Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 236
  • 884
  •   1
Отговори
# 660
Джордж са много добри, трябва да видя какво имат за малки бебета.

# 661
Аз пък купих някои неща от ivet.bg, защото ми харесаха, оригинални на външен вид бяха, цената приемлива. Е, не мога да кажа, че съм доволна. Произведени в Турция. На едното комплектче двете тик-так копчета на бодито директно се откачиха, на другите две - бодитата бяха като торба, стигнаха до глезените, а ританките си бяха в размер, но се разшиха шевовете и  се спукаха между крачетата на 3-4-тото слагане. Имаха и шапчици, които бяха като за кукла, не ги сложихме нито веднъж. Вметвам, че дъщеря ми се роди 2360 гр. 49 см. в 37 г. с. +2 и теглото ѝ спадна в неонатологията до 2100 гр. Материята чист памук, дебел и плътен, това беше  +, но стана на топчета.
Имам дрешки от Вис виталис, от бг дрешки, от Пепко, от Кик, от Синсей, от Амазон, от H&M, от Лидл, от Кауфланд както и директно донесени дрешки от Канада и с риск да ме разстреляте 😂, имам и доста от Алиекспрес. Е, мога да кажа, че най-много съм доволна от Алиекспрес 😊. Качеството и издръжливостта, на това което избрах и, което избирам все още (всичко 100% памук) е топ. Доволна съм също и от Кауфланд и Лидл.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 18:27 от bubastet

# 662
  • до най-прекрасния мъж
И моите от Вис Виталис бяха здрави, нямам нищо скъсано. Подарих всичко на друго бебе в отлично състояние като ново. Дъщеря ми ги носи точно три седмици. Имаме техни чаршафи, протектор, обиколници. Всичко е здраво и като ново. Явно си е до материи.

# 663
Моето дете го изписаха от болницата 48см, 2400гр. Комплект за изписване 50ка на ВисВиталис му беше голям, бодита 50/56 от Кауфланд - огромни. Най-точно му беше боди от Вис Виталис 48см. 50 номер му седяха добре някъде на 1м, 2рия месец вече си навакса килограмите и ръста, и си носеше стандартни за възрастта дрехи. В последствие видях, че в Lc Waikiki има дрехи за недоносени и аз лично харесвам техните дрехи от 100% памук. Материята е добра и са издържливи.

# 664
А за косара някой да е купувал, имат хубави модели?

# 665
  • София
А за косара някой да е купувал, имат хубави модели?

Редовно взимам и за синът ми, и за подаръци за по-големи деца. Те са различни марки насъбрали. Аз лично съм доволна. Цветове, апликации се запазват. За малката също ще взема от там няколко набелязани.

# 666
Аз един комплект за изписване харесах и няколко дрешки 😁

# 667
  • София, България
Дрехите на Лс Усйкики са турски, обаче са страхотни! За съжаление, асортиментът за новородени в магазините им е свит ужасно много в сравнение с преди 5 години. Sad Тогава само от там обличах баткото и сега малкото износва въпросните дрехи, които не са мръднали по качество и цвят!

# 668
Аз съм много доволна от втора употреба ромпъри от група във фейсбук. Джордж, Некст, Примарк. 16 ромпъра за 64 лева.
За близнаците взех само HM 50-ти размер бодита и ританки. Ританките не да обувани нито един път. Вкъщи са с боди и ромпър.
Родиха се 48 см и 50. Изкараха 2 месеца с 50-ти размер. Пералня и сушилня, не гладя.
В момента са с 56-ти и са по 57-58см някъде.
Много съм довона от HM, имам 9 броя ританки 56-ти размер, които усещам, че няма да обуя, обаче бодитата са много оборотни с две бебета😃

# 669
Бях поръчала 15 бодита с къс ръкав за лятото на Джордж. Облече 3 от тях, омаляха бързо, защото не се разтягат Confused А и изкара голяма част от лятото гола, де... За щастие съм с момиченце и роклите бяха много удобни за бързо сваляне на памперс Simple Smile

Я да питам нещо. Като казвате, че вкъщи са с боди и ромпър имате предвид, че са с боди или ромпър? Или че са едновременно и с двете? Чисто любопитство Simple Smile

# 670
С боди с дълъг ръкав и отгоре ромпър, едновременно и с двете.

# 671
А от кога ползвахте чувалче за сън, моята мома ще е март и се чудя боди с половин ръкав и чувалче дали ще и е ок? Също колко чувалчета ви трябват. Гледах, че са по сезони, някой да ме светне по въпроса. 😄

# 672
Аз зимата като беше новородена съм обличана боди тениска или потник и отгоре ромпър. Защо два дълги ръкава?

# 673
Откакто се прибрахме от неонатологията използваме чувалче. Лятно бебе е. Лятото използвахме 0,5 тог, в ранна есен - 1.0 тог, а в късна есен и сега зимата - 2,5 тог. Имаме и 3,3 тог, от най-дебелите, но мен, ако питате не виждам особена разлика на пипане между 2,5 и 3,3 тог. Бебка не се поти, обича топло, но е държелива и на по-хладно. Използвам чувалче през нощта, през деня - одеалце с шерпа в момента.
Може да се ориентирате по тази таблица:

А от кога ползвахте чувалче за сън, моята мома ще е март и се чудя боди с половин ръкав и чувалче дали ще и е ок? Също колко чувалчета ви трябват. Гледах, че са по сезони, някой да ме светне по въпроса. 😄

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 21:28 от bubastet

# 674
  • София
Зимата съм го слагала с боди къс ръкав или потник боди и тънък ромпър, но спеше без одеяло (на 22-23 градуса), не се е потил и в спал спокойно. Сега вече спи само по памучна пижама на 20-21 градуса без завивка.

Чувалчета им слагаха още в родилното, но малко прекаляваха и се потяха. Аз го свалях чувалчето. Може си от началото да се ползват. Сега за малката имам 1бр 1тог за началото и ще взема 1бр 0.5тог за лятото за по-прохладните вечери (като гледам последните години ще си има нужда).

Общи условия

Активация на акаунт