Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 285
  • 884
  •   1
Отговори
# 555
Ние сложихме такава въртележка на креватчето като беше още на 2-3 седмици. Винаги я пускам или някоя друга лека музика като трябва да заспива, също и като е в релаксатора пускам неговата музика (той е вече на 45дни). И след като заспи продължава да си свири, така аз си върша моята работа а той не се стряска ако съм много шумна и тропам.

# 556
От тоя бебефон на Мацето да кажа, че точно 4 сме сменили за няма и 2г. ползване, та твърдо не са от мен. Joy Иначе отначало и аз го намирах за топ покупка.
Да се присъединя към въпроса за лятното бебе. Първото беше ноември и сега съм в тих ужас как се облича полу-лятно бебе. Bowtie

# 557
  • София
Следя за обличането на лятно бебе Grinning

# 558
  • София
За пръв път го чувам това с въртележката. Иначе ние имахме една на кошарата и една на шезлонга. Първата не я отразяваше и я махнах да не ми пречи. Втората много я харесваше и с много интерес наблюдаваше животинките и се успокояваше от музиката.

За бебефон - нашият е на Чиполино Орион. Много добър обхват (къща на два етажа с двор и хваща спокойно), мониторът е с голям екран и супер картина. Може да се наглася ъгъл и посока на гледане. Топ попадение.

За обличането - моето първо е есенно, второто ще е пролетно. Лятото съм й приготвила общо взето бодита и гащеризончета с къс ръкав и къси гащета. Сега за пролетта ще нагласям в движение. Има предимно дълги ръкави, от батко й едни плюшени и по-плътни ромпъри при нужда. То понякога май е по-топло от юни, та ще видим.

# 559
Аз родих юли 2023г., в най-голямата жега се прибрахме от болницата. Облякох я само с боди с къс ръкав. В нас винаги е хладно, отвън трябва да е постоянна температура от 35-40 градуса, че вътре да е топло. Честно казано нямам спомен някога да е било такава жега вкъщи, буквално стоиш и се потиш. Бебето го държахме само по памперс. За първата консултация, която беше около първия месец, ѝ бях сложила боди тип потник, с дупки по него. Принципа е както ти си облечен, така и бебето. Никога досега не съм имала проблем с претопляне или изстудяване.

# 560
  • София
Hearty, ужас, а защо купувахте отново? Аз имам и една стара Моторола ако закъссме. Колко време издържаха и какво им се чупеше?

Относно въртележките, не намирам такава информация, аз с баткото след 3я месец я махнах че я дърпаше яко и падаше върху главата му. Тази сега също не бих я държала дълго.

# 561
На нас сега ни дават съвети за температура в стаята до 20 градуса, нашето момиче ще е мартенско. Та се чудим как ще се справяме с температура та, тепърва започваме с купуване на дрешки и се чудя колко да купя с дълъг или къс ръкав за вкъщи. А с дългия за навън с количката.

# 562
Hearty, ужас, а защо купувахте отново? Аз имам и една стара Моторола ако закъссме. Колко време издържаха и какво им се чупеше?

Батериите на екрана х 2, на едно самият вход на екрана и не можеше да се зарежда повече, друго изгоря по неведоми причини. 🤣 Дори не знам защо не приключих след първото, а продължих да купувам упорито следващо.

# 563
Минзухарче,
Ние очакваме февруари и сме решили нощта 19-20 градуса като ще е с ромпърче и спално чувалче 2.5 тог. През деня ще държим по-топло 20-22 и ще го мисля в движение как да го обличам. Общо взето имам от всички видове дрехи. Сега зимата ще поддържаме лесно тези градуси - пускаме климатика, слагаме термометъра и готово. Като се затопли навън, но още не е жега за охлаждащ режим на климатика и в нас стане над 22 градуса, ще го мислим пак в движение. И за да си спестя още един стрес сме взели и къси, и дълги ръкави, ромпъри различна дебелина, ританки и панталони без чорапче, тънки и плътни жилетки и така.
Като цяло е по-опасно прегряването и не мисля да го навличам много. И двамата с мъжа ми ни е все жега. И сега съм боса по тениска 🤣🫣 Спим по бельо само, чорапи обуваме само за обувки..., та мислим и детето да не го изнежваме с 17891 дрехи и 100°.

# 564
  • София
Никога не съм се втелясвала за температура честно казано (не съм успявала и да прегрея детето) Joy При нас трудно се променя температурата и целогодишно е 22-23 градуса. Ходим по къс ръкав. Лятото трябва да е огромна жега навън, за да се промени в нас и да охлаждаме с климатик. Пускан е няколко пъти с баткото в стаята, ама като чуя как му се разхърква носа и се изприщвам от тоя звук. Лятото като беше малък стоеше с бодита потник или къс ръкав, сега кара на къс ръкав и къси панталонки. Бебето има приготвени пак такива бодита за вкъщи. Чувалчетата за сън са 0.5 и 1 тог. Отдолу пак бодита тънки с дълъг и къс ръкав имам за всякакъв случай. В големите жеги без чувалче и само по боди потник ще е за съня през деня. Лятото вечер са отворени тераси/прозорци и температурата в стаята е нормална.

# 565
Анастасия по колко дрешки си купила.

# 566
От размер 50 и 56 имам по 6 до 8 броя от вид. Горните размери имам по-малко, но от тях те първа ще пазарувам. Взех предимно ХМ дрехи, но приятелка ми сподели "Продавалник Джордж" във ФБ и мисля оттам да купувам по-често за напред, защото са много изгодни, а качеството е много добро!

А ти колко имаш?
Ние сушилня нямаме, но пък бързо сушим пране - в банята простирам и включваме влагоабсорбстора и е готово до вечерта за обличане.

# 567
Аз не съм купувала още, само взех 5бр от 50рр с малко късо ръкавче др месец ще купим повече, нямаме сушилня в малък апартамент сме.

# 568
Аз мога да споделя опит от дъщеря ми. Бяхме взели около 3-4 броя от всяко нещо, в последния момент ми дадоха от братовчедите. Ами добре, че ми дадоха, беше с жесток рефлукс, преобличала съм я по 6-7 пъти на ден (себе си също).

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 11:04 от Marthina

# 569
Всичко след 50 взимах поне по 10-15 неща. Така пералнята не върти нон стоп и съм спокойна, че има достатъчно дрехи. Не, че не може и с по-малко, ама ми е удобно и приятно така.

Общи условия

Активация на акаунт