Подготовка за малкия човек - тема 24

• 55 438
  • 884
  •   1
Отговори
# 105
  • София, България
Гледах няколко видеа, в които показват почистване на очи, уши, интимни части с марли и физиологичен разтвор. Има ли нещо специфично, което се има предвид или са най-обикновени?

Like Smoke в ушите със сигурност не се бърка. Аз и в носа не бих бъркала, освен ако не е съвсем навън някое засъхнало от млякото.
Иначе клечките за уши се взимат от тези с ограничител.
За нослето се взима физ.разтвор на дозички и се капва по малко Simple Smile ушите само отвън с марля се минават с пръст, без да се бърка навътре.

# 106
Здравейте, някой има ли това гнездо за новородено и може ли да сподели мнение?

Подариха ни го и се оказа добро попадение! Бебка спи в хола в гнездото си доста добре. Единствено е малко по-пипкаво свалянето и слагането на калъфчето, за да се изпере преди първата употреба.

Относно козметиката и ние заложихме на Хипп, пък ако има проблем, ще сменим с някоя аптечна марка. Този линимент на мустела как се ползва? При напишкан памперс само или? Въобще след пишкане миете ли бебето или само след акане?

Чудя се за някоя ергономична раница за новородено (на 20 дена), но май е по-добре да се почнат чак след 3 месец. Някой има ли идея дали има подходящ вариант? Слинговете се препоръчват и при новородени, но ме е страх, че няма да се оправя с връзването.

# 107
  • София, България
Има - ние взехме Hoppediz Primeo за след първите 2-3 седмици. В началото вкъщи мисля да връзван със слинг Simple Smile
Ergobaby Embrace също е раница за малки бебета, много предпочитана сред майките Simple Smile

# 108
Rosselyn, аз използвам линимент за всяко почистване след смяна на памперса с изключение, когато го мия.
Първо почиствам с мокра кърпичка, след това слагам от него на памуче като първо минавам пишата и след това дупето, никога наобратно. Когато сме навън и се е наакал, нямам друга опция, та и тогава си влиза в употреба. Използвам го още от болницата. Не си представям само с мокра кърпа да  почиствам, винаги имам усещането, че не е достатъчно. От всички козметични неща, които изкупих, определям това като най-смисленото. Може да има и на други марки еквиваленти, но не съм запозната. 😊

# 109
А не е ли по-добре да се измие направо, когато е вкъщи? Или прекалено често миене унищожава кожната бариера и прави кожата чувствителна?

# 110
А не е ли по-добре да се измие направо, когато е вкъщи? Или прекалено често миене унищожава кожната бариера и прави кожата чувствителна?

Аз не го правя, това означава да мия детето по 7-8 пъти, което не ми се струва окей за кожата, но знам и за жени, които го правят и децата им нямат проблеми с кожата от прекаленото миене. Честно казано след година-две така или иначе то няма да се къпе на всяко пишане в ясла/детска градина и не смятам, че е необходимо, но както за повечето неща - всеки с различно мнение. 😅

# 111
  • София
Ние като съвсем бебе го миехме под течаща вода и беше по-добре, никакво подсичане нямаше за разлика от някои кърпички. Кърпичките зачервяваха (взимали сме всякакви, включително и тези 99% вода). Използвахме в краен случай навън, но и там не сме стояли толкова дълго, че да се налага постоянно смяна на памперси. Плюс е и намален разход, по-малко боклук и т.н.
Вече като стана по-голям почнаха да му понасят повечето мокри кърпи и почнахме повече тогава, но пак измиване под душ/чешма ни беше най-чисто като вариант (после с гърнето тоалетна хартия и само при акане мокра кърпа).

# 112
Аз за себе си за момента ползвам продукти за тялои душ гелове на Wooden Spoon + маслото им за стрии и много ми харесват. Планирам и на бебето да взема козметика на Alteya и Wooden Spoon.

# 113
Ние ползваме до ден днешен ергобейби ембрейс.  Сега бебето е на 8м и 8 дена, имаме го от около ... 15тия/20 ден.
Аз започнах да мия дупето когато... "порциите" станаха по големи. Когато бебето е новородено то и акито е едно такова съвсем мъничко. Освен разбира се ако не е ... обилно🙈
В яслата ползват линимент и винаги е чистичък и със здрава кожа. (От 6тия месец е на ясла).
Ако искате детайлна информация за чистотата на съставките - има един ап INCI beauty мисля че беше - много готино показва колко много или съответно малко вредни съставки има. Аз го инсталирах едва след лато купих комплект на една местна марка, която за мое щастие ае оказа в най-горната зелена граница и си ги ползваме от раждането до сега.

# 114
  • Германия
На Weleda ползвах и с двете деца крема им за подсичане, доволна бях. От другите им продукти май нищо не съм взимала…

# 115
  • до най-прекрасния мъж
До година, година и малко миех с Мустела Стелатопия, поради суха кожа. Пробвахме Хип и Лупилу, но не се оказа нашето. Мажех с Мустела Стелатопия, но мирише отвратително и като го изхабихме, минахме на А Дерма Екзомега Емолиент.
След годинката минахме на Микса Бейби измивен гел и не мажа тялото с нищо. Кожата й е хубава и няма нужда. А аз съм на принципа - колкото по-малко химия, толкова по-добре и ползвам само необходимото.
Дупето бърша с кърпи на Бебо, мия, ако е много наакана. Първите месеци миех след всяко ако, но после натежа и нямаше как сама. Линимент не съм ползвала, много майки го хвалят.
Крем за подсичане ползвам Судо вечер преди сън, а през деня мажех с Бочко, но вече я мажа през деня само ако се подсече. Судо слагам вечер все още, защото е още с памперс и сутрин е доста напишкан. Но много мъничко мажа, колкото да има лек филм.

# 116
Мами, какви шишета взехте? Стъклените са рискови, нали? Пластмасови ще взема. Ама какви? Коя марка най-вече ме интересува и колко мл?
И другото - резервните биберони как да разбера дали са съвместими с шишетата, които съм избрала? 😃

# 117
Стъклените защо да са рискови? Аз на тях съм се спряла и сега все едно ме лисна някой със студена вода 🤣  пластмасовите мен ме притеснява като се изваряват/ стерилизират че ще се отделят разни вещества, които надали са много полезни. Знам, че за шишета използват различна пластмаса, която не съдържа вредни и токсични компоненти, но някак нямам много вяра на това което се внася в България като качество. Майка ми ми е казвала, че на мен са ми давали мляко от стъклено шише от лимонада 🤣 но те поради финансови причини, не заради налудни конспиративни идеи като моите 😅

# 118
Аз също ще съм със стъклени шишета.
Първо пластмасовите страшно много се драскат и отделно се оцветяват.
Пластмасови бих взела на по-късен етап когато само държи шишето, защото е по-леко, иначе не виждам причина стъклените да са рискови...

# 119
Вземете си 1-2 шишета пробно, не се запасявайте с комплекти.
Ще дам личен пример: купих филипс авент 3.0, уж най-доброто и тн имитиращо сучене (не пуска мляко без бебето да дръпне). Роди се 2.6кг и нямаше сили, съответно сменях с на Нук каучукови. Едва след първия месец можех да ги редувам и с първите, които бях купила. Ако кърмите съвсем ще се обезсмисли покупката на комплект.
Използвала съм и стъклено и пластмасово - на мен лично ми е по-лесно с пластмасовото. За новородени може и от двете, но за вече по-пораснало бебе на 4-5м+ има риск да хвърля шишето и то просто да се счупи.
Относно бибероните - на всеки си пише за кои шишета и коя серия са съвместими.
Аз стерилизирам със стерилизатора на Филипс, няма поражение по шишетата. Каучуковият биберон по-лесно се захабява от силиконовия и изисква по-честа смяна, предимството е, че е доста мек и е подходящ за бебета с по-ниско тегло, за да не губят твърде много енергия с всяко хранене.

Общи условия

Активация на акаунт