Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 223
  • 884
  •   1
Отговори
# 675
Откакто се прибрахме от неонатологията използваме чувалче. Лятно бебе е. Лятото използвахме 0,5 тог, в ранна есен - 1.0 тог, а в късна есен и сега зимата - 2,5 тог. Имаме и 3,3 тог, от най-дебелите, но мен, ако питате не виждам особена разлика на пипане между 2,5 и 3,3 тог. Бебка не се поти, обича топло, но е държелива и на по-хладно. Използвам чувалче през нощта, през деня - одеалце с шерпа в момента.
Може да се ориентирате по тази таблица:

А от кога ползвахте чувалче за сън, моята мома ще е март и се чудя боди с половин ръкав и чувалче дали ще и е ок? Също колко чувалчета ви трябват. Гледах, че са по сезони, някой да ме светне по въпроса. 😄
Откъде взехте летни чувалчета за новородено?

# 676
Аз друго да питам:
Нашето момиче не търпи чувалче. Рита, докато не го махна. Просто мрази краката й да са завити.Та сега обмислям чувалче с крачета. Какъв е замисълът обаче - нарочно да е босо детето или да се сложи чорап?

# 677
  • София
Аз го оставях бос (всички спим боси в нас), но и той не търпеше чувалче. Имах надежда да му е удобно с него, но не пожела и този вариант. То пак пада отгоре като другия чувал, но все се дразнеше, че го ограничава.

# 678
От Хиполенд и baby.bg.  Нашето беше от Хиполенд на Kikkaboo.

Откакто се прибрахме от неонатологията използваме чувалче. Лятно бебе е. Лятото използвахме 0,5 тог, в ранна есен - 1.0 тог, а в късна есен и сега зимата - 2,5 тог. Имаме и 3,3 тог, от най-дебелите, но мен, ако питате не виждам особена разлика на пипане между 2,5 и 3,3 тог. Бебка не се поти, обича топло, но е държелива и на по-хладно. Използвам чувалче през нощта, през деня - одеалце с шерпа в момента.
Може да се ориентирате по тази таблица:

А от кога ползвахте чувалче за сън, моята мома ще е март и се чудя боди с половин ръкав и чувалче дали ще и е ок? Също колко чувалчета ви трябват. Гледах, че са по сезони, някой да ме светне по въпроса. 😄
Откъде взехте летни чувалчета за новородено?

# 679
Аз ѝ купих чувалче от angel baby 2,5 тог, ползваме го откакто навърши 1 месец горе долу. Ползваме го вечер, на 21 - 22 градуса, с тънък ромпър е през нощта. На нея ѝ харесва май и бързо заспива. През деня при нас е около 23 градуса и е с боди с дълъг ръкав +ританки или само по ромпър. Сега като ви чета се чудя дали не ѝ е студено, щом ги обличате и с боди къс ръкав отдолу 🙄 Но пък даже и така съм я виждала отзад на гърба леко запарена..

# 680
В чувалче е, от както сме вкъщи, с изключение на лятото. Също има проблеми със завити крачета Simple Smile От много мъничка с одеялото през деня успяваше да се нагласи така, че едното ѝ краче да е навън, а ние свикнахме да оставяме чувалчето леко отворено отдолу Simple Smile Спи си спокойно, крачетата са топли, макар без чорапчета.
19 градуса през нощта - тънко боди и панталонче + дебело чувалче
21-22 през деня - пак боди и панталонче
Сутрин ѝ обувам чорапки докато закуси, но след като се раздвижи ги махам. Обличам я така от раждането януари. Март остана само по боди без панталони и после минахме на боди с къс ръкав. Ако готвим нещо продължително и стане 23 градуса - пак къс ръкав. В общи линии - обличам като мен, стиковали сме се Simple Smile

# 681
С чувалче е от първия ден, почти на 2г. е вече. За всеки сезон взимам два броя - ако стане инцидент през нощта да мога веднага да го сменя. По едно време пропускаше памперсът почти всяка нощ, а сега вече е без и пак може да има инцидент, или като ставаме да пишка нощем се е случвало да не успея да насоча добре струята и да отиде на чувала и т.н.  Много рядко се случва, но е по-удобно да имаш резерва. Зимата спи на 20 с 2,5 Тог и боди с дълъг ръкав, без ританки или чорапи.

# 682
  • София
А летните юнско/юлски бебета как спят?

Мартенчето спеше с чувалче от Angel baby мисля че 1 или 2.5 Tog  е било,не мога да си спомня и ромпърче с дълги ръкави и крачоли.Не знам каква е била температурата, но беше топла пролет. После за лятото взех от Лидл съвсем тънко чувалче, което беше огромна глупост, защото изобщо не сме ползвали.Завивах го с тънка памучна пелена,ама не знам с новородено как ще е.
Като попораснат и вече има и чувалчета с крачета, страшно са смешни с тях, но е супер за деца, които искат да са им отвити крачетата и могат да ходят.

# 683
и аз не знам августовски как ще спят в голямата жега.

# 684
  • София
и аз не знам августовски как ще спят в голямата жега.

И аз това много го мисля. Ние сме на последен етаж, пече по цял ден и без климатик става над 30 градуса...имаме климитици и явно ще ги ползваме, но пък и това ме притеснява... Sad

# 685
И при нас е топло, нямаме климатик.. Става около 26 - 7.

# 686
  • София
Как, по бодита и по една тънка муселинова пеленка отгоре и това ще им е. Пролетно летните се гледат по-лесно, това зимно бебе е ужас... Сто ката дрехи се иска...

# 687
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме целогодишно на климатик за съня. От новородена я отглеждам така, както живеем и ние. Единствено се съобразявам с температурата и да не духа директно в кошарата.
Зимата спи с дълъг ръкав (ромпър, пижама) и 2 тог, лятото с къс ръкав (ромпър, пижама) и 0.5 тог. Зимата спим на 21 градуса, лятото на 24-25.

# 688
Лятото си спяхме на жега :/ Не мога да спя на климатик ни лято, ни зима :/ Евентуално охлаждаме за малко преди да си легнем. Но спим на отворени врати и прозорци в двата края на апартамента (не където се спи) и се ядва, само овлажнителя трябва да се пуска.
Новородено съвсем голичко едва ли бих оставила, както оставях моето. Зависи от градусите - или с боди и 0.2 или без боди и 0.5
Само гадая, разбира се Simple Smile
Ако трябва да съм честна единственото досадно на зимното е, че на годинка покрай прохождане е студено навън и съответно тромаво Simple Smile Иначе като новородено си беше лесно - еднослойно вкъщи, еднослойно с дебело одеяло навън. Сега мерино, панталон, гащеризон. На теория шапка, ръкавици... Досадна история Grinning

# 689
Аз родих юли 2023г., най-горещото лято което си спомням досега. Имаме климатик, но не сме го пускали, не съм му фенка лятно време. Бебето спеше само по памперс, не можех да си представя да я облека с нещо при тези градуси. Ние самите спяхме само по бельо, така че за мен принципа е както съм аз облечена или съблечена в случая Grinning, така и бебето.

Общи условия

Активация на акаунт