Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 186
  • 884
  •   1
Отговори
# 210
Ние купихме Филипс Авент стерилизатор с опция сушене, беше намален с 25% и общо взето излизаше на цената на обикновения. Много съм доволна за мен лично е голямо удобство. Относно коша за памперси и за мен е безсмислена покупка.

# 211
За стерилизатор взехме този на Kikka boo с опция сушене. А за хигиенния кош за памперси - и него взехме 🤣 с 5 резервни пълнителни с пликове, но го взехме от olx и излезе 70лв общо.

# 212
Ние взехме стерилизатор Cangaroo 3 в 1 за 30 лева от ОЛХ, идеално ми се вижда, особено като е лично предаване😃
Кошът и на мен ми е безсмилен, а този в бг сайтовете е много по-скъп от ЕС.

# 213
Опция сушене не ми е липсвала. Ползвах най-обикновен на cangaroo, но много малко, тъй като беше на кърма и реално пусках само колекторите за кърма, докато събирах. Има-няма месец и нещо.

Коша, писала съм някъде назад, за нас не мога да кажа, че е мега топ покупка, но си го ползваме и това, че не се разхождам до коша и не се чудя къде да оставя памперса докато преобувам си беше удобство. Има как да се поръча безплатно от Амазон при покупка на неща от baby registry над определена сума, консумативи от olx и ако не се ползва туист функцията нито замърсява повече от всяко друго кошче, нито трябва да си счупи човек касичката Simple Smile

# 214
С термин средата на януари съм. Какво чувалче за сън би било подходящо за новородено - тези с опция за повиване от 0 до 3 месеца или стандартно от 0 до 6 месеца? (Специално гледам от Angel baby)
Също зимно ли да бъде 2,5 тог или 1 тог е достатъчно, като сме в сравнително топъл апартамент, отопляваме за на парно и ще гледаме да държим 22-23 градуса вкъщи.

# 215
Angel baby нямат зимни с повиване, изрично съм ги питала и казаха, че според тях не е безопасно хем да е с дебело чувалче, хем омотано.
Взехме си обикновено, което в никакъв случай не ни стигна до 3ти месец, но то така или иначе до тогава вече ще е с пролетно. Ако се беше наложило повиване щях да взема след това друго. Принципно бях много навита да повивам, но моето нямаше нужда и предпочиташе ръчичките ѝ да са нагоре (а такива зимни съвсем не съм виждала).

# 216
Ние взехме от Амазон един уред който е стелиризатор, подгряващ за пюрета, кърма, АМ и размазява също така по-горните избраени. Направо всичко в един уред, не знам ще имам ли кърма, няма ли да имам, но като чета все някога опираш до АМ я мастит , я ще се разболееш. Предпочитам да съм готова за всякакви варианти.

# 217
  • София
На Gro  в Reia.bg. има зимно чувалче 2.5 тог с опция повиване 0-3 месеца, аз сега го поръчах, не мога да споделя  как е, много се чудих дали да е 2.5 тог, ако ми се види много дебело ще го сменя най вероятно. Иначе на Gro ми хареса че има опция преход към не повиване. Голямото дете повивах със swaddle me summer и е много важен прехода да е плавен от повиване към без.

# 218
Ох, и аз го четох това за прехода, но нашата госпожица хип не го уважи и просто изведнъж спряхме. Сега просто изчаквам да мине пристъпът със стряскането и тогава излизам от стаята.
И аз се чудя какво чувалче да взема за зимата. В момента имаме 1,5 тог и е към 22 градуса в стаята. Струва ми се, че й е студено, защото е хладна като я пипна. Май и аз ще взема 2,5 и ще я обличам по-леко отдолу, ако трябва.

# 219
При нас е 22.5 и още е с лятно и тънък ромпър без крачета, но бебетата са различни.

P.M., правилно, и аз съм фен на добрата подготовка, но не, не винаги се опира до АМ, не се оставяй да те плащат излишно. Ако се наложи - даваш. Ако не се - кърмиш си с кеф.
И замразена кърма не се е налагало. Дарих част, другата правя на палачинки. Нахранено бебе -> щастлива мама -> щастливо бебе.

# 220
22-23 градуса определено не са за зимен чувал. Аз бих взела чувал, който може да се използва с и без опция повиване. На gro bag са такива. Могат да се вземат на добра цена от Амазон или от английския сайт на маркатa.

# 221
При нас в стаята е 22-23° и сме с чувалче 1 tog. Бебето е облечено под чувалчето с боди с дълъг ръкав, клинче и чорапки. Топлички са и ушичките, нослето, вратлето, ръчичките и крачетата. Добре се чувства, не ѝ е топло. За зимата съм взeла 2,5 tog. Никога не е била повивана, освен, докато беше в родилното.

# 222
Това тог2.5 при колко градуса в стаята е? Чакаме бебето през февруари и реално ще го ползваме два месеца това чувалче.

# 223
  • София
При нас в стаята дори и със спряно отопление зимата вечер е около 22-23 градуса и чувалчето му беше 1 тог. Не че го одобри и слага много. Бебето ще е почти пролетно и също ще ползва това чувалче. За 2.5 тог бих ползвала, ако в стаята е 18-19 градуса, но при нас трудно може да стане толкова ниско (ако пуснем на студено климатик зимата може и да се получи 😀).

# 224
  • Германия
Абсолютно възможно е никога да не даваш АМ. Това са митове, че все в един момент ще опреш до АМ. Когато има желание има и начин бебето да е изключително кърмено.

Общи условия

Активация на акаунт