Подготовка за малкия човек - тема 24

• 54 681
  • 884
  •   1
Отговори
# 780
Според вас кои термометри са най-подходящи за вода и за тяло?

# 781
За вода ние използваме ето този на  NUK:

https://galen.bg/nuk-termometar-za-voda-okean-256-187

За тяло имаме и от четирите вида - инфрачервен - безконтактен, за измерване от разстояние, електронен, галиев и живачен. За мен най-надежден е живачният, с галиевия трябва да чакаш 6 минути Sad...., другите два са по-скоро за ориентир.

Според вас кои термометри са най-подходящи за вода и за тяло?

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 16:33 от bubastet

# 782
  • София
За вода никога не сме ползвали или мерили температура. По преценка Grinning

За тяло - най-доволни сме от инфрачервения на Микролайф (изключваме, че дадохме над 100лв за него де, но ни е незаменим). Засичали сме го с живачен и не дава отклонения, ако се мери по указания. Но при мърдане може да даде разлика.
С живачен и галиев никога не сме успявали да измерим, защото не е стоял мирен толкова минути, а с този на Микролайф се мери за 3 сек.

# 783
  • София
Микролайф е топ, ама трябва да знаете че на челото измерва повече отколкото подмишници.

За вода и ние не мерим, но имаме душ с терморегулация на градусите

# 784
Момичета, дайте съвет за избор на матрак за дървена кошара. Хвалят ми Пиер кардин  за момента.

# 785
Имам няколко вида термометри вкъщи - включително такъв за храни, та се бях подготвила, че ще меря млякото, водата за къпане... ами нищо не меря. Според мен се усеща идеално кое е окей и кое не е.

За тяло и ние сме с дистанционен на Микролайф като той освен тяло, мери и температура на течности и предмети.

# 786
За млякото се усеща перфектно на китката. Няма нубда от термометри.

# 787
  • София
За тяло имам на PIC ,абсурден е, не си взимайте в никакъв случай такъв.
 Меря под мишничка с Омрон електронен,гушвам го още от съвсем малко бебе и натискам ръчичката.

# 788
Момичета, дайте съвет за избор на матрак за дървена кошара. Хвалят ми Пиер кардин  за момента.

Ние купихме него, в момента ми излизат реклами, че е намален на 196 лв от Айко(120/60) . Твърд е, какъвто трябва да бъде бебешкият матрак. Няма калъф. Сложихме хубав протектор.

# 789
И ние имаме омрон за мишничка. Уточнявам, че е вдигала температура само два пъти за 1г и то за по 1 нощ и не е трябвало интензивно мерене. Да, отнема време да измери, но нямам никакво вяра на скоростните, а на безконтактните съвсем. Засичала съм с такъв за ухо, но там е много фина ситуацията дали е подходящо да се мери или не.

За водата в началото ползвахме един, който ни подариха от Topfer, защото къпехме с кофа и канче на чешмата. Имам причина да не съм я мила директно на чешмата в началото. Сипвахме гореща вода в кофата и разреждаме със студена до нужното. На месец падна пъпчето и вече минахме на ваничка с подвижния душ, който е с термостат Simple Smile Съгласна съм, че се разбира става ли или не, но е доста по-лесно ако измериш 2-3 пъти и вече знаеш какво да търсиш. На мен в началото ми се струваше, че я къпем с много студена вода, пък то си било 37° Simple Smile

# 790
Момичета, въпрос относно пренасянето на бебето.

Кошът на количката ни не е подходящ да го използваме като кошница за пренасяне (количка Стоке, тежък и голям кош), столчето за кола е Be safe turn B и то не става на кошница.

Та се чудя какво бих могла да използвам като ходим на консултации или просто за пренасяне на бебето?

# 791
  • Варна

Кошът на количката ни не е подходящ да го използваме като кошница за пренасяне (количка Стоке, тежък и голям кош), столчето за кола е Be safe turn B и то не става на кошница.

Та се чудя какво бих могла да използвам като ходим на консултации или просто за пренасяне на бебето?

Нищо не ви пречи да използвате количката.
Когато поставите коша за новородено на шасито на количката, той няма да ви тежи.
Другата алтернатива е да използвате хибридна ергономична раница или слинг за новородениите или ергономична раница за малко по - големите.

# 792

Нищо не ви пречи да използвате количката.
Когато поставите коша за новородено на шасито на количката, той няма да ви тежи.
Другата алтернатива е да използвате хибридна ергономична раница или слинг за новородениите или ергономична раница за малко по - големите.

Благодаря!
Мислех за бебе порт тип кошница, но това което се предлага не ми се струва удачно и се тревожа за сигурността на детето.

# 793
  • София
Както ви е казал Рошко,  хибридна раница или слинг е най-добрият вариант. Ние така водим бебето при педиатъра, тъй като е в жилищен блок и има от онези метални стълби , пък не искам да оставям количката отпред. Слагам го в Ергобейби  ембрейс раничка. Сега днес ми пристига нова раничка която ще ползваме до по-голяма възраст

# 794
Аз често виждам такива кошници при педиатъра. Изглеждат ми доста неудобни. Аз лично предпочитам ергономичната раница и си ползвам нея, ако не става за количка.

Общи условия

Активация на акаунт