Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 260
  • 884
  •   1
Отговори
# 615
  • София
При Хедра бях, не ме е карала да купувам помпа - аз я питах и тя обясни. Лично аз ще съм по-спокойна да знам, че имам в багажа , пък ако не я ползвам - здраве да е.
Цедене на ръка при хиперлактация ми се струва твърде времеемко, не бих си го причинила.

# 616
  • София
То и аз отидох с нагласата, с опит, че оо бебе слагам на гърда само, помпа не ми трябва! Да ама не, въпреки че имах на място консултант, слагане нон стоп на гърда, имах спешна нужда от помпата която даже не бях отворила и стерилизрала, но мъжа ми я донесе по спешност и ме спаси.

Ама не мисля че това е подходящата тема за кърменето и дали да ползваме помпите.

И междудругото аз също мислех че хендсфри помпите няма да ми свършат работа за постоянно ползване и за това не си взех МамКози, но се оказа че повечето си я ползват без проблем и изкарват повече отколкото Меделата. Имам Кангару Ембрейс, изкарва също, но пък тя е доста по слаба от МамКозито

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 09:19 от Мацето

# 617
Моето нещеше да суче, ако не беше помпата бях загубена.
Варианти много.

# 618
Здравейте,  бебето ми вече прави стъпки самостоятелно. Досега бяхме с обувки на Колев и Колев (буйки с цип) и сега се чудя дали е подходящо пак да взема такива с цип, докато стане още по-стабилен:

https://k-k.bg/product/buyka-kec-s-lepenki-2

Може ли вашите мнения и опит?

# 619
  • до най-прекрасния мъж
За мен твърдо не. Зная, че босата обувка не е по джоба на повечето хора, но горещо препоръчвам да ги разгледате. Обувка с цип не е добра за прохождащото краче, защото не дава опора на ходило отдолу. Търсете нещо с максимално тънка, равна, неанатомична (без повдигане вътре на свода) подметка и максимално широка на пръстите. Също така не трябва да е твърда на петата.
Ние сме с обувки, боти и сандали на ДД Степ от прохождането, вече една година. Обувките на Зизу също са много хубави и са български. Противно на очакванията ми, че крачето ще мръзне с тънката подметка, мога да кажа, че дори в най-студените дни краката са й вряли, като я събуя.

# 620
  • София
Обувките с цип отдолу винаги са ми изглеждали супер неудобни.

Малкият проходи с маратонки на Найк и Адидас, но беше топло време. Меки, леки, широки при пръстите модели. Други не признава за такъв тип обувка и ми е много трудно да избирам подходящи за зимата, които да приема по този начин.
Иначе сега е с на КК боти, не се водят боси, но подметката е сравнително тънка, много огъваща се, обувките са и те меки, вътре с подплата.

# 621
  • София, България
За мен твърдо не. Зная, че босата обувка не е по джоба на повечето хора, но горещо препоръчвам да ги разгледате.

Точно тези за прохождането са абсолютно достъпни. На Зизу например. Та даже на Колев и Колев са по-скъпи Neutral Face
После вече стават по-скъпо “удоволствие” босите обувки.

# 622
Няма проблем. Ще взема боси. От босите на Зизу ли препоръчвате? Каквито и да са от моделите им? По-висок клас ли са от КК (и те имат боси)? Благодаря!

# 623
  • София/Севлиево
Моите и двамата прохидиха с КК.Когато баткото бе малък други нямаше,а пък на Росен племенничката му ги подари на кръщенето (на 7 години детето само бе заделило парички и отишло да ги купи)и за да не я разочаровам му ги обувах.Но реално и двамата в началото повече ходеха боси-Слави съм го пускала на една полянка до НДК,беше лято и всички му се радваха,с Росен имах невероятния късмет да заснема първите му самостоятелни крачки в къщи между холната маса и телевизора Simple Smile
В момента Росен носи Геокс и Кийн,ботушките му са НМ,има и апрески , защото очаквах ,че ще има сняг,купени от Амазон (като цяло обувки у дома се купуват основно от там).
Аз нямах помпа, когато родих големия,и гърдите ми щяха да гръмнат,та ММ ходи спешно да купува(не че ми се получи кърменето,но поне ми донесе облекчение).С малкия изобщо не съм купувала, защото знаех,че няма да кърмя(и за разлика от първия път дори капка коластра нямах).

# 624
Dd step, зизу, обущета, има и други разбира се. Харесайте си модел и най-важното измерете правилно ходилото на дължина и ширина, по сайтовете има подробни обяснения защо и как.

# 625
  • до най-прекрасния мъж
ДД степ са за широко краче, с тях имам опит. Най-добре е да се мери на място. Понякога дължината на стелката може да е ОК, но обувката да не стои добре на крачето. Обувката се обува, детето прави няколко крачки, ако вече ходи и се мери само отпред на пръстите - трябва да има аванс от 1.5 см. Авансът при петата не се взема предвид, ако има такъв.

# 626
  • Сливен
Дами, я ми кажете за какво служи тази "дръжка" 😅. Количката я купувахме Ноември месец и забравих да попитам тогава..

# 627
  • до най-прекрасния мъж
Вижте дали не е закопчалка при сгънато положение.

# 628
Благодаря за мненията! Ще отида в шоурума на боси.бг. Simple Smile

# 629
Здравейте, някой, ползвал стерилизатора 3в1 на Cangaroo, дали знае на какво се дължат черните точки, които се виждат на снимката по-долу и как може да се изчистят? Почиствам редовно с лимонена киселина и малко вода, но от скоро се появи и не се маха.

Общи условия

Активация на акаунт