъл дали има поне телевизор за развлечение.много ви моля, пишете ми по-подробно за условията там за да се подготвя по добре .

# 236
  • София
Здравей  Petya,
аз лично съм била със синовете си в стаите за по-големи деца.Не знам как са в боксовете, но в стаите са по 4-5 деца с майки -можеш да си представиш. Това беше отдавна, но споменът е много ясен - преди 4 години. Отношението към майките беше ужасно- сутрин ни гонеха да мине визитация и ние от коридора слушахме как децата плачат. ...Но това е добрия избор на лекари с опит да помогнат на детето ти, и условията се преживяват. Ние от София ще ти помогнем, ако нещо ти трябва. Там се сприятеляваш много бързо с всички майчета и си помагате, това много помага да издържиш. Thinking

# 237
  • в мъжки прегръдки
...а прочетох че банята била обща.как ще став атогава къпането на детето или трябва да нося и легенче за нея ...

Детето няма да се къпе след операцията. С мокри кърпи ще го миеш. То ще е с катетър кажи-речи до деня преди да ви изпишат, а първите 1-2 дни и с дренаж предполагам. Трябват ти памперси (не гащи)  само за голямата работа. Няма и нужда от много долни дрехи. Първите дни ще лежи завито и може и само по памперс да е. Вземи си най-вече неща с които да го забавляваш - играчки, книжки и т.н.
Повече подробности за Пирогов да ти кажа майките лежали там.

# 238
И ние сме с висока температура. Нито кашля нито има хрема, но цял ден ми подържа 38-39 градуса. Дано е някой вирус. Преди 15 дни бъбреците бяха наред и урината беше чиста. Стискайте палци да не е пиелонефрит.

# 239
Здравейте и от мен момичета.Още преди да родя Стефани видяха на ехографа,че едното легенче е леко увеличено.Тогава Димитрова ме успокой,че това изчезва във времето след раждането.Когато Стефи стана на 1 месец я заведохме при Д-р Буева и тя също ни успокой,че от ехогр.снимка от преди раждането легенчето е намаляло на половина и каза,че всичко върви в положителна насока.Да ама не,Стефани на 40 ден започна да ми вдига температура,взехме урина и се оказа,че има е коли 10 на 4,на 5.Веднага ни изписаха Аугументин ,пихме го 8 дни и 4 дни след спирането му Стефани пак вдигна темп. и след като направихме нови изследвания се оказа,че детето е още по зле,е коли вече над 10 на 5,лоша кръвна картина и т.н.Буева веднага ни настани в болницата.Там ни биха Амикацин и сега като ни изписаха пием Цефлор.Там ми предложиха да и направят микационна снимка(не знам така ли се казва),но т.к.ми се струва много малка аз отказах и бях много грубо наругана от Д-р Маринова.
Момичета моля ви да споделите с мен всичко което смятате ,че има общо с нашия случай,много ми е притеснено ако пак вдигне темп.,ако пак и се появят бактерии ,ако има ВУР.Дали съм направила грешка като съм отказала тази снимка,дали с годините този проблем с легенчето ще изчезне.
Въобще притеснена съм.
Желая на всички вас и вашите дечица много,много здраве.

Общи условия

Активация на акаунт