Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 267
  • 884
  •   1
Отговори
# 300
На мен също ми предстои раждане на първо дете.. но все пак да си кажа. 😂

Знаете ли колко % е влажността във вас? И ние сме само с климатици и изобщо не е сух въздуха. Имаме часовник, който мери температура и влажност и си е в норми. Даже по често имаме нужда от влагоабсорбатор..
А за козметиката - ние се спряхме на Хип. Ако има някакъв проблем с кожата на бебето, ще я сменим с медицинска. Но то не е гаранция, че и от Биодерма няма да се изпъпчи... така че сме готови да сменяме в движение.

За памперсите взехме Pampers един пакет 1-ца и два пакета 2-ка. Това е за старт.. после ще видим. Чух, че и при памперсите може да се наложи смяна, ако нещо бебето не е доволно от тях. 🤔

# 301
Kaкви часовници сте взели за влажността?
И аз трябва да купя такъв.

# 302
  • София
С първото (родено 3240) 1ца дори не ползвах, още в родилното ги слагаха с 2ка и му беше ок. Обаче сега се чудя дали да не взема един малък пакет да има и после вече 2ка. Има време да го измисля. Магазинът е до нас, може да се вземе и след раждането.

За влажността, за да е здравословна за организмът трябва да е около 50-55% (при нас достига и до 57% понякога). Ние имаме овлажнител, ползвали сме го повече за дифузер с аромати. Имаме и климатик, и ТЕЦ, не се изсушава въздуха к не смятам да ползвам овлажнител и с второто. Просто за нас не видях смисъл, а се хвърлиха едни бая пари. Има различни метеостанции, които замерват и влажност. По-скоро бих взела такава първо и да се види има ли нужда от овлажнител, или ще е ненужна покупка.

# 303
Kaкви часовници сте взели за влажността?
И аз трябва да купя такъв.
Този https://-spam217-/cangaroo-termomet-r-c-digitalen-chacovnik?adwo … zsq8aArJBEALw_wcB
Супер елементарен и евтин, но сме си го сложили отсега да гледаме как се движи t° и влажност

# 304
  • София, България
Взех от Кауфланд метеостанция, то е термометър + влагомер и часовник. Има си я постоянно, но беше намалена на 50% и беше 20 лв. Simple Smile Има тяло за отвън и вътре в стаята.
Около 58% е в детската стая влажността и е ок за баткото, на който ако е сух въздуха веднага му теква кръв от носа. Simple Smile

# 305
  • София
Нямам идея колко е влажността у нас, съдя за това че въздуха е "сух" по това, че ми изсъхва устата през нощта и спя с отворена уста. Ще видя вашите предложения. Сега продължавам с километричния списък с покупки Smile.

# 306
  • София/Севлиево
У дома влажността в детската, където спим,е между 42-50% ,отопляваме с климатик.
Козметика ползвам на Babylove от ДМ от раждането + крем Бочко против подсичане.
С баткото имах домашно посещение от педиатър,с малкия -не, направо на 15 ден го заведохме на преглед.И при нас в малкия град трудно намерихме добър педиатър и малко благодарение на връзки се озовахме при нея,но е наистина много добра(още бременна в 7 месец успях да я уговоря).

# 307
Здравейте! Интересува ме в началото каква козметика е необходима да се купи на бебето? Също каква марка може да ми препоръчате? Въшнувя ме и позлва ли се омекотител за дрехите?

# 308
Аз съм се спряла на Wooden Spoon. Козметиката като тип е горе долу каквото всеки би ползвал - измивен продукт за тяло и коса, олио за масаж, кремче или балсамче за тяло, крем против подсичане. За почистването на личицето и очите съм планирала органична лайкова вода. Горе долу това е.

# 309
Нещо за къпане, нещо за хидратация, евентуално масажно олио, нещо против подсичане. Бих препоръчала Линимент за почистване в движение.
Аз взех Мустела за нормална кожа, защото исках Линимент и се оставих да ме убедят, че задължително цялата козметика трябва да е на една марка.

Не ползвам омекотител - минимум химия около бебето. Месец преди раждането спрях и нашите дрехи да пера с омекотител. Вече е на 9м2с и още си пера без, мисля даже да не започвам пак.

# 310
Без омекотител. Прах за пране- бебешки (има голям избор и много отзиви).
Овлажнител- ако взимате гледайте да е някой по-прост, защото миенето е ад, а ако не се почиства редовно и развъжда мухъл. При нас овлажнителя се ползва точно два дни,
Козметика- лично аз предпочитам българска. Крем Бочко задължително плюс един цинков за по-сериозни зачервявания, нещо за измиване, лосион и/или бебешко олио. Възможния минимум е дори желателен.
Гъба/ хавлийка за обтриване, 2 хавлии.
Памперси- вземете по пакет от 1и 2, различни марки, за да прецените кои са “вашите”. Ако живеете в голям град памперси могат да се купят 24/7 почти от всякъде вече

# 311
  • София/Севлиево
Не ползвам омекотител дори за нашите дрехи.Дрехите на малкия ги събирам в отделен кош за пране и пера отделно от нашите.На баткото също ги пера отделно, въпреки че вече е голям.

# 312
лосион и/или бебешко олио
Само вметка - много майки на наборчета пропищяха в началото, защото кожата на бебетата била станала суха и общото между тях беше, че не ползваха хидратиращ лосион, а само масажно олио. То освен че загрява (за това от пролетта насам чак сега го ползвам пак, както миналата година с лосиона и олиото против стрии) заключва, каквато влага има в кожата. А тъй като тази на бебетата е суха става още по-суха така.
Не мога да се подпиша под това, не съм проучвала, но нещо такова беше обяснението на педиатрите. Та ако не е някое хидратиращо олио според мен не е "или". Хидратацията е относително задължителна, масажа е по-пожелателен, но са в този ред. Това ми обясниха и от Мустела за Златния комплект.

За влагата и аз съм за проверка първо. При нас работи цяло лято, защото спим на отворени врати в двата края на апартамента. Ако се ползва с дестилирана вода шансовете за проблем са по-малко, както при стерилизатора.

# 313
Благодаря за споделеното! А, срещам и някаква термална вода за бебето, ползвате ли и каква е идеята ѝ? Също в началото предполагам не е необходимо да има гъба за бебето, но в последствие и в какъв момента да я добавя към къпането? И каква трябва да е, ако може някой да сподели конкретен линка примерна, която позлва за да се ориентирам.

# 314
  • Германия
Нормално е кожата на новородено да изсъхне и да започне да се бели в първите няколко седмици, това няма непременно нещо общо с козметиката. След това се оправя

Общи условия

Активация на акаунт