Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 139
  • 884
  •   1
Отговори
# 120
  • София, България
Взела съм си две пластмасови шишенца на Авент, защото едно ,че не знам дали ще ги хареса бебето и второ, че аз много ходя навън с бебе и стъклените ми тежат на мен. Предпочитам пластмасови. Тези първите малките шишенца се сменят доста скоро след началото... примерно около 2-3 месеца. После взимам големите и продължавам с тях докато не видя, че са за смяна. Горе долу на около 2-3 месеца ги сменям и не ми пречи.

# 121
  • София
Имали сме стъклени. Голям ужас са. Много тежки са, резбите превъртат лесно (а аз не завъртам с особено сила), а ако изтървеш и се счупи - после събираш сума парчета стъкло. Месеци след счупено шише ми се е случвало да излизат парченца. И много се затопляха, а реално не съм слагала толкова горещо малко в тях. Случвало ми се е не веднъж в просъница да го храня и от умора да изпусна шишето върху него и бая рев да е имало. Не мерси. Втори път това няма да го играя.
Ползвахме Авент пластмасови (друга марка така и не призна нито за шишета, нито за биберони). Първо най-малките, после като се налагаше взимах повече мл. За навън бяха супер леки и удобни. Никога не са ми сменяли цвят. Имало е надиране, но като смених четката после не е имало проблеми. Освен това като заякна малко и схвана как да държи шишето започна сам да си то придържа и да си пие (стъклените дори не успяваше да повдигне камо ли опит да ги държи).

# 122
  • София
Като знам колко пъти съм изпускала в просъница върху главата на детето и на пода шишето, изобщо не бих посмяла стъклено. С голямото ползвахме Томи Тийпи, сега взехме Авент, гледам да са широко разпространени и да има по всяко време от къде да си ги купя

# 123
  • до най-прекрасния мъж
Бях се ориентирала към стъкло, но бързо се отказах. В началото умората е умопомрачителна и често изпусках шишетата. Към 6-ти месец тя започна да си ги държи сама и беше плюс, че са пластмасови. Бебетата имат навика да хвърлят всичко. Ползвахме малките първия месец, после тя започна да пие повече мляко и докупих още големи. С две малки и четири големи изкарахме 1.9 г. Никога не съм сменяла шишета, само бибите. В началото така или иначе бързо се сменят номерата. Когато вече се установи за по-дълго на най-големият номер, през няколко месеца, като видя, че са захабени, купувах нови. Но така или иначе след захранването употребата на шишета намалява и бибите се амортизират по-бавно.

# 124
Благодаря на всички за съветите! Приятелка, родила преди 4 месеца, ми каза, че ще ми трябват горе-долу 3 малки и 4 големи шишета. Тя използва само Авент и ми похвали много антиколик шишето им. Не знае заради него, или късмет, но и за миг бебето й не е имало колики.
Вероятно аз ще взема Авент и някои Нук. Вие какви бройки сте имали? Ясно е, че е по-изгодно да купя малко и после да докупувам, а не да се запася в излишък.. Simple Smile

# 125
  • София
Ние имахме 2 малки и после по 1 от по-големите. Към 5м включихме и чаши и отделно шише със сламка само за вода. След захранването няма нужда от толкова много шишета.

# 126
Аз взех директно един комплект на Авент антиколик, който е от 2 малки, 2 големи бутилки, 1 четка за миенето им и 1 биберон. От Амазон излезе доста изгодно - наполовина от цената в БГ.

# 127
  • Германия
А защо от сега се запасявате с шишета? Ако кърмите няма да ви трябват изобщо

# 128
Ние купихме в началото 2 малки и 1 голямо пластмасови шишета  на Nuk антиколик. Бяхме с латексови биберони размер S, но те бързо се захабяват и като поотрасна минахме изцяло на силиконови. Имаме и 2 големи пластмасови шишета на Canpol пак антиколик и учудващо, че за разлика  от всички прехвалени марки те са ѝ най-удобни откъм форма на шишето и на биберона.
Обаче, въпреки, че сме на 4 месеца още сме с биберон S на Nuk и 1/2 капка на Canpol, от по-големите (М  и цяла капка) се дави.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 22:41 от bubastet

# 129
А защо от сега се запасявате с шишета? Ако кърмите няма да ви трябват изобщо
Мога да отговоря за себе си - не съм оптимист, че ще ми се получи, защото нямам особено желание и оттам едва ли и настоятелност. Предполагам, че всеки има различни доводи, но няколко бутилки едва ли са излишни.

# 130
  • София
Ами не е до оптимизъм. На голям процент се налага дохранване поне, защо да ги купуваме на аптекарски цени по спешност вместо на намаление? Ако не влезнат в употреба все могат да се продават или дарят на нуждаещи

# 131
Има тема за носилките. Гледа се не възрастта, а основно височината на бебето, по-нататък вече дали държи глава, може ли да седи и т.н.
До момента (почти 9м) по-удобно от слинга не съм намерила, макар че Тулата си заслужава парите, и по-неудобно от Ембрейса също. Но това е моят опит. Вземете от познат, отидете да мерите, не купувайте на сляпо.
Знам, че кабу се проповядва също за дребни човечета Simple Smile

Линимента се ползва без отмиване, от лабията към ануса. При нужда се повтаря, разбира се с различно тампонче. Мокри кърпички съм ползвала изключително малко, средно по 1-2 на ден и то основно М ги ползваше.

Препоръчвам с две ръце естествена бебешка хигиена по този повод. Няма такъв кеф и за бебето, и за родителя, когато нещата се стиковат.

# 132
  • София
Ние бяхме взели предварително също с идеята, че не е ясно как ще потръгне кърменето, а не исках в последния момент да се ходи по магазини и да се създава напрежение. В началото синът ми беше на смесено, после мина изцяло на АМ. С второто не знам как ще е ситуацията, ни отново дебна на промоция да взема предварително.

# 133
И аз така, а и отмятам нещата по списък.. сега сме на категория "Хранене", та скоро ще ви питам за разните му там уреди. 😃😃😃

# 134
Взех три шишета авентт пластмаса, имах комплект с четка за почистване. Не исках голям комплект от една марка, а предпочетох няколко от различни.
При майка ми съм взела Нук стъкло, а вкъщи ще взема Др Браун. Вторите ми ги препоръчаха за много добра антиколик система.

Общи условия

Активация на акаунт