Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 233
  • 884
  •   1
Отговори
# 270
Ние взехме La Scala на Cangaroo и сме доста доволни. Първо се бях засилила към втора ръка MamaRoo, даже бяхме поръчали една, но беше в ужасно състояние. Бюджетната на Cangaroo по нищо не й отстъпва от скромните ми наблюдения, бебето я харесва много.

# 271
  • София
На нас ни подариха ел. шезлонг Cangaroo Swing Stars и я ползвахме доста. Малкият е спал спокойно в нея, лежал и слушал песнички, гледа играчките. Не виждам какво повече би било нужно от такава люлка.

# 272
Имахме - не се котира особено, но и не съм настоявала, не съм я оставяла да спи в нея, не съм я люшкала, по-добре е да си лежи на земята или дивана докато не се върти (лично мнение и преценка). Единствената полза  беше, че детето лесно се изхождаше, защото беше свитичко Simple Smile  
Но позната много ми хвали бейби бьорна за нейното детенце c кошмарен рефлукс - след ядене по половин час там. Той е доста по-различен от повечето люлки и шезлонги, защото всъщност детето не е свито в него. Но и цената му хич не е ниска Simple Smile

Ще има бебешки и детски дрешки в Лидл другата седмица.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 22:57 от Inferiya

# 273
  • София
Ние имаме шезлонг на Фишър прайс и сега пак ще го ползваме. С вибрации е , нещо ей такова. Много го обичаше голямото дете , надяваме се и номер две да го харесва. За да им е забавно се иска да е шаренийка по играчките , иначе по неутралните цветове не се заглеждат и бързо им писва

https://-spam217-/fisher-price-muzikalen-shezlong-c-zhivotni

# 274
  • София, България
Cangaroo Swing Stars и я ползвахме доста.

И нашата е такава. Екстра си е Simple Smile бебето колко да е седяло в нея... трудно да кажа, но е седял и е спал там Simple Smile
А бе свърши си работата. Сега пак ще си я ползваме.

Те тези неща са толкова Божа работа дали детето ще иска да ги ползва... А по повод MamaRoo, не са лоши, но като гледам колко много се пордават ми се струва, че става леко непродаваемо в някакъв момент. Освен за някакви смешни пари. И то не си заслужава много много.

# 275
  • София
Те и половината са потрошени, счупени и пак им искат по 350лв... Мерси им на Мамаруто 😁

# 276
  • София
Ако ще се пренася нещо тип Babybjorn. Те са по 2-3 кг и са супер за пътуване, ние имаме Jane sansa ел люлка, малката е на 4 месеца и си го ползваме всеки ден. Горната част се маха и така мога да я местя с него в спалнята например, да ме гледа нещо докато върша там. Удобно е! Аз се замислям също за някакъв баунсър тип Babybjorn, точно за пътуване обаче не ми се дават пак много пари, а ако взема ще е той или ергобейби. Simple Smile

# 277
  • София
Щом е на 4 месеца няма смисъл да се инвестира вече в такова нещо. Моето дете от 4 я месец вече прекарваше време на пода и укрепваше и от към 6я почна да пълзи. За пътуване и кошницата за кола върши подобна работа.

# 278
Какво сте набелязали да купите на черен петък и от къде? Аз следя дрешки на Майорал, килимчета и преградки, и играчки за 3+, но при толкова сайтове се чудя от къде са най-качествени и съответно изгодни.

# 279
Здравейте, може ли някой да ми каже каква е разликата между тези две помпи:
https://www.emag.bg/rychna-pompa-za-kyrma-tommee-tippee-prozrach … ?ref=fav_pd-title
https://www.emag.bg/rychna-pompa-za-kyrma-tommee-tippee-made-for … ?ref=fav_pd-title

Благодаря Simple Smile

# 280
Задължително ли е след изписването на бебета да идва педиатър вкъщи и кога се прави това?
И моя казус...
Личният лекар на детето ще бъде в един град, а след изписването вероятно 5-10 дни ще сме на друга място...
Въпросът ми е мога ли да извикам на частно вкъщи педиатър през първите дни на бебето, различен от личния?!

# 281
Мисля че е по желание на родителите дали да има домашно посещение. Не знам дали навсякъде,но ние си платихме за да дойде педиатър. Прегледа обстойно детето и отговори на всичките ни въпроси, попълни документите. Беше вкъщи около 2 часа. В петък ни изписаха, вторник дойде, като предварително след като родих и знаех кога ще ни изпишат се разбрахме по телефона за ден и час.

# 282
Предполагам, че домашната визита е по желание на пациента. Не пречи да попитате дали може да дойде и след като се върнете от другото населено място. Нашата педиатърка също дойде, прегледа я обстойно, проследи как протича кърменето и даде насоки - напълно безплатно.

# 283
  • София
Зависи как се разберете. По време на пандемията масово не ходеха. Нашата дойде, може би за около 30мин макс. Погледна детето, пита за храненето, каза кога да дадем вит.Д, даде си телефона и обясни кога какви смени е и се разбрахме кога вече да отидем на консултация. И да не беше дошла нямаше да изгубим колко много като информация. За второто даже не виждам смисъл да идва, а само да се разберем по телефон и чак на консултацията на 1м да се видим.

# 284
А ние с този педиатър трябва да се разберете преди раждането ли? За него не се ли взима направление от личния лекар? Каква е процедурата? Трябва ли да заявим желание, да се "запишем" при педиатър преди да се роди бебето?

Иначе за термометрите... чета много противоположни мнения. Едни се кълнат в безконтактните, а други мислят, че стандартният е по-добър избор. Аз още не съм взела просто защото не знам какъв. 😂

Общи условия

Активация на акаунт