Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 406
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Кейт,
Писала си ми на лично, но ти е пълна кутията и не мога да ти отговоря.
Изпразних я

# 151
Привет момичета, включвам се с едно питане. Възможно ли е, когато настане време за подновяваване на Золадекс протокола, вместо да вися и да ме навикват в КОЦ-а, да си ида на частно на гинеколог, ехограф и да си пусна туморните маркери и другите кръвни изследвания, и да занеса всичките тия неща на комисията? В смисъл, почвам да се напрягам един месец предварително- искам да избегна това напрежение. Ето, усещам веднага един херпес как ми се заражда на долната джука!
Бъдете здрави ❤️

# 152
  • Добрич
Момичета, пак аз
Вчера се чух с д-р Йорданов за съвет за хирург и той е на мнение, че трябва да е със сентинелна биопсия, за да не премахват излишно лв.
Като доктор ми препоръча единствено д-р Вълкан Иванов. Моля ви, ако има оперирали се при него да споделят как става. Първо трябва до отида до Варна на преглед, а после за опероция ли?
Йорданов сподели, че деня преди операцията в София ми инжектират вещество, правят ми пет скенер само на мишница и на другия ден операцията е във Варна. Така ли е?
Отделно сряда имам час при Гаврилов, но с това вадене на здрави лв се притеснявам.
Отделно топчето ме наболва след биопсията и вече се чудя дали не си въобразявам
Извинете за дългия пост Heart

Д-р Вълкан Иванов преглежда в Сити Клиник във Варна, но оперира в клиника Темелков (пак във Варна), която няма договор с НЗОК.

# 153
Дами, пак съм аз. Първо искам да благодаря, че ми отговаряте на въпросите. Мама вече започва лечение, ще бъде на хормонална терапия и прицелна, на 12- ти отиваме за хапчета. А на 11- ти сме на консултация с лъчетерапевт заради метастазата в гръбначния стълб. Казаха ни, че понеже е на хапчета, не се полага болничен. Понеже ние избрахме да се лекува в София вместо  Стара Загора и сега незнам какво правим за деня, в който трябва да идва за хапчета. Казаха, че ще е един път месечно, но ноември ще ходи на сцинография. Сега ще ползва отпуск, но като свърши отпуската не знам какво да правим. Ако някой е в подобна ситуация, моля за съвети какво да правим

# 154
  • Добрич
Pliq, личният лекар може да ѝ даде болничен за дните, в които се налага. Дали ще напише основната диагноза или нещо друго, той ще реши. Мисля, че едва ли ще откаже, ако изговорите нещата с него предварително. Направете го още сега, просто за да спести отпуска.

# 155
Благодаря много! Да, ще говоря с личната лекарка, да я попитам. Да се надяваме, че ще се съгласи.

# 156
Момичета, ще съм много благодарна за съвет, препоръки, мнения, кураж - всичко.
Съвсем в началото на този път съм.
Отидох на момолог заради болка, която се оказа, че не е свързана с гърдата.
На ехографския преглед обаче се установи, че имам образувание, най-вероятно канцером.
Отидох на момография, която не хвана нищо, заради плътността на гърдите. Там направиха още една ехография и потвърдиха заключението на първия мамограф.
Не мога да направя ЯРМ веднага, защото ми остават 8 дни до цикъла.
Първият мамолог, на когото имам страхотно доверие,  не харесва биопсията и ми препоръчва директно под ножа.
Вторият мамолог от днес в Ракова, на когото обаче нямам доверие, препоръчва биопсия с режеща игла и УЗ, което предполагам е равно на кор биопсия.
Истината е, че след всичко, което изчетох от предишни теми, си давам сметка колко е важно кой ще ти е хирургът и кои ще са предварителните изследвания.
Така, че всякаква насока ще ми е от супер полза.

# 157
  • Добрич
Lyalya, направи си  кор биопсия, ЯМР и после според резултатите. Това е съвременната методология за лечение на рака. Това се прави по света и някъде у нас. На повечето места у нас са още в миналия век...
Избери си кой ще ти прави кор биопсията и ЯМР, за да си спокойна, че докторите са добри и всичко се случва по най-добрия възможен начин.
Докато не излезе хистологията все още има надежда за доброкачествено образувание.

Ако напишеш за кой район и кои лекари, момичетата може да дадат препоръки и мнения.

Всички болести се лекуват първо в главата, така че тръгваш по пътя на победата.

# 158
Lyalya, направи си  кор биопсия, ЯМР и после според резултатите. Това е съвременната методология за лечение на рака. Това се прави по света и някъде у нас. На повечето места у нас са още в миналия век...
Избери си кой ще ти прави кор биопсията и ЯМР, за да си спокойна, че докторите са добри и всичко се случва по най-добрия възможен начин.
Докато не излезе хистологията все още има надежда за доброкачествено образувание.

Ако напишеш за кой район и кои лекари, момичетата може да дадат препоръки и мнения.

Всички болести се лекуват първо в главата, така че тръгваш по пътя на победата.
Много ти благодаря за куража. Опивам се да съм с главата си в момента, за да взимам правилните решения.
Вела,  именно твоята история ме замисли да поставя под съмнение преценката на иначе прекрасния ми мамолог.
От София  съм.
Ако бях от Варна веднага щях да се насоча към Вълкан Иванов за кор биопсия. Дали имате идея за някой свестен в София?
За ЯМР при Йорданов в Сити вече съм напълно сигурна, че ще направя, но като гледам ще е след около 15 дни.
Въпросът е какво да правя междувременно.

# 159
  • Добрич
Lyalya, сами си избираме пътя и трябва да внимаваме.

Бързината на действието не е най-важният фактор. Благодарна съм, че макар да имах прегледи при доктори, от които не съм във възторг, все пак успях да посетя добри специслисти и да получа най-адекватното за мен лечение.

Имах записани часове за болничен прием при двама доктори, които после отказах, защото се доверих на преценката на д-р Вълкан Иванов. Така си спестих няколко операции една след друга.

Водещ онколог за България ми назначи неоадювантна химиотерапия. След всичко прочетено ми беше ясно, че за моя вид карцином, химиотерапия  не се прави в Европа и САЩ. Посетих втори онколог. След това трети, а именно доц Консулова. Тя каза, че химиотерапията не само, че няма да ми помогне, но и ще ми навреди, защото ще забави във времето адекватното за мен лечение (мастектомия).
В епикризата ми за мастектомията пише "изришно отказала неоадювантна химиотерапия". Онкологът от диспансера  сега се учуди, че ми е предписана такава и пита кой ми я е назначил...

Затова, когато някой попита винаги съветвам за кор биопсия, хистология и образна диагностика, защото ми е пределно ясно, че правилно поставената диагноза е първата важна стъпка  за адекватно лечение.

Сякаш момичетата бяха писали, че д-р Виктор Йорданов освен, че разчита ЯМР, прави и корбиопсия. Дано се включат.

Благодарна съм много на дамите от темата за всичко, което споделят: информация, линкове, мнения  емпирично познание! Научих много тук.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 00:02 от Вела

# 160
Момичета, пак аз
Вчера се чух с д-р Йорданов за съвет за хирург и той е на мнение, че трябва да е със сентинелна биопсия, за да не премахват излишно лв.
Като доктор ми препоръча единствено д-р Вълкан Иванов. Моля ви, ако има оперирали се при него да споделят как става. Първо трябва до отида до Варна на преглед, а после за опероция ли?
Йорданов сподели, че деня преди операцията в София ми инжектират вещество, правят ми пет скенер само на мишница и на другия ден операцията е във Варна. Така ли е?
Отделно сряда имам час при Гаврилов, но с това вадене на здрави лв се притеснявам.
Отделно топчето ме наболва след биопсията и вече се чудя дали не си въобразявам
Извинете за дългия пост Heart

Здравейте, момичета! Привет, Кейти! Преди месец се оперирах при доктор Вълкан Иванов, много е внимателен, с личен подход към всеки пациент и съм му много благодарна! Д-р Куцаров, на когото имам пълно доверие, ми откри едно приятелче, около 4мм, направи ми тънкоиглена биопсия под ехографски контрол, оказа се, че е злокачествено след хистологията и ме насочи при д-р В. Иванов. Аз съм от Варна, с  д-р Вълкан Иванов човек усеща доверие и загриженост, казах си това е моят хирург . Въз основа на образните и хистологичните изследвания ми обясни вариантите, които стоят пред мен, като единият от тях бе   инжектиране на контрастно вещество в София при д-р Йорданов, също изключителен специалист, но в последствие прецени друг подход и ми спести пътуването , не че нямаше да отида, ако ми бе казал Simple Smile Ако д-р Йорданов е преценил, че си за операция, както прецени моят образен диагностик за мен,  и ако му имаш доверие, то се усеща какво трябва да направиш...  Хубавото е, че когато работят в екип най-добрите ни специалисти взимат най-правилните индивидуални решения за всеки конкретен пациент. Поне при мен нещата се случваха екипно, и бях спокойна, че съм в сигурни ръце. Слава на Бога и на зоркия поглед на д-р Куцаров, че откри мъничето, което можеше да ми докара сериозни проблеми в бъдеще. Затова е хубаво да се ходи редовно на прегледи, че той рака попринцип нали не боли, а тихо-тихо става част от нас докато се усетим.  Сега ще съм на хормони и на лъче, но и на мен ми е още ново, и не си мислете, че не бошуват множество въпроси.. но търся отговорите, питам, и аз като вас..., имам доверие на моите лекари и дай Боже да не се появява отново, че искам да остарея и да гледам внуци и правнуци Simple Smile Нека Бог е с вас!
Ps: Искрено се надявам скоро доктор Иванов да има възможност да оперира и по здравна каса, защото така до него ще могат да достъпват повече нуждаещи се за оперативно лечение, които иначе не биха могли да си позволят!

# 161
  • София
Lyalya, преди около два месеца момичетата тук насочиха дъщеря ми към д-р Вълкан Иванов, за което съм им безкрайно благодарна, особено на MollyHeart, тя си знае. И ние сме от София, но пътувахме два пъти до Варна. Страхотен, страхотен лекар е д-р Вълкан Иванов. Той ни насочи за ЯМР, след което и за кор биопсия при д-р Виктор Йорданов /така че той прави със сигурност такава, работи и в събота, при нас стана веднага, в петък се обадихме за час, на следвашия ден бяхме на биопсия/. Д-р Вълкан Иванов ни насочи за хистология при д-р Факирова във ВМА, тел. й го има в страницата на болницата. Така че в събота си взехме материала от биопсията, въобще не е оставал в Сити и в понеделник ги занесохме на д-р Факирова. Всичко стана много бързо.
Успех ти желая от сърце!

# 162
Lyalya, д-р Йорданов ми прави моята кор биопсия. Препоръчвам с две ръце. Страхотен и като специалист и като човек. Клед като излезе резултата се чуваме няколко пъти, дава ми насоки за хирург.  Аз моята я оставих да я изследват там. Чакам сега второ мнение от д-р Факирова.

# 163
O. Basilicum, Вела, много благодаря за препоръките. Страхотни сте.
Благодарение на вас мисля, че вече ми се начертава план за действие в главата.
Един организационен въпрос: някоя от следващите стъпки минава ли през каса, тоест трябва ли направление от личния лекар?
ЯМР ясно, че е платено. Предполагам кор биопсията в Сити също.
За резултатите после и онколога се чудя.
Т.е. кога трябва да въвлека и личния лекар, как и защо?
Извинявайте за многото въпроси, предполагам, че ще идвам с нови и нови Simple Smile

# 164
  • Добрич
Lyalya, когато се избере онколог се взема направление от личния лекар.

Пролетта ЯМР с контраст при д-р Виктор Йорданов беше 639 лв.

Кор биопсията в Сити Клиник Варна при д-р Вълкан Иванов беше 280 лв. В София може процедурата да има друга цена.

Имунохистологията е с най-ниска цена във ВМА (при д-р Факирова), 100-120 лв. (В някои болници е 300-500 и нагоре).

Тези цени бяха пролетта.

За изброените процедури по-трудно се взема направление... Ако успееш да получиш такова (предполагам, че от хирург), може да спестиш някои разходи.

По телефона винаги са ми казвали цената, когато попитам.

Кор биопсията може да се направи и преди цикъла. И без това после за хистологията се чака. Тъкмо ще ти е свършило за ЯМР.

Успех!

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 13:59 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт