Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 150
  • 884
  •   1
Отговори
# 150
Не е задължително. Моят син можеше да изкара една седмица с един ромпър, не се е цапал изобщо.

# 151
О Смоуки много се цапят... Напишкани, оповръщани... Вземете повечко, очако имате сушилня е ок щото ще въртите , ама без си трябва повечко.
Ще кажа на мъжа ми - вкъщи той е човекът с пазаруването за бебето Laughing
Вчера пак гледа разни сайтове за дрехи и аз му се скарах, че ще се заринем с бодита. Айде, днес ще му дам карт бланш да поръча още някоя бройка.

# 152
И моят съвет е да се купят повече бройки. Поне 2-3 пъти се преобличат на ден. Или памперс, или ще повърне, а и да не е, аз го преобличах сутрин и вечер му слагах пижамка. Това като минимум. И бях спокойна, че имам от всичко, нищо не съм купувала докато не се налага следващият размер. И пак по рано ги взимах. Изобщо не мога да си представя с новородено да се занимавам и с дрехи или пък да изпратя таткото, дето хабер няма какво да вземе. Някои доста се свиват и след пране, така че опрвделено съм за повече бройки.

# 153
  • София, България
56 размер спокойно могат да се купят повечко бройки. Ние имаме 13 бодита и около 10-11 ромпъра 56 р-р. Simple Smile
Не за друго, а за да не се притеснявате, че сте останали без дрешки и трябва веднага на момента да перете. На ден може да изкарате и целия ден с едно боди, ама може и да се наложи да смените 3-4.

# 154
И аз бях в голяма чуденка преди 4 месеца 😊, накрая купихме  6 бодита с къс ръкав, 5 бодита с дълъг ръкав, 3 памучни жилетчици (не ги сложихме нито веднъж), 3 чифта ританки, 1 комплект боди с дълъг ръкав+ританки, 3 гащеризона с дълъг ръкав и дълги крачоли без ританки, 3 гащеризона с дълъг ръкав и ританки, 4-5 гащеризона с къс ръкав и къси крачоли, 2 роклички, 1 блузка с къс ръкав, 4 чифта чорапки най-малкия рамер и около 10 чифта  чорапки 3-6 месеца. Всички дрешки бяха размери 56 и 62. Роди се обаче неочаквано малка - 2360 гр. и 56 ѝ бяха огромни, че се наложи да купуваме размер 50, който също ѝ хлопаше. 😊 Сега обаче още си носи бодитата и гащеризоните с дълъг ръкав 😊.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:16 от bubastet

# 155
  • София
Не сме купували 50 р-р (то се роди роди толкова и нямаше смисъл). Имахме 56 р-р около 5-6бр общо комплекти (включително комплектчето за изписване). Стигнаха ни, защото се израснаха адски бързо, ползвахме сушилня и общо взето в рамките на 3 часа е изпрано и сухо и готово за носене. Не се е напиквал, и повръщал и не е преобличан по няколко пъти, не е имал и рефлукс или подобно, което да би налагало по-честа смяна на дрешки. Преобличан е сутрин за през деня и вечер с пижамка. И досега следвам това правило - да има по един комплект за всеки ден от седмицата + още няколко резервни (3-4бр). Отделно има винаги по 2 пижами за сезона.

# 156
50тка само бодита, ританките по-големи взех, да съм сигурна, че няма да стискат на коремчето. Роди се 50, носи си ги 3 седмици някъде. Само с прехлупване се справяхме Simple Smile Всичко друго остана за след 1м. Ни с копченца, ни с флапчета (не знам как е на български това на рамената, което се отваря). С Кауфландските ни се получаваше най-добре, защото са много еластични и 56 си ги носи до 4м Simple Smile
Моята повръщаше много, но навсякъде бяхме разхвърляли тензухени кърпички и за щастие не сме преобличали много. Напишкани имаше 2-3 само, когато не се бяхме усетили да сменим номера на памперса Simple Smile Дрехи почти не е цапала в началото, но пелените хвърчаха като салфетки в чалготека Grinning

# 157
  • София
С момчетата е много опасно, напикават се докато ги сменяш та и от там има много брак дрехи. Абе каквото остане, отива за второ или се дарява нататък по веригата.

# 158
С момчетата е много опасно, напикават се докато ги сменяш та и от там има много брак дрехи. Абе каквото остане, отива за второ или се дарява нататък по веригата.

И момичетата също Grinning Вдига си крачетата заедно с цялото дупе и докато се усетиш цялото бебе е вир вода Joy

# 159
За 50 размер ние взехме 3 боди потник, 2 боди тениски, 2  ромпъра и по 3 боди с дълъг ръкав и 3 ританки.
За 56 размер тениски пак 2 (вероятно ще купуваме още..). Общо взето същите бройки.
За 62 размер сме наблегнали на тениски боди и панталони без чорапче.
Трябва да правя ревизия какво имаме, но определено ще купуваме още сигурно от 5ъ размер. Ще имаме зимно бебе момче, а сушилня нямаме. 😱

И да ви питам каква е разликата между

И

В описанието пише едно и също.. анти колики, анти рефлукс и т.н

# 160
  • София
Така като гледам самата форма на бибероната. Иначе първото ми изглежда на стъклено, второто не е. Синът ми ползваше втората серия, но с клапата за въздух. Сега пак нея ще вземем (с клапа).

# 161
И двете са пластмасови..
Ще ходя в някои магазин да срамувам да питам 😀

# 162
  • София
Даа, сега погледнах. Явно е ново, преди само стъклени в такава форма все ми попадаха. Така като чета първите имитират захапване на гърда, бих ползвала тази серия, ако кърмя и дохранвам, за да е най-близко усещането. Второто се води класическо. Биберонът не мога да кажа, че е особено мек (но пък на малкият не е било проблем, а си се роди не особено едро и яко бебе), по-издължен е като цяло и по-скоро няма това имитиране на зърно. И с това шише ми се получи дохранване в началото, но после мина изцяло на АМ.

# 163
Philips natural response 3.0 e по-новата версия биберони. Не пуска мляко без бебето да засуче. Вторите (с цветните надписи) са старата версия.
Относно дрехите - няма смисъл от повече от 5-6 бройки бодита, гащеризони, ромпъри, ританки от размер. Дори и да нямате сушилня пак ще имате достатъчно време да ги изперете и изсушите за 2-3 дни. Не си спомням да съм сменяла толкова много, освен в началото, когато беше по-скоро от неопитност в слагането на памперса. 😅

# 164
Дрехите за мен си остават загадка. И трето да имам пак няма да знам какво да купя.
С дъщеря ми за 24 часа заминаваха 8-10 ромпъра и 7-8 лигавника.
Синът ми кара с един ромпър денем и го преобличам вечер, но и три дни може да изкара с един. Лигавник не съм му слагала.

Общи условия

Активация на акаунт