Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 254
  • 884
  •   1
Отговори
# 630
Ние бяхме с такъв, но подобно нещо не сме виждали. Релефно ли е? Да не се е наранило покритието (не че имам идея от какво).
С каква вода го ползвате? Нашия ползвахме само с дестилирана вода и нямаше никакви налепи, петна и т.н.

# 631
  • София
Не се е случвало да се появяват такива петънца. Може да пробвате и с оцет и вода почистване, а в ДМ има едни препарати за почистване на котлен камък. Принципно са за ел. кани, но предполагам може да се пробва и за стерилизатора.

Иначе малко ми прилича като да е стъргано покритието и да е паднал някакъв слой (има някакви люспички или поне на такова прилича на снимката).

# 632
Не се е случвало да се появяват такива петънца. Може да пробвате и с оцет и вода почистване, а в ДМ има едни препарати за почистване на котлен камък. Принципно са за ел. кани, но предполагам може да се пробва и за стерилизатора.

Иначе малко ми прилича като да е стъргано покритието и да е паднал някакъв слой (има някакви люспички или поне на такова прилича на снимката).

Да, покритието е, няма как да се поправи за съжаление.

# 633
Покритието е повредено, не използвайте никакви почистващи неща различни от оцет и вода. Аз така се опитах да оправя моя стерилизатор на филипс и съответно покритието падна още повече. Като по чудо ми признаха гаранцията (без да споменавам частта с почистването с такъв препарат 🙈) и го замениха с нов уред. Новият също ми промени леко цвета, но явно просто са си такива.. използвам единствено преварена изворна вода.

# 634
Всичко, различно от дестилирана, променя цвета. Всяка седмица накисвам нашата кана за топлене с лимонена киселина -.-

Ако някой не е видял - в Лидл има бебешки неща от днес. Щерката ще се обзаведе с панталонче с хамелеон Hug
Отправям призива, който се споделя от няколко дни по групите - не се подлъгвайте по "ергономичната" раница Simple Smile

# 635
Има ли специфични особености при подготовката и закупуването на необходимите за новородено и недоносено бебче? Към кои марки, с разработени модели за тях да се насоча?

# 636
За новородено 0-3 месеца. А защо за недоносено ?
Има ли специфични особености при подготовката и закупуването на необходимите за новородено и недоносено бебче? Към кои марки, с разработени модели за тях да се насоча?

# 637
  • София
Ако иде реч за дрехи, вижте Angel baby.

# 638
  • до най-прекрасния мъж
Ако става въпрос за дрешки, насочи се към 48 или 50. За другото - то си е еднакво. Така или иначе, бебето ще стои в неонатология, докато стигне килограми за изписване. Вис Виталис имат мънички номера също. В 0-3 дрехи почти всяко новородено, освен ако не е 5 кила, ще плува.

# 639
В 35гс е 1800кг, като има изоставане на коремчето и крачетата с 3-4 седмици. Очаква се да го извадят в 38гс и ще бъде недоносен, ако продължава да качва така бавно. Искам да се подготвя с биберони, шишета, козметика и т.н., които са спеализирани - тъй като до сега се страхувах да купувам каквото и да било. Мисля да накупя дрешки от H&M.

# 640
  • София
За дрехи - има си дрешки 44-48-50см като размери. Памперси - има са р-р 0 за недоносени (мисля бяха за под 2.5кг). За шишета също има такива с биберони за недоносени. Ако е на АМ - има марки за недоносени. Всичко останало би трябвало да е стандартно.

# 641
Синът ми се роди по спешност в 35+3 г.с. Тежеше 1750, изписаха го 2120. Ползвахме първия месец дрехи от Вис Виталис и ХМ(там имат 44 или 46см бяха). Беше на смесено хранене до 2рия месец с мляко за недоносени и шишета Нук като в болницата с най-малкия каучуков биберон. Навакса до 3тия месец и след това си вървеше като доносено бебе. За изписването беше с дрешки от Вис Виталис. Ползвах комплект подарък от Angel baby. Те подаряват такъв след като се изпрати снимка на размерите на бебето. Водеха го най-ниска степен на недоносеност заради гестационната седмица. Водих го на ТФЕ 2 седмици след изписването в Шейново, и на 4 месеца пак. На очен преглед на 40 дни във Визус при доц. Чернодринска, като му разширяваха зениците и го прегледаха за ретинопатия. Препоръчвам я с две ръце. Спазвала съм препоръките на д-р Узунова, тя е завеждаща неонатологията на Шейново, където родих. Тя казваше кога иска да го види за профилактичен преглед. Отложихме ваксините до 4ти релане месец и ги слагахме по една. Високо ще е наред. Малките герои са най-големите. За подкрепа и информация може да видите Фондация "Моите недоносени деца". Стискам палци.

# 642
За дрешки са ви казали, за шишета и биберони за недоносени в неонатологията на майчин дом ползват camera - май са български. Не се подвеждайте от разни реклами и да купувате ненужни скъпи.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 19:18 от Freyaaa

# 643
Благодаря за подкрепата! Ние сме от Варна и все още не съм се запознала с неонатологията и изискванията им, както и използваните продукти. Силно се надявам да достигнем тегло над 2кг до 38гс, а дори и над 2.500кг, за да нямаме такъв опит.. Много ми е притеснено от ситуацията, но се опитвам да мисля позитивно.

# 644
  • до най-прекрасния мъж
Бебетата качват най-много последния месец. Стискам палци да достигне нужното тегло и да е напълно доносено.

Общи условия

Активация на акаунт