Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 270
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
Нашата се роди 53см, 3550г и размер 50 й ставаше до към втория месец някъде. Но бяха доста разтегливи материи. Хич не бяха за недоносени Grinning

# 586
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях взела 0-3 и й бяха огромни в началото. По спешност купувахме 56 р-р, които й ставаха точно 3 седмици и после започнахме да слагаме 0-3, с които изкара до 2.5 м. Има значение и от марката. 56 бяха Рейни от Вис Виталис, а 0-3 Джордж. ММ беше взел едно ромпърче 50, което въобще не й стана. Изписаха я 2900 и 47 см. В родилното бяха облечени с 56, от там се ориентирах какво да й взема.
Също има значение колко бързо дърпа на ръст детето. Дъщеря ми порасна със 7 см за първия месец.

# 587
Уж ХМ били уголемени, та се надявам да носи поне 1-2 седмици този 50 р-р. Аз малко се обърквам с тези размери, защото в ХМ са на сантиметри, а на Джордж са 0-3 месеца. И много се обърквам как може в 0 месец да е 53см, а в третия - 62см и да носи едно и също боди, например. 😀😀😀

# 588
  • до най-прекрасния мъж
Просто са по-големи. Както двойните номера за по-големи деца. При нас, например, 86-92 вече не й стават, а 98-104 са големи, но не са чак торба.

# 589
Да, наистина зависи от марката.
Сега се сещам, ще от дъщеря ми имам бодита 50 на ХМ и тях ги носи много.
Ами ще видим как растат бебетата и ще преценяваме,хем че то и на ехографа не може да се вярва.

# 590
Интересно ми стана за H&m. Имаме основно бодита от там и си отговарят точно.
Сега за зимата познати ми дадоха 4-5 космонавта. H&m 74, обличам го - то половин педя по-дълги ръкавите от ръчичките на детето. Псувам аз, че при толкова подарени трябва да търся нещо друго, пък то тъкмо сняг падна и искам да а изведа. Прибирам го, мервам 80тката космонавт и си викам "Абе я да видя..." И 80тката ѝ лепна Simple Smile трябва да видя марката утре.

# 591
По спомен имаше от едната страна малко етикетче с овца, което се води зимната страна, съответно другата е лятната. Това от преди пет години, ако нещо не са променили.

Здравейте! Мога ли да помоля за съдействие относно двулицевото матраче на pierre cardin, никъде не е отбелязано коя страна е зимна и коя лятна, или аз съм много зле.. 🙄😀

# 592
  • София
Привет, слагам тук линк към фейсбук събитие на Ла Лече Лига София. На 18.01 от 15:00ч ще имат Бебешко кафе.
https://fb.me/e/1LvSfloEI
Който има нужда от информация за кърменето може да посети. Татковци също.
Срещите на ЛЛЛ са безплатни, само към заведението се плаща ако консумирате нещо или имате по-голямо детенце, което играе в детския кът.

# 593
  • София
Някой с отзиви за електрическите помпи на Lansinoh?

# 594
Повече препоръчват на Медела.

# 595
  • София
Знам, но ако ще взимам Медела, за тези пари по-скоро ще заложа на Спектра. За Лансинох знам, че не са съвършени, но вършат работа - щеше ми се просто още някой да каже как са, ако е ползвал Simple Smile

# 596
Наех си Medela Symphony от аптеката, после си купих на Philips и честно казано от втората съм по-доволна. Медела нещо не ме грабна и не посмях да си купя от тая марка.

# 597
  • София
Доста пъти вече чувам подобни отзиви за Медела. Аз обаче се колебая между две марки само, най-вече защото са различни ценово. За над 300 пари знам какво бих си взела Simple Smile

# 598
Наех си Medela Symphony от аптеката, после си купих на Philips и честно казано от втората съм по-доволна. Медела нещо не ме грабна и не посмях да си купя от тая марка.

И аз не съм доволна от медела. Аз също я наех от аптеката, оказа се че проблема с млякото идва точно от помпата. Вече не помпам кърма, слагам го на гърди на всяко хранене, колкото си суче толкова, ако не е достатъчно останалото давам АМ и чесно казано кърма имам повече от преди.

# 599
  • София
В болницата (преди 7 години в Майчин дом София) ползвах тяхната електрическа Медела swing, после и аз си взех. Имах и ръчна Филипс, разликата е огромна, но с друга електрическа не мога да я сравня.Сега пак бих си взела Медела, ако имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт