Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 245
  • 884
  •   1
Отговори
# 645
За 3 седмици може да стане 2 и 100 - 200. А, имайте предвид, че ехографа не винаги е верен.

# 646
Ирене, аз родих 37+0, 2600гр в АГ Варна, не е бил в неонатология. Изписаха ни 2400.
Имах проблем с храненето (не съм кърмила). Препоръчвам каучуковите биберони на Нук. С тези за недоносени на филипс беше по-зле и от стандартните. Дупката е толкова малка, а бебето няма сила да засуче и не ядеше изобщо с тях. На нук каучуковите са мн меки и детето се храни без усилия. След първия месец вече минах на филипс, които отчитам като по-добри, защото млякото не се стича без бебето да засуче. Но според мен са подходящи за по-заякнали бебета. 😅
Дрешки 50-ти размер ползвах месец. Не съжалявам, 56-ти му бяха като чували. Памперси размер 1ца използвах два пакета от по около 50бр и минах на 2ка.

# 647
Извинявам се, не е най-важното, но бебе родено след 37 г.с. си се води доносено до термин, независимо от теглото. После по тегло се категоризират по друг начин.
Ако имате желание да кърмите, препоръчвам Ви да си направите пренатална консултация с доброволец или ibclc, за да направите план. Силно вероятно е в такъв случай да Ви трябва хубава помпа, да знаете какво да правите с гърдите, как да храните бебето а не да го мислите тепърваслед раждането.
Щом сте се насочили към ХМ за дрехи, то определено 50-ти размет. Дъщеря ми се роди 2900, спадна до 2700 и дрехите 56 и стояха като хората чак на три месеца.

# 648
  • София, България
Не съм сигурна точно НМ колко е подходящ вариант. Там дрешките са на горна граница на размера. Демек - леко уголемени. Simple Smile но пък не знам кои други магазини са с по-мънички. (Ако трябва да съм коректна знам за Sinsay , там са умалени и се свиват доста бебешките Grinning )

# 649
Дрешките на Vis Vitalis са умалени доста.
Иначе като материя са 100% памук и са хубави. Бих ги препоръчала пред пепко и синсей.

# 650
  • до най-прекрасния мъж
И аз мисля, че на Вис Виталис са умалени, или поне в сравнение с Лидлските и Кауфландските. На Пепко не толкова, че са умалени, колкото че се свиват. Пепко купувам винаги размер нагоре, за да е добре след пране и сушилня. От Синсей имаме някои работи, но не съм доволна, всичко се сви ужасно и едва ги поноси малко. ХМ мисля, че са точно по размер, поне за дъщеря ми бяха така. LC waikiki са качествени, има якенца техни и са много хубави.

# 651
И аз съм много доволна от дрехите на Lc Waikiki, много хубав памук са и нищо не ми се е свило след многократно пране и сушилня. Бях купила от един сайт bg - dreshki, с мисълта че са българско производство, е на второто пране се пораздърпаха и са с малки топчета по тях.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Аз не съм доволна от дрешките на Ritanki.bg. По препоръка взех потници и блузки на малката. Всичко се раздърпа за няма и две обличания, а не са изобщо евтини. Потници по 8 лв, тениски по 18. Добре, че купих само за проба.

# 653
Дори и за най - мъничките ли Хм са уголемени?
Следя тази тема, тъй като ние очакваме близнаци лятото и се предполага, че ще са по - малки (дано не де). Мислех да взимам 50тка хм,но ако са уголемени, ще взема 44.

# 654
Дори и за най - мъничките ли Хм са уголемени?
Следя тази тема, тъй като ние очакваме близнаци лятото и се предполага, че ще са по - малки (дано не де). Мислех да взимам 50тка хм,но ако са уголемени, ще взема 44.

Моето бебе се роди 2870 и спадна на 2300гр. Тогава взехме дрехи 50 номер от ХМ и С&А и му бяха добре. Носи ги около 2-3 седмици след като минахме на 56 номер. Сега навърши 8 седмици, 4300гр носи 62 от ХМ. Малко са му големи, но пък 56 са малки вече.

# 655
Рейни на Вис Виталис не са умалени, но се смаляват още при първото пране, да не говорим за сушилня. М с целия си акъл беше купил 48 или там колкото беше (при положение, че се роди 50), защото следващите му се сторили големи Joy Има си дрешки за кукли за след някоя година Simple Smile
За парите си не са лоши. Но най-голем фен оставам на Кауфландските, защото се разтягат, обличат се лесно на малката медуза и си ги носи мноооого дълго. Carter имат много сладки десени, но не са толкова разтегливи.

Минавам и са споделя, че поръчах badger baby balm от щатите по препоръка на друго планинарско мамче и съм много доволна. Преди това ползвах колд крема на Мустела, но ми миришеше странно.
https://www.iherb.com/pr/badger-company-organic-baby-balm-chamom … a-2-oz-56-g/18407
Аз също го използвам, особено за устни Simple Smile

# 656
  • София
И аз бях купувала преди 7 години от Вис Виталис дрешки за моето 2 кг бебе и ги израстна супер бързо,така че според мен няма много смисъл да се купуват количества от размер newborn,дори и за недоносено.Тогава много пазарувах от един английски сайт,сигурно половината му дрешки за възраст до 2 кг са от английския сайт и не са мръднали.Скоро не съм разглеждала бебешките неща,дори не знам дали не са им развалили качеството и дали вече не минават митница.
За деца не ми харесваха нещата.
https://global.direct.asda.com/george/clothing/10,default,sc.html

На Некст са по-скъпички,но ако искате да са по-качествени,това е марката.Много ми харесват и материите са супер устойчиви,за якета,космонавти и.т.н. са просто топ!Откакто порасна синът ми, повечко от там взимам, защото издържат на "напрежение" и игри 😂

Inferi , може да видиш на Wooden Spoon продуктите, аз имам от там един балсам за бузи,устни с пчелен восък,много е хубав и предпазва от напукване.
https://woodenspoon.eu/produkt/winter-balm-cheeks-lips/

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:08 от *Bubble*

# 657
+ 1 за балсама на Wooden Spoon! ❤

# 658
  • София
Бях взела 2-3 неща на Reina от Вис виталис и бяха покъртително качество. На второто пране се изпокъсаха тик так копчета, развлачиха се кантове, а шарките почти изчезнаха така бяха избелели (памучните одеяла същата работа стана с тях). И доста умалени си бяха. Прани и поддържани като останали евтинджос марки (Пепко например) и определено Пепко, Синсей, Кил се държаха много по-добре от тези на Вис виталиса.

# 659
Запозната съм с асортимента, но не съм фен на wooden spoon Simple Smile Прибягвам до тях, ако нямам никаква друга чиста алтернатива.
Принципно си правя сама балсам с восък, но така и така язовеца ми е в джоба Simple Smile Кеф ти за бузи, кеф ти за устни Simple Smile Като бях в родилното ползвах крема за зърна Joy

Интересно, моето поноси няколко седмици Рейни, нищо не се скъса и не избеля, даже на второ детенце дадохме след това. Но пък лепенката апликация се напука :/ На тези от Кауфланд се скъсаха две копчета, но беше след половин година носене, някак мога да им го простя.

Общи условия

Активация на акаунт