Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 249
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
И ние сме с висока температура. Нито кашля нито има хрема, но цял ден ми подържа 38-39 градуса. Дано е някой вирус. Преди 15 дни бъбреците бяха наред и урината беше чиста. Стискайте палци да не е пиелонефрит.

И Калина точно преди 1 седмица беше така - само температура 2 дни и никакви други симптоми. Аз също се притесних за пиелонефрит и даже писах тук, но после започна и кашлицата и хремата и се "успокоих" /ако може така да се каже/. Вирусът е за предпочитане, но тя го изкара много тежко, даже още не е напълно здрава, хем е на антибиотик още от самото начало.

Така или иначе, ако продължава да прави бактериални инфекции, ще трябва да направите микционна цистография, тъй че може би е било по-добре още тогава това да беше станало. Щеше да си спестиш много тревоги и дори да има проблем, поне да се пристъпи към отстраняването му.

# 241
Да може би трябваше да я направя,но като се консултирах с няколко други лекари,а и самата Д-р Буева ми даде един вид избор(т.е.не беше категорично "за")всички ми казаха,че е много мъничка и аз затова отказах.Дано съм взела правилното решение.
Утре ща даваме стерилна и се моля всичко да е наред.
А и в болницата се нагледах на такива страхотии,че сега съм изпаднала в една такава депресия ,че не знам как ще се оправя.

# 242
Привет и от мен!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И СТРАШНО МНОГО УСМИВКИ! (извинявам се за закъснението!)

Ние утре пак сме по лекари с Викито. Ама ако ви кажа, че ми писна, няма да ви излъжа! Викито започна много на често да пишка (през 15 минути) по няколко капки. И докато пишка прави едни измъчени физиономии...ужас! Може и някой цистит да е направила. Пуснах и урина и не останах очарована от резултата... лека.опал. и в седимента масово левкоцити. Може всичко да е от катетъра, но този опал ме притеснява доста! Утре ще и пуснем по задълбочени изследвания. По тази причина не смея да започна да и давам и ИНФЕКТОТРИМЕТ, та в момента нищо не пие, а много ме е страх от бактерии...Знам, че ме разбирате...  Confused

# 243
благодаря ви на всички за съветите.сега се чувствам много по спокоина като знам какво точно ме очаква и как да се справя с това.
за пръж пут пиша във форум но съм очарована от голямата подкрепа на всичкки.

# 244
  • София
Там ми предложиха да и направят микационна снимка(не знам така ли се казва),но т.к.ми се струва много малка аз отказах

Микционната снимка се прави за да се види дали има рефлукс т.е. връщане на урина от пикочен мехур към бъбрека.Моят син прави такава снимка на 10 месеца и я понесе добре, но имахме категоричното мнение на д-р Буева че тази снимка е наложителна.
Когато е необходимо д-р Буева го казва много ясно и категорично. Така д-р Анадолийска искаше да правим и венозна урография, но д-р Буева ми каза че за нея на този етап не е задължителна и ние отказахме. За пояснение единия ми син е с непълни паренхимни колонки на двата бъбрека и задръжка на урина в единия.Задръжката с времето намалява и се моля да няма проблеми и да си расте здраво и весело дете. baby_neutral Grinning

# 245
  • в мъжки прегръдки
Буба, не е мъничка според мен. Много ме е яд че ние не сме разбрали за проблема на Марти веднага след като се е родил. Колкото по-дълго живее с проблема толкова по-голяма е опасността от увреждане на органите. Не знам обаче дали да не се посъветвате с друг лекар и да се опитате да направите ядрено-магнитен резонанс или венозна урография. Ние имаме лош спомен с микционната снимка и затова все си мисля че другите варианти са по-добри. Но да кажат и останалите дали е така. Успех и дано не се наложи операция.

Ели, дано  да не е нещо сериозно и да се оправи бързо детенце.

Петь, аз също съм много благодарна на форума и мамите които пишат тук. Получавам всеки ден неоценима помощ  и подкрепа.

# 246
зравйте.Отдавна чета и искам да питам кой е добър специалист и може да помогне да излекувам протеус , заради него направих спонтанен аборт

# 247
Благодаря ви момичета за съветите и коментарите.Сега ще видим каква ще е стерилната и урина.Маринова ми каза да дан и в понеделник и във вторник(не знам защо 2 дни последователно).Живот и здраве ако всичко е наред докато пием Цефаклора(1 мес)после ще ходим на преглед при Д-р Буева и дано нещата да вървят на по добре.
Да ви питам има ли смисъл да ходим по рано на ехограф и според вас нужно ли е да и пускам всяка седмица урина(това аз си го реших като бях в болницата).
А по отношение на снимката сметнах,че щом тя(Д-р Буева)не казва категорично,че трябва да се направи може и без нея.
martisun какво е станало при правенето на снимката.Аз доколкото разбрах,нямало никаква опасност за детето.

# 248
  • София, "Младост 3"
Здравейте и от мен момичета.Още преди да родя Стефани видяха на ехографа,че едното легенче е леко увеличено.Тогава Димитрова ме успокой,че това изчезва във времето след раждането.Когато Стефи стана на 1 месец я заведохме при Д-р Буева и тя също ни успокой,че от ехогр.снимка от преди раждането легенчето е намаляло на половина и каза,че всичко върви в положителна насока.Да ама не,Стефани на 40 ден започна да ми вдига температура,взехме урина и се оказа,че има е коли 10 на 4,на 5.Веднага ни изписаха Аугументин ,пихме го 8 дни и 4 дни след спирането му Стефани пак вдигна темп. и след като направихме нови изследвания се оказа,че детето е още по зле,е коли вече над 10 на 5,лоша кръвна картина и т.н.Буева веднага ни настани в болницата.Там ни биха Амикацин и сега като ни изписаха пием Цефлор.Там ми предложиха да и направят микационна снимка(не знам така ли се казва),но т.к.ми се струва много малка аз отказах и бях много грубо наругана от Д-р Маринова.
Момичета моля ви да споделите с мен всичко което смятате ,че има общо с нашия случай,много ми е притеснено ако пак вдигне темп.,ако пак и се появят бактерии ,ако има ВУР.Дали съм направила грешка като съм отказала тази снимка,дали с годините този проблем с легенчето ще изчезне.
Въобще притеснена съм.
Желая на всички вас и вашите дечица много,много здраве.

Буба, ние също сме с пренатално диагностицирана хидронефроза.
При нас също се следи от раждането от Буева.
Пускаме на 2 седмици стер. урина и всеки месец ходим на ехографски преглед.
Но ние слава богу въпреки, че Мими има почти нонстоп е.коли в количества от 10 на 3 до 10 на пета - не сме вдигали темппература и не сме правили пиелонефрит /въпреки, старах ми последния път се оказа неясно какво - Мими вдигна инцидентно Т и после нямаше нищо.../
До колкото съм говорила с Буева ще следим Мими още и ако хидронефрозата не надхвърли опр граници . няма да предприемаме нищо.
Във вторник съм при нея и подробно ще я питам до кога ще следим без снимки - защото тази постоянна бактериоза ме притеснява, независимо че не е в граници изискващи пиене на антибиотик.
А за снимките - не се предприемат защото евентуално ВЪПРЕКИ стерилността - се получава замръсяване и детето получава пиелонефрит

# 249
  • в мъжки прегръдки
martisun какво е станало при правенето на снимката.Аз доколкото разбрах,нямало никаква опасност за детето.

Ами първо го измъчиха докато сложат катетъра. После го натискаха да лежи на рентгена и го караха да се изпишка а той разбира се не поиска така че от снимката нищо не стана. След което се оказа че като са слагали катетъра са му вкарали бактерии и след няколко дни получи остър пиелонефрит с 41 градуса Т и лежахме 8 дни в болницата.

# 250
catnadeen искам да те попитам при вас легенчето намалява ли размера си или си стой постоянно едни и същи мм.Питам защото както  казах,Димитрова ме успокояваше,че то се оправя във времето след раждането.И наистина при нас се беше събрало повече от половината и дори и в болницата с инфекцията не беше променило размера си.Опитвам се да разбера дали някога това нещо ще изчезне като проблем.
Сигурно и при нас тя не настоя за снимката защото не сме надхвърлили тази опр.граница(но не съм запозната много).Днес пуснахме урината,дано резултата да е добър,не знам само дали е реална т.к.тя пие антибиотик(вярно малки количества)но все пак.
martisun наистина много неприятно преживяване сте имали.Аз също подразбрах,че не е невъзможно да вкарат бактерия и май затова на всички след това предписват антибиотик-профилактично.
Желая ви момичета здраве за нас и най вече за нашите дечица.Хубав ден

# 251
  • София, "Младост 3"
при нас стойностите са променливи
при нас е в десния бъбрек  - около 0.83 се роди
после маалко спадна напр 0.78
после задържа
после увеличи до първоначални размери
миналия път беше около 0.6 - доста намалено
но тогава почти месец детето бе със стерилна урина и бе пило антибиотик /защото в болницата да ми докажат, че детето няма проблеми изтеглиха урина директно от пик мехур - и това наложи пиене на антибиотик - бисептол/

сега ще пиша утре как сме - но при тая бактериоза очаквам да не са най-прекрасни резултатите
но до 1 - като ст-ст знам че нещата са сравнително под контрол

# 252
Здравейте момичета
Най-накрая сме си вкъщи, след 3 седмици престой в Пирогов.
При нас всичко мина успешно, далеч по-леко от това, което си мислех, че ни предстои. Условията в Пирогов не са чак толкова лоши, всичко е приемливо. Още повече, че бебчетата са в самостоятелни боксове. Не мога да се оплача и от персонала. При нас всичко беше наред, имам предвид грижите за Влади, слагането на абокатите не беше изпитание за нас. Относно операцията, д-р Момчилов ни каза, че бъбрека ще се възстанови напълно и самата операция е била доста по-лека от това, което се е виждало на снимките. Разбира се ще имаме контролни прегледи и проследяване, но аз самата се чувствам много спокойна и обнадеждена, че всичко в бъдеще ще бъде наред.
Тук е момента да благодаря на Ivetunka
Иве, хиляди благодарности, че беше с мен преди и по време на операцията. Благодаря ти, че ми помагаше по време на бремеността, когато разбрах, че бъдещото бебче ще има проблеми, благодаря ти и че след това беше с мен и ми помагаше по всякакъв начин. Страхотен човек си.

# 253
На двете ми деца са правили микционна цистография, но и на двете бяха изписали антибиотик през време на снимката (започнат 1-2 дена преди деня), точно за да не се получи инфекция от катетъра.

# 254
krassymam, добре сте си дошли в къщи!  Hug
Много се радвам, че всичко вече е минало и то успешно! От тук нататък желая на теб и малкото сладурче много ЗДРАВЕ, страшно много усмивки, и само хубави новини от контролните прегледи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт