Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 491
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • ПЛОВДИВ
Opossum, много благодаря за палците. Дано всичко да минава бързо и без проблемно, че така съм уморена, че едвам издържам. Днес осъзнах, че и при белгйиците лекари има добри. Толкова усмихната и предрасположена онколошка се срещнах днес, че загубих ума и дума, че и си забравих въпросите, но утре пак ще е видя преди ЛТ да ми сложи Золадекса, нищо общо с първата.
Какво Ви е мнението за Абемациклипа, че ще трябва да го почвам след ЛТ?

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 00:46 от Мадам Фрапина

# 376
Привет момичета-кокичета Simple Smile Само хубави неща да са около вас и всичко да се нарежда и подрежда! Сещам се на прегледа преди операцията, явно съм била доста объркана и разсеяна, притеснена, че чак ми става смешно сега, като се присетя пак, та говорим си и доктора ме пита "Имате ли рачета в семейството?" и аз без много да го мисля, отговарям "Да, имаме, свекър и свекърва ми са раци, синът ми е рак, за други не се сещам" , а той ме гледа леко недоумяващо какви му ги говоря и стана много смешно Simple Smile , но както и да е...  Та всичко ще се нареди де, това ми беше мисълта, с най-сърдечни пожелания за бързо възстановяванане, че идва Нова година и после "Пазарджик", ако се сещате за бързия влак от София за Пловдив през кои гари ще мине, стар хумор, на Шкумбата ако се не лъжа, от едно време Simple Smile))
Днес ми беше 3-та ЛТ, опитвам се да засека май някъде около 10мин ме облъчват. На 2-рия ден още се почувствах доста кофти, може и от друго да е, но беше ми лошо, уморена много, усещах метален вкус, абе маже и да е самовнушение,  но е факт, че като се прибрах от лъчето и се сгуших и спах два часа, ужасно ми беше - да, не бях закусвала, а и точно преди ЛТ изпуших една цигара. Днес обаче закусих преди да отида и  като цяло се чувствах по-добре през деня. Вероятно си внушавам. Предстоят ми към 28  ЛТ и за това вчера се постреснах какво ли ме чака, уж всички казват, че леко се минава, та ще я видя и тая работа Simple Smile
Имате ли лични в ечатления, зачела съм се за термоизследванията, които прилага  доктор Маринов, ще сложа линк, ако на някой му е интересно:
https://termo.web.bg/
И за мнение, имате ли впечатления, безобидно ли е да се регистрира човек към Българск.дружество за борба с рак на гърдата, че като чета колко са всеобхватни общите условия и декларацията и леко се поспрях преди да си изтегля и приложението, дадоха ми брошурка сега през октомври в кампанийния месец, и получих може да се каже първата си топла прегръдка от напълно непозната жена:
https://bbca.bg/

Лека нощ за сега, пожелавам ви приятни сънища, то и аз ще се опитам да поспя Simple Smile

# 377
Превет и от мен Blush
Мина една седмица от моята операция и под мишницата ми е страшно дискомфортно, сякаш прежулено. Първо мислех, че е от лепенките, но вчера като дигнах ръката и видях, че има нещо като жила, изпъкнала е. Дали е нормално?
Кога трябва да започвам гимнастика за ръката?
Резултата още го чакам, чуствам се добре. Ходя по половин ден в офиса, вчера даже една содена питка направих Grinning

# 378
Превет и от мен Blush
Мина една седмица от моята операция и под мишницата ми е страшно дискомфортно, сякаш прежулено. Първо мислех, че е от лепенките, но вчера като дигнах ръката и видях, че има нещо като жила, изпъкнала е. Дали е нормално?
Кога трябва да започвам гимнастика за ръката?
Резултата още го чакам, чуствам се добре. Ходя по половин ден в офиса, вчера даже една содена питка направих Grinning
Момичета,успех и добри резултати на всички❤️
Keit нормално е ,и при мен е така,седи все едно е скъсена жилата,но мисля,че ще се опрви по натам.

# 379
Гимнастиката я почвай веднага. Колкото по-рано, толкова по-добре. В началото може и по-малко повторения на упражненията, всеки път увеличавай. Наистина може и да ти е трудно, но после ще се чувстваш по-добре. Наистина помагат тези упражнения.
Аз доста време чувствах болка, дискомфорт и имах подуване подмишницата. Даже там много повече, отколкото на мястото на извадения тумор. Но дали е нормално твоето, не мога да кажа. Обади се на хирурга и той ще ти обясни най-добре. По принцип аз се притеснявам да се обаждам на лекарите, но всъщност част от работата им е да общуват с пациентите, така че ти не бъди като мен. Wink

# 380
  • София
Във ВМА преди 6-7 години показваха и настояваха да се правят упражнения още от 3 ден след операцията.

# 381
  • София
Замислих се и аз за растежния хормон. В Надежда май го слагат вече на всички независимо от показателите. Превантивно. Не знам дали е добре така, но на третия ден след вливката ми го бият на мен. На Опосум чета на втория – как решават дали на втория или третия не знам. Аз на следващия ден след него, т.е. 4ти след вливката започвам да усещам леко гадене, което туширам със спрайт (една посестрима по съдба ми каза и добре ми действа), усещам умора и започват да ме въртят кокалите все едно ще се разваля времето. На 5 имам само лека умора, на 6я нищо и на 7я почват пак костите да ме болят на краката и кръста, но вече тези стрелкащите болки, за които пише и Опосум. Тогава не се правя на герой и пия един нурофен, с който ми минава и на 8 ден вече няма нищо. И понеже болките в костите са различни аз реших, че тези на 4 ден са ми от растежния хормон, а на 7 от химията. Ама дали е така идея си нямам .
За една вливка АСАТ и АЛАТ се качиха почти на горна граница, хемоглобина от 151 падна на 128. Питах онколожката дали да пия нещо, но тя каза"нищо". Само хубаво червено вино Simple Smile И аз като изпълнителен пациент пия по половин чашка отвреме на време. И продължавам по няколко пъти седмично да пия сокът с цвеклото. Да видим този път как ще са показателите.
А за апетита – лелелеее мога слон да изям. Нямам апетит само първите 4-5 дни. После ела да видиш какво става - като термит съм. Между първата и втората качих 1 кг. Сега сигурно пак ще е така. Хората слабеят аз дебелея от химия. Луда работа.
Това за липсата на чувствителност в гърдата хич не ми харесва ама явно така ще е и няма какво да направя.

# 382
Момичета, гимнастика трябва почти веднага да се започне и да не се спира. Повече от година след операциите ми, не направя ли гимнастика за 10-на минути сутрин, после лошо става. Понякога пропускам, естествено, и бързо оттича ръката при мен. Изпъкнала като жила и аз имах повече от половин година - показвах я на хирург, онколог, но не се впечатлиха особено, слава Богу! Simple Smile))  Мазах с разни съдържащи хепарин кремове и с времето като че ли се прибра, но не изчезна напълно. 

# 383
На мен в Надежда ми казаха, че растежният фактор се слага до 72 часа след вливка. Слагаха ми го до 24 часа след това всеки път, като си мислех, че е защото вливките ми бяха на 2 седмици. Не съм имала никакви странични ефекти от инжекциите, явно съм била късметлийка. По отношение на показателите, имах лек проблем само с хемоглобина, който по принцип ми е по-нисък. По съвет на проф. Щерев наблягах на черен дроб, основно свински, и червено месо и нещата се нормализираха. По време на химия е нормално АСАТ и АЛАТ да се повишат. Моите се качиха в пиковите моменти до около 2 пъти над нормата, но след това бързо се нормализираха
Като чета коментарите на новите момичета, искам да ви кажа на всичките, че и това ще мине, при това по-бързо, отколкото сте предполагали. Опосум, Кейт, Ренджи минаха ви операциите, канализираха се нещата и вървят. Стискам палци на всички за лека химия. След това животът е още по-хубав и сладък и ви очаква.

# 384
Нищо не  ми показаха за гимнастика. В youtube ли да видя или физиотерапевт?
И при мен  сякаш е скъсена жилата и имам усещане, че ще се скъса.
Другата седмица се надявам да е готов резултата и като се видя с д-р Иванов да ми покаже какво да правя.
За онколог съм се насочила към проф.Щерев, за лъчето д-р Иванов ви препоръча Недев в Сити, че съм била с импланти и той имал опит.

# 385
  • Русе
Кейт, в първият пост има упражнения. И аз бях така. Не се скъса, разтегли се, но упражнения и до ден днешен.

# 386
Привет на всички. Биопсията показа карцином.. В шок съм, от тук нататък какво да правя незнам…

# 387
  • София
Оттук нататък започва битката с гадината, докато и се смачка главата. Нормално е да си в шок, няма човек, който като чуе тази диагноза да не изпадне в ступор, но след първоначалният шок трябва да се отърсиш и да систематизираш нещата. Искрено съжалявам, че и ти се присъединяваш към групата.
Съобразно биопсията онкокомисията, към която ще пратят резултатът ще ти назначи лечение. Химио, лъче, операция. Може да имаш предоперативна химия, за да се намали размерът и после операция, но може и да нямаш и направо да отидеш на операция. Сега е важно да си намериш онколог и с него да начертаете план за действие. Доколкото си спомням ти май прави биопсията в Токуда? Ели_дечкин там се следи, така че може да си останеш там и да си следваш пътя.
Само няма да се предаваш. И това ще мине! Прегръдки!

# 388
  • Русе
Бебо, нареви се, на тръшкай се, но после се вземай в ръце и започвай войната. Болници дал Господ, все някъде там ще намериш твоята, ще минеш лечението и после ще си живееш живота. Сега е трудното, обещавам, че после ще стае по-леко. Такава ни е била съдбата. Примиряваш се, казваш си, че няма да се дадеш и бой!

Пусни тук хистология да поврачуваме на нея и да предположим какво ще е лечението.

# 389
Хистологията чак след седмица щяла да излезе, записах час за др Арабаджиев за 21.11, по- рано няма. Не знам как ще се справя с толкова чакане и неизвестни…

Общи условия

Активация на акаунт