Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 181
  • 884
  •   2
Отговори
# 195
Имате ли представа дали бейби вак става за вертикална прахосмукачка?

# 196
Имате ли представа дали бейби вак става за вертикална прахосмукачка?
Присъединявам се към въпроса, но и за Носко….
Имаме Бош прахосмукачка вертикална.

# 197
  • София/Севлиево
На нашата не става(Шаоми е).

# 198
Пак съм аз с тъпите си въпроси 😂
Има ли джаджа, с която да проверявам млякото/водата на колко градуса е стоплена? Трябва да е 37 градуса, нали? Това навън как се постига? Термос е ясно, ама как да знам, че е 37, а не 40 или 32 градуса, например. 😂
Респективно въпросът ми е и за пюретата... Колко градуса трябва да са и това навън как се постига нямам ни най малка идея..?

# 199
  • София/Севлиево
Пюрета почти никога не съм топлила -давах основно на стайна температура.Навън почти не съм хранила с АМ,но вкъщи го приготвям с машинката на Томи Типи или с каната за чай, която показва колко градуса е водата вътре в нея.

# 200
  • София
Проверяваш на ръката си колко е топло, това някой да темперира градуси не съм чувала. В един момент даже си със стайна температура вода пиеше АМ навън(след 3я месец). Колко по малко специални навици изграждаш, толкова по-лесно за теб.

# 201
  • София, България
Изобщо ме съм се и замисляла да проверявам градусите до точност, но ако държиш, има безконтактни термометри. Нашият например на Микролайф може да мери н чело, стайна температура, а може и на млякото Simple Smile

# 202
  • София
И аз никога не съм мерила градуси. Звучи ми затормозяващо Grinning Гледах да се усеща топло на ръката и да е с приятна за пиене температура. Нашият безконтактен на Микролайф също може да мери температура на предмети, но никога не съм го тествала.

# 203
Ох аз ли съм единственото куку,проверявам температурата на всичко. Имам термометър за водата и отделно си купих от Вис Виталис термометър за храна Reer,с него правя АМ, за в бъдеще ще го ползвам и за пюретата. Отделно си купихме и безконтактен термометър Quico,който измервa температурата освен на хора и на предмети. Просто ми е много трудно да преценя. Дни след като ни изписаха не мерих температурата на водата за АМ и ту не ми се разтваряше добре, ту го правех по-топло от колкото трябва да е. Аз лично се улесних с измерването. Може би един ден,когато имам второ няма да гоня непрекъснато перфектната температура 😁

# 204
Има и термоси, които изписват температурата на  водата.

# 205
Аз в началото мерих с термометър за храна, впоследствие с пипане започнах да установявам температурата, така и продължавам. Придобива се тренинг. 😊
Ако пък случайно съм приготвила АМ малко по-рано и то леко е изстинало в рамките на 10-15 мин., го слагам в нагревател за АМ и пюрета на Lorelli и там за 6-10 мин. постига желаната температура.

# 206
За Т на водата първия месец ползвахме, защото къпехме с кофа и поливане докато падна пъпа . Водата на чешмата ни е малко непостоянна и така ни беше по-комфортно. Топваш лакът 2-3 пъти в кофата и схващаш колко трябва да е за скоростно миене на дупе Simple Smile

Когато се преместихме под душа с ваничката нямаше нужда вече - там сме с термостат, нагласен на 37 градуса. И добре че, защото на мен водата винаги ми се струваше студена (а аз не се къпя с гореща вода), пък тя си беше добре Simple Smile

Не съм давала пюрета, но ако давах може би щях да ги притоплям с уреда за стеризлиране и топлене. Парчетата често ѝ ги давах директно от хладилника, за да си охлажда венците Simple Smile

# 207
Здравейте, момичета. На каква марка стерилизатори сте се спряли? И има ли нужда да е с функция изсушаване? Разглеждам моделите на Philips Avent. И още нещо, какво ви е мнението за този Хигиенен кош за памперси ? 🙂
Благодаря!

# 208
Имам на филипс без опция сушене, няма никакъв проблем,че има някакви капчици, още повече ,че слагам изворна вода в стерлизатора. Вземете го на промоция, а не на редовна цена. 😊
Хигиенният кош за памперси по мое лично мнение е излишна покупка, но нашият кош за боклук е на терасата и никога не сме имали миризми у дома.

# 209
  • София
Нашият стерилизатор е на Cangaroo. Най-обикновен, няма опция за сушене, доста бюджетен. Ползвах го само 3м и после беше прибран, та не видях нужда от нещо по-специално като опции.
Хигиенен кош - малко джиджана глезотийка е. Аз не бих си я купила, ако някой подари ще ползвам. Иначе и касети все ще трябва да се купуват, а в началото ще вървят мноооого торбички при смяна на средно 10тина памперса дневно. Ние ползвахме едни торбички малки и връзвахме памперса и не е миришело, но и сме хвърляли боклук поне по 2 пъти поне дневно, защото се препълваше торбата. Може и на тераса да стои един кош само за това и няма да мирише (така е при едните баба и дядо).

Общи условия

Активация на акаунт