Подготовка за малкия човек - тема 24

• 54 698
  • 884
  •   1
Отговори
# 765
Бла бла,
Ама и ние точно така направихме! Взехме супер бейсик скрин от Юск, който само да е съобразен с височината ми, че тез в Икеа ми бяха супер високи и отгоре един твърд повивалник и готово. Като стане много шувраклив, махаме повивалника и си става просто скринче 🤭

# 766
Аз ползвах такъв скрин: https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ne-skrin/00497340 с тази подложка: https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … 8cda-bade96ef4357. Преповивах детето там до 2-годишна възраст и ми беше супер удобно. Отстрани имах достатъчно място да държа мокри кърпички, крем, кошничка с всякакви други хигиенни принадлежности, които разбира се махнах като малкия човек почна да стига и да взима всичко Grinning

# 767
  • София
Ооо нямала съм време да ми е наредено всичко накуп така памперси, марли, разтвор, пудри Grinning Или сменяш бързо, или рискуваш всичко да е опикано (особено фонтаните от момчетата след баня), или оакано Grinning За смяна на памперс ми е трябвало само памперс. Не съм мазала всеки път, нито пудра на всяка смяна (ако няма подсечено не в нужна цялата процедура въобще). Кърпички дълго време не са ми били нужни, а под чешмата е изплакван. Реално самото слагане за смяна беше буквално 10-15 секунди докато сваля стария и сложа новия памперс.
Резервни памперси държах в малка кошничка. Другото си стоеше в гардеробчето да е прибрано.

# 768
А какво мислите за коша за памперсите?

# 769
А какво мислите за коша за памперсите?

Също ми е незаменим. Нашият е на Chicco и за него не трябва допълнително консумативи, освен обикновени торби за боклук.

# 770
Още след баня си обличам детето на скрин повивалника. На 3г. е.
Безценен ми е този шкаф. В началото всичко бебешко беше вътре, на удобно.
Сега тепърва ще имаме гардеробче и ще преместя нещата.

Показаният Малм на икеа е доста нисък и няма да е удобен за преповиване.

# 771
Ние сме с ето този повивалник:
https://www.hippoland.net/cangaroo-tvarda-podlozhka-za-povivane-dino-109446
Супер удобен ни е.
Слагахме го в началото върху дървената кошара от Икеа, впоследствие го преместихме върху дървената ракла в спалнята, която е с размери 140х50 см.
Много добре се получи, с една уговорка, че въобще не се разсейвам вече и сменям скорострелно каквото имам да сменям, че бебка е като шило.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 17:32 от bubastet

# 772
Здравейте. До сега само ви чета, но реших да се включа с коментар относно повивалника. Ползвала съм скрин на Дибо. Аз съм ниска - 160см, но въпреки че скрина го водят от високите ми беше незаменим от ден 1 до около знам ли 3г и с двете деца. Сега обаче с третото нямам място за тази леко обемиста мебел и ще взема пививалнкк за кошара. Надявам се да издъжи зна  ли до год. и пол. поне. Който е ползвал нека каже издържливо ли са тези крачетата които се водят застопоряващи за кошара.

# 773
След като пътувахме по празниците до роднини и се наложи за пръв път да сменям памперси на легло, разбрах колко ми е безценен скрина с повивалника. Може би най-добрата покупка за бебето, с това постоянно сменяне на памперси, особено в началото. Само гледайте да е повдигнат от пода! Този който сте показали няма да Ви е въобще удобен, къде ще си сложите краката? Освен ако не сте балерина, разбира се. Grinning
Спалните в роднините всички бяха плътно до пода, е божке, изкривих се докато сменя един памперс.
Допълвам се, че не е за подценяване всичко да Ви е на едно място, памперси и т.н. В началото се почиства пъпчето със спирт и кеф ти спирт, кеф ти тампонче, всичко на една ръка разстояние, няма и толкова.
Относно коша за памперси, ние си ползваме обикновен кош с капак и ни върши чудесна работа.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 17:49 от malinakupina

# 774
  • София
Лейди бъг, не помръдват за сега крачетата, ама само 2 месеца го ползваме. Аз имам до леглото Малм скрин, но определено няма да е толкова удобно колкото върху самото креватче поставен твърдата подложка

# 775
  • София
Имах повивалник с първото дете. Само "дъска", слагах я на креватчето в единия край. Лепнато з акреватчето имаше скрини там си слагах някакви принадлежности.
Ползвах го около 6 месеца, след което се преместихмв и така и не го сложих  3 години седя в мазето и само го подмествах. За второто не ползвах такова нещо, сменях го на леглото ни или където ми падне. Много по-удобно ми беше и нито веднъж не съм помисляла, че ми е нужен пак. Редовно сменях в банята- с една ръка държа бебето, с другата махам памперса и мия на мивката. Увивам в хавлия и после на леглото слагам нов. Малкият се подсичаше редовно и затова и миенето му беше задължително.
Кош нямах- сгъвам памперса и си го хвърлях в нормалната кофа са боклук.
С големият ползвах многократни пелени доста и имах кош за тях. За жалост на малкия не понасяха на кожата(обикновено е обратното- децата се изриват от еднократни и са им по-добре многократните) и ползвахме еднократни.
Иначе, по мое време беше модерен коша на томи типи- и досега ми се струва голяма набутвация с консумативите.
Magic Magestic поне може да се ползва с каквато и да е торбичка.

# 776
  • до най-прекрасния мъж
Имам скрин в стаята, но и за миг не ми е минало през ума да сменям детето отгоре. Сменям си я на спалнята, нашата е висока и не съм изпитвала никакви трудности или болки, а съм с болен гръб и кръст по принцип. Всички принадлежности държа в органайзер, закачен за кошарата и са ми на една ръка разстояние от спалнята. Още нещо, което да подмятам и да му се чудя къде да дена, не мерси.
За кош - ползвам най-обикновен с люлеещ се капак и чувал за боклук в него.

# 777
  • София/Севлиево
Момичета, която има желание да пусне нова тема.

# 778
Имаме скрин по поръчка и пак по поръчка приставка за повивалник на ИКЕА. Не си го сменям за нищо на света. Детето е на 1, още си я преобувам там, когато се налага. Много неща трябваше да държа в началото там - марли, физиологичен разтвор, капки, други капки, Линимент, клечки за уши... Абе всичко, което все някъде трябва да стои.
На 40 дни преобувах у свекървата на спалнята. Няма такова неудобство специално за мен. Лятото 1 месец преобуване на леглото на море ми съсипа кръста колкото цялата бременност преди това. Кошарата ни е ниска и не е опция и на нея. А и пак трябва да стои все някъде този повивалник през останалото време.
Та аз съм с две ръце, два крака, един кръст и едно бебешко дупе ЗА. Но за когото както е удобно. Няма едно универсално решение, за това на пазара има толкова варианти Simple Smile

И кошчето за памперси си ползвахме много до към 5ти месец Simple Smile После гърне, многократни пелени и отиде при познати Simple Smile Но за следващо пак ще си го ползваме Simple Smile

# 779
Аз ползвах такъв скрин: https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ne-skrin/00497340 с тази подложка: https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … 8cda-bade96ef4357. Преповивах детето там до 2-годишна възраст и ми беше супер удобно. Отстрани имах достатъчно място да държа мокри кърпички, крем, кошничка с всякакви други хигиенни принадлежности, които разбира се махнах като малкия човек почна да стига и да взима всичко Grinning

Ние си купихме този скрин и към момента съм побрала страшно много неща в него + в кутии пак от ИКЕА под него. Всичко почти на бебчето е там в момента и пак с разни аксесоари за съхранение много лесно си организирах нещата, които ще са ми необходими при смяна на памперс (дълга + кратка процедура) 😅 После ще си го ползваме като обикновен скрин - пак позволява страшно много начини за съхранение и декор + като е сгънат не може да кажеш, че е бил някога повивалник. Ако дойде второ - пак по предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт