Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 265
  • 884
  •   1
Отговори
# 600
Някой с отзиви за електрическите помпи на Lansinoh?

Мога да препоръчам само и единствено ръчната им ( Haaaka и ръчната на Medela също) при нужда и никакво омагьосано помпаш/храних/ миеш/ след 1-2 ч пак упражнение. Лекари в САЩ ме посъветваха да не ползвам помпа първите 6 седмици, защото хормоните още са хахо и така даваш грешни сигнали към тялото, вкарваш се в един омагьосан кръг. Следях и с консултанти по кърмене, които препоръчаха същото. Също така първите няколко дни/ пъти с ръчната помпа направо боли, но поне може да контролираш, докато с електрическата си на done deal, а другото е че наистина с помпа може и да имаш по-малко мляко.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Не съм доволна и аз от Медела. Аз ползвах назаем ръчна и електрическа в първите дни с цел стимулация, понеже трудно ми слезе кърма. С електрическата почти нищо не вадех, с ръчната беше малко по-добре и в общи линии по една или друга причина на 20-тия ден приключих с кърменето.

# 602
  • София
Хора, не съм споменавала как смятам да ползвам помпата, вчера бях на консултация по кърмене със сертифициран консултант и просто исках да разбера дали някой е ползвал Lansinoh и какво би споделил Simple Smile Благодаря за споделеното, но Медела изобщо не обмислям, а останалото е обсъдено вече и се надявам планът ни да сработи Simple Smile

# 603
ToniShu, в болницата където родих имаха Медела симфони и беше отвратителна. Когато се прибрахме наех от здравната каса Лансонох и се родих. Купих си в последствие Медела, от тези където можеш да си ходиш насам натам с тях, след като се бяха регулирали нещата - добре беше. Но не и в началото. Но не знам дали просто за мен - Лансинох беше страхотна.

Хора, не съм споменавала как смятам да ползвам помпата, вчера бях на консултация по кърмене със сертифициран консултант и просто исках да разбера дали някой е ползвал Lansinoh и какво би споделил Simple Smile Благодаря за споделеното, но Медела изобщо не обмислям, а останалото е обсъдено вече и се надявам планът ни да сработи Simple Smile

# 604
  • София
Благодаря! На мен приятелка ми препоръча Лансинох и исках още няколко мнения, така че определено ми помагате!

# 605
  • София
Медела беше модерна преди години и затова и повечето майки с опит препоръчват нея.
Истината е, че от различни марки има добри- просто всяка пасва на различни гърди. Затова при едни е действала Авент, при други Медела, при трети някоя по-евтина на незнайна марка...или онази с вакуум Хака или там, както беше.
Проблемът е, че не са евтини и е трудно да купуваш и пробваш, докато си намериш своята. Аз бих препоръчала да се вземе назаем, но със сменени мембрани- най-вече, защото се износват. Помпата може да не ви помага, а да не е, защото не пасва, а просто са и износени частите. Вече после, ако ви се налага да отсъствате често и да цедите- да си купите своя.

Като цяло, помпата хич не е задължителна. Проблемът е главно в начина, по който се водят раждания по нашите земи и режимът на даване на бебета. Поради това, че често бебето се взима веднага след раждане, жените са разделени часове и дни с бебето си или им се дава по график- няма достатъчна и навременна стимулация, а не се показва и на жените как да цедят на ръка. Затояа и се налага да си купуваме помпи.
При по-естествени вагинални раждания, първи контакт(не само да ти го покажат до рамото) при секцио и липса на раздяла след това, помпата не е нужна. Само в последствие, ако трябва да се върнете рано на работа или отсъствате за лекции...такива неща.
Затова съветвам да направите план, според това как и къде ще раждате и според това вече да решите дали да си вземете помпа.
На мен ми беше нужна, но раждах в държавна болница секцио- при първото бебе го видях за три секунди, после ми го дадоха след 24 часа, по онова време се даваха после в определени часове. Трябваше да стимулирам с помпа след раждането, после трябваше да изцеждам като ми се напрегнаха гърдите, отделно заради други болнични практики беше многи поспаливо и се налагаше да изцеждам кърма и да му додавам, защото беше летаргично и не успявашв да суче. Когато има първо кърмене в рамките на час след раждането(независимо от начина на раждане) и си е при вас постоянно...няма нужда от помпа, защото може да е на гърдите почти постоянно, както и има нужда.

# 606
  • София
Ако ще даваш тези пари, вземи си МамКози. Аз съм с Медела двуфазна, суинг флекси, ами без кръст останах ( на кърма е поомпана само) с Лансинох ще ти е същото. По добре да си лежиш и да се движиш с Мамкозито отколкото с Лансинох ( аз хем я ползвам със сутиени за помпане)

Виж шишетата на Лансинох са топ за мен. Хем са на супер цена!

# 607
Free style handsfree,  на Медела - за мен беше полезна, след като вече беше добре разработен процесът с Лансинох.

За протоколът, нашето бебе не е родено в Бг, не е отделяно от мен, контакт кожа в кожа веднага,  гушкане 2 часа след раждането, опита се да засуче почти веднага,  акушерка наблюдаваше процеса, даде ми протектори за зърна също веднага.

В последствие се установи, след трудно хранене/засукване, че има къса юздичка, хирург ръчно я оперира (педиатърката ни обясни разликата в сравнение с лазер), за да се поддържа оперираното правехме масаж на езичето на всеки 2-3 часа.
С тази история искам да кажа, че помпата за мен беше възможност да вкарам ред и спокойствие в един изключително сресиращ момент, трябваше да шофираме до различни прегледи постоянно- така в колата използвах хендсфрий, а у дома лансинох - тя също може да се позлва с батерии в движение, но хендс фрий е несравнима в това отношение.

Това разбира се далеч не е стандартен случай,  дано и на никого не му се случва- на нас ни се наложи, и тези две машинки бяха добра помощ за нашето семейство в този момент.

# 608
От къде купувате спално бельо за кошара? С хубави десени?

# 609
  • София
От къде купувате спално бельо за кошара? С хубави десени?

Ето от тази страничка поръчах аз. По твои размери ушиват. Аз примерно исках само чаршаф за ластик и калъф за възглавница ( ползвам я без самата възглавница).  Изработват  и за некст ту ми , и за количка също

# 610
Аз съм пред дилема за помпата в болницата където ще раждам давали АМ и на 4 ден показват как се кърми бебето тоест в деня на изписването. Дали има смисъл да купувам март или първо да изчакам..

# 611
Аз съм пред дилема за помпата в болницата където ще раждам давали АМ и на 4 ден показват как се кърми бебето тоест в деня на изписването. Дали има смисъл да купувам март или първо да изчакам..

Съвета, който ми дадоха на мен е за болницата да си взема ръчна помпа, ако се наложи и за стимулиране.
А иначе електрическа да си набележа и ако се наложи да купя, защото може изобщо да не потрябва.
Май мисля така да постъпя аз

# 612
  • София
Не знам коя е болницата и защо цели 4 дни, но би следвало да имаш избор да ти оставят бебето от следващия ден да си е предимно при теб. Също можело да откажеш даване на АМ - тогава ги хранели с глюкоза (но било добре да е вливка, не от шише). Това го научих вчера на консултация по кърмене.
С ръчна помпа са ми казвали, че не всеки се оправя лесно. Затова питах и ми показаха, за мое спокойствие, как да цедя на ръка докато бебче не е при мен първия ден или ако се наложи и по-натам.

# 613
ТониШу, би ли споделила при кой сертифициран консултант беше, ако е удобно?

Хендсфрий помпите са удобни за веднъж-два пъти на ден, но за повечето жени не са ок за постоянно цедене и стимулация.

# 614
За две неща още не мога да си простя, че се оставих да ме наплашат преди да родя - че козметиката трябва да е от-до на една марка и че трябва да си мъкна помпата с мен в болницата, че и да я ползвам. Поне имах достатъчно останал акъл да не купувам нова, а взех от позната Спектра.
Но! Аз имах капчици още от 5ти месец. В 9ти месец на 2-3 пъти пробвах цедене на ръка под душа, колкото да хвана техниката и си течеше коластра без проблем. Т.е. бях доста по-спокойна и сигурна, че нещата се случват. Нямах контакт 6 часа с бебето, после 24 часа не можех да давам заради лекарства, но започнах стимулация още щом си отворих очите, както си бях с кислородната маска (родих нормално, наложиха се интервенции). В последствие се оказа, че единствената ми опция е цедене на ръка, не мога с никаква помпа, освен евентуално с колектор хака, Лансино, Нено и т.н. Пробвах 4 различни и не и не Simple Smile Даже дарявах на БМК цедена на ръка Simple Smile

Та моята препоръка, на фона на описания опит - подгответе се, изчетете и изгледайте всичко, имайте си 1 приятелка, която е минала скоро по този път на разположение, с която да си пишете и да коментирате и не се оставяйте да ви баламосват с методи от миналия век Simple Smile Кърменето е възможно въпреки нашите медицински лица Simple Smile

На много мои познати не им се получи, не можеха на ръка и им занесоха помпа. Някои така и не успяха да кърмят по различни причини. Някои бяха изключително само на помпа пак по различни причини. Не казвам "анатема на помпите" Simple Smile Но си дайте шанс Simple Smile От днес за утре могат да ви донесат помпата в болницата. Освен, ако нямате конкретна причина бих посъветвала да не си удвоявате излишно багажа поне в едната посока Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт