Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 276
  • 884
  •   1
Отговори
# 570
Да, и аз съм на това мнение и така ще процедирам и сега, живот и здраве. Малката има адски много дрехи сега и пера веднъж в седмицата, да пера през два дни, не ми е по вкуса.

# 571
  • София
50 р-р никога не ми влезна в употреба. Той се роди 50см, седмица по-късно (демек след изписването точно) 56 р-р си му беше добре. Толкова бързо се израснаха, че някои си останаха нови. Сега пак от 56 р-р нагоре почнах. Имам по 5-6 комплекта и по 2-3 пижами, отделно по едно горно от всеки размер и за лятото няколко дълги клинчета от баткото, отделно има 2-3 малко по-официални роклички. Пералнята ми пере и суши за няма и 3ч 3кг, но на мен не ми се е налагало да преобличам баткото по няколко пъти на ден (само лигавници ми влизаха повече в употреба и до 4-5 съм сменяла на ден). Вечер слагах пижама и до там. Сутрин обличах с дрехи за през деня, за излизане направо пъхах така в космонавта. Пералнята и без това върти всеки ден, дали ще я пусна още веднъж не ме бърка, а лятото даже съхнат и без сушилня за скандално кратко време Grinning (тогава програмата ми е 1ч пране). Да не говорим колко дрехи за подарък ще получавате, не е нужно да се затрупвате от начало.

# 572
Аа, не знам. При нас всички знаеха, че съм готова с дрехите и всички подариха 62-68 вече. Сега също получаваме по-големи размери за подарък.

# 573
Да, ние получаваме 3-6 месеца пуловери и панталони 🤣 а тогава бебето ще се "къпе в морето" сигурно, та тия подаръци са не мерси

# 574
Нищо. За следващото. Аз на някои такива даже етикетите не им махам. За щастие са малко. За сметка на това съм почти готова за пролетта и лятото.

# 575
По добре да ви питат от какво имате нужда като за подарък щом имат желание. А не да вземат нещо и да не го използвате, или другия вариант е да си казвате.

# 576
Питаха ме какви размери носи. Казах боди 68 и панталон 62. Получи пуловери 74. Като гледам как расте ще ги носи през май Grinning
Реално 56 и 68 за боди ги носи с месеци. 62 почти го прескочи. Не знам защо става така.
А, другото - намерете си някоя баба да плете жилетки и терлици. Спестяват много пари, а те си имат занимание Wink

# 577
  • София
Да, ние получаваме 3-6 месеца пуловери и панталони 🤣 а тогава бебето ще се "къпе в морето" сигурно, та тия подаръци са не мерси
Охх така от баткото има подарени поне една торба дрехи, че някои дори са розови. Сега пак няма да влезнат в употреба, защото не съвпадат размерите отново.
Мен като ми правят подарък за детето е изненада, няма как да кажа какво да взимат Grinning

# 578
Здравейте! Мога ли да помоля за съдействие относно двулицевото матраче на pierre cardin, никъде не е отбелязано коя страна е зимна и коя лятна, или аз съм много зле.. 🙄😀

# 579
Лятото познати подариха дрешки на щерката. Уточнявам, че тя върви дребничка, беше закотвила на 62-68 с месеци. Сега на годинка е 74 и то заради многократните пелени.
Та подаряват ѝ лятото, юни месец:
- дебел панталон и дебел суитчър 68, защото си мислеха, че е 68 и ще ѝ стават Joy
- къса рокля 80, да има за по-нататъшно ползване :joy
Милите, съвсем се бяха объркали. На снимките видели едни огромни бузи и решили, че трябват по-големи дрешки. Не ги питах защо са решили, че ѝ трябват дебели панталони на 35°. За щастие си поноси малко панталончето след това, де.

# 580
Е тъкмо роклята ще й става това лято. Grin

# 581
  • до най-прекрасния мъж
А, няма страшно. Моята свекърва, при все че знаеше, че чакаме бебка през декември, й беше взела КЪСИ тънки панталони в размер 0-3 и дебели ватирани ританки в размер 6-9, "идеални" за лятото.
Раздадох две огромни чанти дрехи с етикет, които даже нямаше смисъл да пера, защото изобщо не бяха подходящи за сезона.

# 582
На мен в един от магазините ми казаха, че 50 р-р било за много малки бебета - за близначета или недоносени (не знам дали е вярно това) и за това наблегнах повече на дрешки 56 р-р и мисля ако случайно нещо не съм оцелила размерите, докато съм в родилното мъжът ми да накупи някой друг комплект, за да не стоят като на закачалка дрехите. Имам все пак и 50 р-р да закрепя положението в болницата от Н&М и Уайкики, имам и 56р-р на Пепко (уж са умалени). Иначе взех и 62 р-р по 2-3 броя ромпъри, бодита и ританки, за всеки случай...

# 583
Ами не знам, 50тка сигурно няма да стане на някое бебе 4+ кила. На моето на изписването беше 2 и 900 и 50тка й беше огромно. Носи го до 2рия месец, аз казах по - нагоре.

# 584
Не съм нещастна, че имахме някоя дрешка 50. Роди се 50, 3460, носи си ги 2 седмици някъде. 56 ѝ стояха като чувал.

Общи условия

Активация на акаунт