Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 295
  • 884
  •   1
Отговори
# 540
Да, хем децата са различни, хем нуждите се променят Simple Smile За това съветвам за наем или "отмъкни за малко от приятелче", когато това е възможно Simple Smile
За мен нито гнездо, нито ромпъри, нито шезлонг/люлка бяха потребни. Но си спомням как в началото ми казваха да взема малък брой пелени и сега гледам как покрай мен буквално ги гледат с по 2 пелени на ден. Ми моето ползваше по 2-3 на всяко ядене, защото връщаше Joy Летяха като салфетки в чалготека.

# 541
  • София, България
За мен това са неща “без които може”, но пък ако правят живота по-лесен, защо да не пробва човек.
Аз гнездо с първото дете не съм видяла нужда да имам, но пък ако бях взела щяхме да си го ползваме. Сега с второто бебе си имаме и си го ползваме ежедневно в хола. Simple Smile

# 542
Здравейте,
Можете ли да ми препоръчате различни модели кошарки, които да имат опцията да се махат 2/3 от летвичките на преградата, както е показано на снимката.
Благодаря

# 543
  • Сливен
Ние сме с ето тази, на която 2 или 3 се махат.

Но направихме грешка-трябваше да вземем тази, която е на втората снимка.Тя е с 3 отделни чекмеджета, а горната както се вижда, е с една "вратичка" и вътре са са 2 рафта, третият е "открит"-то си се вижда . Така че - тази със чекмеджетата според мен е по-добрият вариянт.

# 544
  • София, България
Ето такава е нашата и се свалят всичките по отделно. Можете да си изберете коя да махнете Simple Smile

# 545
За мен пък гнездото,люлката и ромпърите се оказаха "Must have",но при всеки е различно и нуждите също. Simple Smile

# 546
Аз съм с близнаци. Гнездово ми върши работа, за да успея едното да го сложа там, другото в кошарата в дневната. Няма как да събера 2 кошари в дневната. Не го ползваме често, но в нашия случай е по-добре да го има.
Люлката - момиченцето се кефи, момченцето не.
Вкъщи са с боди и ромпъри. Имам ританки от H and M необличани размер 50. Вече са 56-ти, усещам, че с другите 9 чифта ще стане същото. Супер ми е удобно с ромпър. Купих 16 броя от 3 до 6 лева втора ръка от фейсбук групите.

За мен пък гнездото,люлката и ромпърите се оказаха "Must have",но при всеки е различно и нуждите също. Simple Smile

# 547
Здравейте!
Някой с близнаци родени лятото? Как се обличат в началото, от къде сте купували дрехи (нали са с по - ниско тегло, обикновено).
И майки с летни бебета ще ми бъдат от полза, че първото ми е зимно и лятно не знам как се облича.

# 548
  • София
Marthina ,чудесно питане!
И аз имам мартенско момченце,но чакам сега лятно бебе и ще ми е доста актуална темата с обличане и грижи за лятно новородено.

Моето момченце се роди 2 кг и бях взела дрешки размер newborn от Вис Виталис и нямаше абсолютно никакъв смисъл от тях 😁
Мисля че и в HM имат newborn,по-малки изобщо не ти трябват и хич не се презапасявай.
 Точно за две седмици вече влизаше в стандартните 1-3 месеца.

# 549
Бабъл, поне за изписването, живот и здраве да им седят не като на закачалка Grinning иначе да, после 50 и 56.
Навсякъде чета, че в началото трябвало да са с дълги дрехи. Аз на 35 градуса бих ги пуснала по едно боди с къс ръкав, ама права ли съм? Не знам.

# 550
  • Сливен
Подариха ни " въртележка" за кошарата,та се чудя, дали да я слагаме.. Чета разни мнения из форума, че се слагала, когато бебето навърши най-рано 3-4 месеца, свързано с "моториката" или както там беше думата... 🤔Та, я споделете - вие кога я сложихте. 😁

Да добавя - доволни сме от  бебефона/някъде срещнах и думата беЙбифон, което не знам дали е правилно / на Чиполино.

# 551
  • София
За въртележка за пръв път чувам толкова късно да се слага. Аз на 40 дневния онзи ден я сложих , ама то щото нямаше батерии до сега, супер много и се радва и когато имам нужда нещо да свърша му я пускам.

За бебефон ви препоръчвам ей това китайче, съфорумката Purple peanut го препоръча, Чиполино имат същото само брандирано с Чиполино. С баткото имахме Моторола, но китайчето даже по прилично се държи от Моторолата

# 552
И аз знам, че след 3ти се слага, движещи се неща не им трябват много-много преди това, а със звук съвсем. Така ли е, не е ли - не знам.

Слагахме за малко след 3ти месец, за няколко минути, ако трябва да се оправя за излизане по-скоростно, а детето е мрънчаво. Доста се превъзбуждаше, тъй че не сме я слагали преди заспиване Simple Smile

# 553
  • София
Мен са ме предупредили да не слагам точно заради спането, превъзбудата и асоциациите.

# 554
Бабъл, поне за изписването, живот и здраве да им седят не като на закачалка Grinning иначе да, после 50 и 56.
Навсякъде чета, че в началото трябвало да са с дълги дрехи. Аз на 35 градуса бих ги пуснала по едно боди с къс ръкав, ама права ли съм? Не знам.

На 38 градуса се прибрахме с нашата дама вкъщи. Бяха ме предупредили да е с дълъг ръкав, обаче веднага я разсъблякох. В някои дни стоеше само по боди с къс ръкав. Сигурно и по памперс щях да я държа, обаче като се гушкахме и ставахме вир вода, та ми се искаше да има плат между нас.

Общи условия

Активация на акаунт